Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Timrå
TIK

Ytterligare en Timråvinst i returmötet mot Kristianstad

20 januari 2021 21:22

Kristianstad började matchen bäst, mot ett relativt blekt Timrå. Men det skulle ändå vara Timrå som tog ledningen i matchen. Första perioden slutade jämna 1-1 efter att Kristianstad kvitterat. Timrå lyfte sig i den andra perioden och gick även ifrån till 3-1, där vi fick se två premiärmålskyttar. Timrå visade inga tveksamheter när de även vann tredje perioden, och totalen med 2-5 (1-1, 0-2, 1-2).


Jämn första period

Det var en händelserik matchupptakt. Hemmalaget Kristianstad var det hetaste laget på isen och skapade flertalet bra lägen.

Timrå kom aldrig upp i nivå, och hade svårt att skapa målchanser. Kristianstad i sin tur stod upp bra och kontrollerade matchen.

Det skulle ändå vara Timrå som tog ledningen i matchen. Timrå vände på spelet snabbt, där Jacob Olofsson till slut styrde in pucken från nära håll, tid 8:36.

Efter målet jämnade spelet ut sig, samtidigt som Kristianstad utjämnade i matchen. Målet videogranskades för misstänkt hög klubba, men godkändes till slut.

Ju längre in på perioden tog Timrå mer och mer över, utan att direkt skapa några högkvalitativa målchanser.

I slutetskedet av perioden fick Kristianstad ett powerplay, där de skapade ett bra tryck genom det hela numerära överläget. Men Timrå klarade av att hålla emot och perioden slutade 1-1, och skotten 10-13 fördel Timrå.

Dubbla premiärmålskyttar

Timrå åkte tidigt på en utvisning i den andra perioden. Men de städade av den på ett bra sätt utan att släppa till något skott på mål.

Med fem minuter spelade tog Timrå också ledningen. Johan Lindholm bokstavligen jobbade in pucken i mål, och glädjen i laget var tydlig. Det var dessutom Lindholms första mål för säsongen.

Med drygt halva matchen spelad fick Timrå sitt första powerplay i matchen. Det blev aldrig någon utdelning den gången, trots bra tryck och kalabalik framför Kristianstads målbur.

Timrå skulle tätt därefter få en ny chans i powerplay. Då utökade även Timrå ledningen till 3-1. Alexaner Lindelöf gjorde sitt första mål i Timråtröjan när han skickade iväg ett direktskott från blå, mot en skymd Calle Clang i Kristianstadkassen.

En betydligt bättre period av Timrå, som även visade sig på skotten. 7-17 slutade skotten, där Kristianstad trots det sköt upp sig mot slutet.

Timrå stängde matchen

Det blev en drömstart för Timrå när man gick ifrån till 1-4. Kristianstad stod för ett slarvigt byte, och Albin Lundin utnyttjade det. Efter att han brutit pucken i mittzon, fick han fri gata. Utan att tveka, bombade han sedan in pucken i mål.

Timrå kontrollerade matchen på ett bra sätt. Men med drygt elva minuter in på tredje perioden kom Kristianstads välbehövliga reduceringspuck till 2-4.

Kristianstad fick energi efter målet, och bosatte sig mer och mer i Timrås zon. De skapade även flertalet farliga målchanser, fast där Jacob Johansson stod upp och räddade Timrå för ytteligare reducering.

Istället för reduceringspuck, stack Timrå upp och stängde matchen. Walli Walterholm gjorde inget misstag när han åkte in i offensivt slott och lade in 2-5-pucken, tid 16:36.

Timrå var stabila när man till slut även vann den tredje perioden på ett rättvist sätt. Matchen slutade 2-5.