Söndag Sön 9 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Onsdag Ons 12 Maj Maj
Onsdag Ons 11 Augusti Aug
Fredag Fre 13 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Onsdag Ons 1 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Västervik
VVIK

Timrå höll undan och besegrade Västervik på hemmaplan

15 januari 2021 20:43
Matchrapport

Vi fick se en defensiv första period, där det endast avlossades åtta skott totalt. Närmast att ta ledningen i matchen var Västervik, men som stoppades av ribban. I den andra perioden tog däremot Timrå kommandot i matchen. Man tog ledningen tidigt, och var det bättre laget under hela perioden. Inte minst efter att Västervik drog på sig ett matchstraff. Matchbilden skulle däremot ändras i den tredje perioden, där Västervik blev det mer spelförande laget. Men Timrå höll undan och vann tillslut med 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)


Defensiv matchbild

Det var ett högt tempo i matchupptakten, utan någon målmässig utdelning för något av lagen. Matchens första stora målchans kom efter tre minuter spelade, där Dahlén skickade iväg ett rappt avslut direkt från offensiv tekning, som skapade problem för Daniel Marmenlind i Västervikkassen.

Fram till periodens powerbreak var skotten 2-3 till Västerviks favör. Det sade en hel del om matchbilden, där defensiven övervann offensiven under stora delar av perioden.

Matchbilden öppnade upp sig mer efter powerbreaket, och Västervik var ett ribbskott från att ta ledningen i matchen. Men inget mål den gången, och lagen gick till pausvila med 0-0 på tavlan, och 4-4 i skott.

Ett rejälare Timrå

Timrå höll på att näta direkt. Jonathan visade upp individuell kvalié, där han på helt egen hand snurrade upp Västervikspelarna och sånär kunde skicka in pucken i mål. Marmenlind kunde däremot stoppa pucken, men drog i samband med det på sig en utvisning.

I det efterföljande powerplayet kunde tillslut Timrå ta ledningen. Sebastian Hartmann visade upp snabbhet och lyckades trycka in pucken i mål via köksvägen, efter drygt en minut spelad av perioden.

Timrå behöll kommandot efter målet, och skapade ett bra tryck på Västervik. Det fanns även bud på fler mål, men Marmenlind höll tätt. Västervik tog därefter timeout med dryga sex minuter spelad av perioden.

Spelmässigt hade Västervik inte mycket att säga till om i den andra perioden, men man visade sig vara vassa på sina kontringar. Timrå var ändå periodens bästa lag, och inte minst efter att Oscar Pettersson i Västervik drog på sig ett matchstraff, 14:29 minuter av perioden.

Timrå visade upp ett snabbt spel inledningsvis i det efterföljande powerplayet, där Dahlén var närmast att näta efter ett stolpskott från nära håll. Därefter kunde Västervik spela av sitt boxplay på ett säkert sätt. Timrå gick däremot till pausvila med en 1-0-ledning, och skotten 13-6.

Timrå höll undan

Timrå inledde den tredje perioden i boxplay, men visade upp ett bra arbete i det numerära underläget, och lyckades hålla undan.

Efter dryga tre minuter in i perioden fick Victor Öhman en dubbelchans att kvittera matchen. Men pucken ville inte in och Timrå var fortsatt i förarsätet.

Timrå spelade tålmodigt, och släppte inte till mycket bakåt. Matchbilden fick däremot en förändring och Västervik blev mer puckförande ju längre matchen led.

Västerviks chans till vägen in i matchen skulle ges med sex minuter kvar att spela och spel i numerärt överläge. Men det skulle istället vara Timrå som utökade ledningen i boxplay. Albin Lundin åker sig fri, och via stolproten skjuter in 2-0-pucken.

Timrå höll sedan undan och stängde matchen till 3-0 i tom bur, genom Walli Walterholm.