Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Karlskoga
BIK

Tangerat rekord för Timrå när man säkrade 14:e raka

9 december 2020 21:45

Timrå kom idag till spel mot BIK Karlskoga, det var två lag som kom in till matchen med bra form, Karlskogas fyra raka matcher utan förlust bröts när Timrå tog sin 14:e raka seger och det innebär tangerat rekord i HockeyAllsvenskan.


Målgarantin håller i sig mot Karlskoga

Timrå kom ut till dagens match och visade direkt intensitet. Efter några minuter fram och tillbaka så skulle Timrå få ett rejält tryck i offensiv zon och staplade chanser på varandra. Men just detta trycket ledde också till matchens första mål. Per Svensson skickade en pass längst blålinjen till Filip Westerlund som i sin tur la in pucken på mål. Retur uppstod och där högg Jacob Blomqvist som en kobra och 1-0 var ett faktum.

Timrås tryck fortsatte fram till powerbreaket då fick Sebastian Hartmann en utvisning och BIK fick sitt första tryck mot Timrå. Timrå löste utvisningen och bara 14 sekunder efter att Timrå blivit fulltaligt så bryter Jonathan Dahlén pucken på offensiv blå och med lite fotbolls kvalitet så serverade han Jens Lööke. Lööke blev ren mot Steen i Karlskoga målet och med en vacker backhand lyftning så var det 2-0 på resultattavlan.

Det såg ut att hålla sig perioden ut men med bara 30 sekunder kvar av perioden så vinner återigen Timrå pucken högt upp och Morten Madsen visade på stor spelförståelse när han hotade skott och istället hittade en helt öppen Jacob Blomqvist på bortre stolpen. Blomqvist får helt öppet mål och lägger in 3-0.

Fortsatt målfarliga när lägen uppstår

Gästerna från Karlskoga inleder den andra perioden med ett par halvfarliga lägen, men när Jens Lööke får Tor Immos klubba i ansiktet så får Timrå ett fyra minuters powerplay. I powerplayet så återtar Timrå den offensiva pressen och är oerhört nära att utöka till 4-0 men Lööke får inte riktigt träff på pucken och skottet smet utanför.

Lööke skulle få revansch i samma powerplay fast med ytterligare en i gästernas utvisningsbås. Med två man mer så hittade Jonathan Dahlén över till Lööke som tog emot och kunde lägga in pucken till 4-0.

Gästerna skulle också komma på tavlan med nästan exakt halva matchen spelad. Tor Immo plockade påpassligt upp en missad passning i offensiv zon och tryckte av fort och otagbart för Johansson fram till 4-1.

Timrå skulle återta sin fyra måls ledning med lite drygt två minuter kvar av perioden. Karlskoga försökte sig på en offensiv omställning men Johansson var med på noterna och spelade upp pucken som sedermera skulle komma fram till Per Svensson som hängde med upp i omställningen. Han siktade in sig och tryckte in pucken precis över benskyddet på Stefan Steen fram till 5-1.

Jacob Johansson briljerar med ett par vackra räddningar

Jacob Johansson stod för två riktigt kvalificerade räddningar i inledningen av den tredje perioden. Först var det Linus Karlsson som försökte sig på ett konstmål sen var det Tor Immo som blev helt ren framför, båda gångerna så avvärjde Johansson med vänstra benskyddet och höll kvar Timrås ledning.

Karlskoga inledde perioden väldigt intensivt och ledarstaben i Timrå valde att tidigt i den tredje att ta sin time-out.

Med 5.43 kvar på matchen så är Timrå väldigt nära ytterligare mål. Jacob Olofsson tar en sol körning från egen zon och klipper av ett fint skott från slottet. Stefan Steen lyckas att få tillräckligt med kropp på pucken för att hålla den ute och slänger sig därefter på den för att blockera.

Vilken räddning av Johansson. Efter en tekningsvinst av gästerna i Timrå zon så skickade Axel Bergkvist iväg ett tyst skott mot ett vältrafikerat Timrå mål. Johansson ser pucken i sista stund och står för en fin plockhandsräddning.

Med bara sekunder kvar på matchen så utbröt ett bråk mellan båsen och Mikael Eriksson samt Jens Lööke fick båda 2 minuter vardera för osportsligt uppträdande.

Matchen slutade 5-1 till Timrå som därmed tog sig 14:e raka seger i HockeyAllsvenskan. Detta innebär att Timrå nu tangerat det tidigare rekordet på antal vinster i rad under en säsong.