Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Södertälje
SSK

Timrå vann efter tuff batalj mot Södertälje

17 januari 2021 20:09

Matchen fick en chockstart mellan Timrå-Södertälje, efter att Sebastian Hartmann otäckt glidit in i sargen och fick lämna matchen. Efter ett långt speluppehåll kunde Timrå gå till periodvila med en 2-0-ledning efter den första perioden. Matchen öppnade upp sig mer i den andra perioden. Timrå satte 3-0, samtidigt som Jacob Johansson spikade igen. Timrå gick tidigt ifrån till 4-0 i matchen. Därefter fick vi se tre raka mål av Södertälje, som sånär även kvitterade mot slutet. Men Timrå höll undan den gången, och vann tillslut med 4-3 (2-0, 1-0, 1-3)


Tråkig start på matchen

Det blev en tråkig start på matchen när Sebastian Hartmann efter bara minuten spelad, otäckt och skyddslöst gled in i sargen. Hartmann blev länge liggandes, och skjutsades sedan ut på bår. Situationen resulterade även i matchstraff för Södertäljes Oscar Eriksson.

I det efterföljande powerplayet kom även 1-0-målet för Timrå, tid 3:22. Jacob Blomqvist stötte in pucken från nära håll.

Matchtempot därefter blev väntat lågt, efter det långa speluppehållet som blev vid skadan. Det blev större delar mer ett maktspel mellan lagen, där båda lagen letade kommando.

Timrå visade sig vara vassa i powerplay under dagen. 2-0 skulle även det komma i numerärt överläge. Jens Lööke pricksköt in pucken i det bortre krysset efter en fin passning av Jonathan Dahlén, tid 14:40.

Timrå skulle även få ett tredje powerplay innan perioden var över, men Södertälje klarade av det den gången. Det blev tillsut nio minuter powerplay för Timrå, och skotten slutade 14-3.

Johansson storspelade

Matchen skulle öppna upp sig mer i den andra perioden, men det var fortsatt Timrå som var det spelförande laget. Timrå skulle även ha en 3-0-puck i mål, men som videogranskades och sedan dömdes bort för störning av målvakt.

3-0 skulle istället komma dryga minuten efter. Efter en kontring och bra samspel, kunde Jacob Olofsson sätta pucken i mål, tid 5:18 i den andra perioden.

Efter 3-0-målet höjde sig Södertälje, och stack stundtals upp med ett par vassa lägen. Men Jacob Johansson var säkerheten själv och stoppade.

Med halva perioden spelad var Jens Lööke ett friläge från att bli tvåmålsskytt, men Alexander Sahlin i Södertäljekassen stod upp bra den gången.

Ju längre perioden led, tog Södertälje mer och mer över. Jacob Johansson storspelade däremot i Timråkassen och höll tätt. Södertälje skulle även få chans till reducering genom 59 sekunder spel fem-mot-tre, där de var ett ribbskott från att reducera.

Men inget mål blev det, och Timrå fick med sig 3-0 efter två spelade perioder. Skotten var jämna 12-13.

Kraftfull forcering av Södertälje

Drömstart för Timrå, och mardrömsstart för Södertälje i den tredje perioden. Tid 2:36 in i slutperioden utökade Timrå till 4-0, genom Boyce-Rotevall

Södertäljes jakt på vägen in i matchen började när man tillsut fick hål på Jacob Johansson. I powerplay styrde Emil Alba in 4-1-reduceringen, tid 4:49.

Ytterligare reducering skulle komma. Emil Aronsson slår in en retur från nära håll, även det i powerplay, tid 15:13.

Spelmässigt kontrollerade Timrå matchbilden bra. Man var det spelförande laget i fem-mot-fem, och var närmare att utöka sin ledning. Men man blev däremot straffade av ett spelskickligt Södertälje i numerärt överläge.

Södertälje tog timeout med tre minuter kvar, och tryckte på i spel sex-mot-fem. Det gav utdelning och en 4-3-reducering var ett faktum. Men man kom inte närmare så och Timrå höll undan. Det fanns däremot läge för kvittering, efter en kraftfull forcering av gästerna.