Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Tingsryd
TAIF

Ännu en Timråseger - efter en komfortabel seger mot Tingsryd

29 januari 2021 20:15
Matchrapport

Timrå var det bättre laget från start till mål i den första perioden. De hade bland annat ett skottövertag på 8-0 fram till powerbreaket, och gick till periodvila med en välförtjänt 2-0-ledning. I den andra perioden blev det något av en scenförändring, där Timrå började slarva i spelet, samtidigt som Tingsryd ryckte upp sig. Men trots det hade Timrå en 3-1-ledning efter två spelade perioder. Sedan blev det aldrig någon sevärd tredje period. Vi fick se ett Timrå som hade full kontroll, och som stängde matchen i tom kasse genom Christopher Liljewall. Slutsiffrorna blev till slut 4-1 (2-0, 1-1, 1-0) till Timrå.


Stort spelövertag för Timrå

Matchen öppnade tempostarkt, och Timrå var det bättre laget från start. De var rejäla i närkamperna, hade bra tryck mot mål och var det spelförande laget. Jens Lööke var också närmast att ge Timrå ledningen matchen när han sånär hittade en lucka på Tingsrydmålvakten Andreas Ljunggren.

Tid 7:06 fick Sebastian Hartmann med sig en utvisning. Timrå visade upp bra spel i det numerära överläget, och Viktor Lodin kunde även avsluta powerplayet med att ge Timrå ledningen i matchen. Från den högra tekningscirkeln pricksköt han snyggt in 1-0, och en välförtjänt ledning för Timrå.

Timrå var överlägsna de tio första minuterna. Det visade sig även på skotten som stod 8-0 efter periodens powerbreak. Till slut skulle Timrå också utöka sin ledning till 2-0 tätt därefter. Jonathan Dahlén spelade snyggt fram till Filip Westerlund som på nära håll hittade in lucka på Ljunggren, drygt elva minuter spelade.

Lagen gick till periodpaus med 2-0 på tavlan. En period som Timrå styrde och ställde i stora delar, men där Tingsryd växte in i det under de fem sista minuterna.

Okoncentrerat Timrå

Det var en något avvaktande periodstart med korta avbrott och många avblåsningar. Inget av lagen tog något vidare kommando och det skapades anfall som aldrig avslutades.

Trots den sämre andra perioden, var Timrå det hetaste laget framför mål. För Timrå skulle även gå ifrån till 3-0 genom Hugo Reinhardt, efter att Tingsryd tappade markering framför egen kasse, tid 7:27.

Tingsryds väg in i matchen kom i powerplay. Felix Olsson sköt in 3-1-reduceringen, en puck som Jacob Johansson sånär lyckades stoppa efter en lång sidledsförflyttning.

Efter målet tog Tingsryd tydligare över kommandot. Med drygt sju minuter kvar av perioden drog Timrå på sig ett lagstraff. I det efterföljande powerplayet försökte Tingsryd sig på samma variant som vid målet. Denna gången var Johansson däremot med på noterna och följsamt lyckades hålla tätt längst stolpen.

Timrå visade upp ett sämre spel i den andra perioden, samtidigt som Tingsryd lyfte sig. Trots det slutade perioden lika, och Timrå var fortsatt i förarsätet med två mål i form av 3-1 efter två spelade perioder.

Timrå stängde matchen

Vi fick se en inledning likt den andra perioden. Något tafatt spel av båda lagen.

Trots att Timrå hade en 3-1-ledning, var de ändå det laget som var närmast att näta. Efter drygt sex minuter spelade var Jacob Olofsson en stolpträff från att utöka ledningen, som därmed i princip skulle stängt matchen.

Tingsryd fick ytterligare powerplayspel i matchen, denna gång med halva perioden kvar att spela, men Timrå visade upp ett uppoffrande boxplayspel och höll Tingsryd på utsidan.

Det märktes tydligt att Timrå inte gick för det på samma sätt i den tredje perioden. De hade mer puck än Tingsryd, men var avvaktande vid anfall för att inte släppa till något onödigt bakåt.

En sista chans för Tingsryd in i matchen skulle ges med 4:32 kvar att spela. Powerplay, timeout och plockad målvakt blev det, men Timrå städade av det och gjorde sedan mål i öppen kasse precis när man blivit fulltaliga. Det skulle även visa sig bli matchens sista mål, som slutade 4-1 till Timrå.