Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Timrå
TIK

Målkalas då Timrå bortaslog Kristianstad

19 januari 2021 21:25
Matchrapport

Det var dags för Timrå att inleda en fyra matcher lång bortaturné med den första av två matcher mot Kristianstad. Det var en match som började med klar fördel för Kristianstad, men efter drygt halva matchen så fick nog vara nog, och härifrån till slutet så var det Timråshow, när man lyckas göra hela sex mål under återstoden av matchen, och slutsiffrorna skrevs till slut till 1-7 (0-1, 0-3, 1-3).


Fördel Kristianstad

Matchen inleds med en klar Kristianstadfördel, och det är hemmalaget som inleder matchen absolut bäst. Timrå blir satta under en enorm press och Kristianstad avlossar det ena skottet efter det andra, men Adam Ohre i Timråkassen gör det oerhört bra.

Perioden fortsätter i samma spår och Timrå kommer aldrig riktigt in i matchen utan det är Kristianstad för hela slanten under matchens första 19 minuter och 50 sekunder. Med nio sekunder kvar så ger dock Jonathan Dahlén sitt Timrå ledningen, när han kyligt lägger pucken förbi Mattias Pettersson i Kristianstadkassen, efter en riktig smörpass av Alexander Lindelöf.

Trippelt upp för Timrå

Kristianstad inleder även den andra perioden piggare än Timrå, nu desperata efter en kvittering. Detta renderar i matchens första utvisning, som tilldelas Timrå, då Johan Lindholm utvisas för en hakning, och boxplay är alltså att vänta.

Ett boxplay som håller på att resultera i ett baklängesmål då Kristianstads Gustav Willman Borvik får ett jätteläge, men pucken hittar inte in bakom Adam Ohre.

Kristianstad fortsätter att forcera för en kvittering, men bortsett från det tidigare nämnda läget så är det ett kontrollerat boxplay som visas upp av Timrå.

Kristianstad ska dock få ytterligare en powerplaychans kort därpå, då Timrås Jacob Olofsson blir utvisad för en hög klubba. Och som om inte det vore nog får Timrå ännu en spelare utvisad innan pucken hunnit släppas. Det är ett lagstraff som delas ut då Albin Lundin först är för långsam till tekningen, sedan lite för snabb att dra igång. Något som alltså renderar i dubbla varningar och en utvisning på nämnde Lundin. Fem mot tre, fördel Kristianstad att vänta alltså.

Timrå stänger de farliga passningsvägarna på ett riktigt bra sätt, vilket leder till att pucken mest spelas runt i utkanterna av zonen.

Efter drygt halva matchen är det Timrås tur att testa powerplayvingarna, då bortalagets Fredrik Hansson får sätta sig på kvisten i två minuter efter en tripping.

Och här vilas det inte på hanen. Efter blott femton sekunder så klipper Albin Carlson till med ett slagskott från sin position strax innanför blålinjen och 0-2 är ett faktum.

Det där var skoj, tyckte Albin, och gjorde ett till. Minuten senare drar han nämligen till med ett till synes slumpmässigt skott, halvt bortvänd från Kristianstadmålet, men pucken lyckas hitta in mellan benen på Mattias Pettersson. 0-3 på tavlan!

Albin Carlson tvåmålsskytt alltså, och inte vill Jonathan Dahlén vara sämre. Då Timrå får möjligheten att spela powerplay igen så passar han på att prickskjuta in Timrås fjärde mål för kvällen. Assisterad av, som så många gånger förr, Jens Lööke.

Resten av perioden spelas stillsamt av och inför den tredje perioden läser vi 0-4 på tavlan

Trippelt Timrå igen

Timrå kommer in i den tredje perioden med ordentlig vind i seglen, och det visar sig även i målprotokollet. Efter drygt åtta spelade minuter så är det dags för Christopher Liljewall, som bara behöver raka in pucken bakom Pettersson, efter en riktigt fin framspelning av Jonathan Dahlén.

Och det slutar inte där.

Viktor Lodin gör Timrås sjätte mål, när han kommer loss i en snabb spelvädning och står för en fin dragning innan han lägger in pucken i mål.

Nittio sekunder senare kommer så 0-7. Jonathan Dahlén noteras för ett hattrick efter att han prickskjuter in pucken vid bortre stolpen.

Med knappa nio minuter kvar av matchen så lyckas dock Kristianstad till slut att få hål på Adam Ohre, då Erik Flood sätter dit 1-7 till gästerna.

Närmre än så kommer inte hemmalaget, då Adam Ohre gör en strålande insats och stoppar hela 42 skott. Övertygande Timråseger alltså, och returmöte redan imorgon kväll.