Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Mora
MIK
Borta
Timrå
TIK

Seger i bortaturnéns sista match mot Mora

24 januari 2021 19:52
Matchrapport

Det var dags för det sista stoppet på den fyra matcher långa bortaturnén, som hittills resulterat i nio inspelade poäng av nio möjliga. Chans alltså att åka hem till Medelpad igen med tolv av tolv poäng i bagaget. Det sista hindret på den vägen var Mora IK, som tog emot Timrå i Smidjegrav Arena. Matchens inledning talade dock inte för att Timrå skulle få vända hem med ett perfekt bortaturnéfacit, då Mora verkligen tog tag i taktpinnen och var det klart bättre laget på isen och tog dessutom ledningen. En tidig time out senare skulle matchbilden komma att ändras, och Timrå jobbade sig tillbaka i matchen. Man kvitterar, man tar ledningen och sedan släpper man aldrig ifrån sig matchen igen utan slutsiffrorna skrivs till 1-4.


Tuff start

Timrå kommer ut till den första perioden och visar upp ett bra presspel inledningsvis, men får inte betalt för det.

Mora tar sedan över taktpinnen och försöker spela ett rakt och tempofyllt spel och skapar sig en del lägen genom sitt sätt att spela. Det ska också bära frukt, då Mora tar ledningen genom Oscar Stål-Lyrenäs som dundrar in ledningsmålet bakom Jacob Johansson.

Mora har skaffat sig ett grepp om perioden och pressar ned Timrå ordentligt i egen zon, och Timrå får verkligen kriga för att ledningen inte ska bli än större för Mora.

Efter sju spelade minuter tar Timrå en time out. En time out som man inte kan på något sätt kan påstå är fel. Två minuter senare kvitterar nämligen Walli Walterholm, som snappar upp dahléns retur och skickar in pucken högt på Moramålvakten Olof Lindboms högra sida.

Den första utvisningsavblåsningen kommer knappa kvarten in i perioden, då Sebastian Hartmann och Måns Carlsson råkar i luven på varandra. Måns Carlsson blir utvisad i två minuter för roughing medan Hartmann får 2+2 för fighting. Powerplay Mora att vänta, alltså.

Seriens bästa boxplay visar sig effektivt mot Mora, och när Timrå är fulltaligt är matchen fortfarande lika på ett.

Med tio sekunder kvar av perioden så får Timrå ett powerplayläge då Måns Carlsson återigen får besöka botbänken, då han blir utvisad i två minuter för en hooking.

Och det är så, så nära att Timrå tar ledningen innan perioden tar slut. Dahlén lägger in pucken på mål för Hartmann att styra, vilket han också gör men efter lite tumult framför kassen så lyckas Lindbom till slut att blockera pucken och perioden är över.

Timrå tar ledningen

Timrå inleder som bekant den andra perioden i powerplay, och skapar sig ett JÄTTELÄGE för Filip Westerlund, men pucken hittar inte in bakom Lindbom.

Fyra minuter in i perioden så tror i alla fall en del av spelarna i Mora att man tagit ledningen i matchen genom Oscar Eklind, men pucken trillar in bakom linjen efter en goaltender interference av just nämnde Eklind. Inget mål alltså, utan powerplay för Timrå.

Ett powerplay i vilket Timrå istället tar ledningen. Jens Lööke hittar med en delikat passning fram till Albin Lundin som bara behöver lägga in pucken i öppet mål.

Seriens bästa boxplay fortsätter att leverera. Strax efter målet blir Albin Carlson utvisad för en slashing, men Timrå släpper knappt till en halvchans för Mora, förrän precis i slutskedet av det numerära underläget. Jacob Johansson står dock på huvudet och lyckas hålla pucken utanför kassen.

Ledning Timrå inför matchens sista period.

Hackigt och händelsefattigt, med stark Timråavslutning

Den tredje perioden får inte riktigt någon tydlig karaktär då den präglas av en hel del avblåsningar. Tämligen händelsefattigt och hackigt spel, och de riktiga målchanserna uteblir under egentligen hela första halvan av perioden.

Den andra halvan ser i stora drag likadan ut, med skillnaden att Timrå i stort sett parkerar i offensiv zon och låter inte Mora etablera något spel och skapa någonting. De avslut Mora kommer till är öppna skott rakt i bröstet på Johansson.

Med drygt två minuter kvar av matchen så tar Mora time out och beslutar sig för att plocka målvakten. Målburen helt öppen alltså, och det tar Jonathan Dahlén till vara på och sätter dit Timrås tredje mål för matchen med två minuter kvar.

Men det är inte slut där. Sebastian Hartmann ska också skrivas in i målprotokollet efter ett riktigt konstnummer, då han på egen hand lurar bort tre Moraspelare och lägger in pucken i öppen kasse. 1-4, vilket också blir slutsiffrorna.