Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
AIK
AIK
Borta
Timrå
TIK

Säsongens största seger - när Timrå körde över AIK på bortaplan

24 februari 2021 21:00
Matchrapport

Även fast spelet hackade under stora delar den första perioden, var det inget fel på effektiviteten. Trots en spelmässigt bättre period av AIK, var det Timrå som gick till pausvila med ett 0-2-överläge. Målkavalkaden fortsatte i den andra perioden, en period som Timrå hade full kontroll på. Dessutom gjorde de tre ytterligare mål, som gick in till slutperioden med en stabil 0-5-ledning. Maskineriet fortsatte, där Timrå till slut vann med hela 0-8 (0-2, 0-3, 0-3).


Effektivt Timrå

Matchen hann knapp börja innan AIK drog på sig en utvisning. Dessvärre för Timrå lyckades de inte utnyttja det tidiga numerära överläget.

Det var ingen direkt sprakande inledning på matchen för övrigt. Hemmalaget var däremot det piggare laget som satte in en hårt forecheck när Timrå ägde puck. Med halva perioden spelad ökade AIK tempot. Timrå hängde stundtals inte med, men Jacob Johansson stod upp bra längst bak.

Det var ingen vidare period av Timrå. Spelet med puck strulade och de kom knappt ur egen zon vid flera tillfällen. Men Timrå visade varför de är seriens bästa lag. Det krävdes inte mer än en chans för att ta ledningen i matchen. Wiercioch hittade Lundin med en crosspass, som droppade vidare till Dahlén. Utan några krusiduller tryckte han upp pucken distinkt i det bortre krysset. Bara minuterna efter fick Dahlén ett nytt bra läge, men den gången hoppade pucken över bladet precis vid skottögonblicket.

Tid 17:42 fick Timrå chansen i nytt powerplay, 13 sekunder efter blev AIK tilldelade straff. Johansson var däremot, precis som genom hela perioden, stabil och räddade straffen enkelt. Timrå höjde sig i powerplayet och utökade även sin ledning till 2-0. Efter passning av Lodin, hade Blomqvist öppet mål att lägga in pucken. Det hände inget mer efter det och perioden slutade 0-2 till Timrås favör. En annars spelmässigt något fördelaktiga period för AIK.

Målkavalkaden fortsatte

Om AIK var det något bättre laget i första perioden, var Timrå det betydligt bättre laget under mellanakten. Timrå var påkopplade från start och var ett helt annat lag. Dahlén fick periodens bästa läge med sitt andra friläge för dagen, utan att återigen komma till skott.

Det var spel på ett mål under långa stunder. Med drygt halva perioden spelad var skotten 2-10, där Timrå på 38 sekunder gick ifrån till både 0-3, och 0-4. Målen var identiska, där Timrå hittade luckorna i ett passivt försvar. Målskyttarna var Christopher Liljewall och Boyce-Rotevall, och frustrationen i AIK-lägret ökade allt mer. Hemmalaget svarade med att ta timeout efter målen, elva minuter spelade av perioden.

Trots 0-4, timeout och powerplay för AIK, var det Timrå som återigen gjorde mål. Viktor Lodin visade upp ett gott prickskytte när han fint hittade bortre stolpen.

0-5 efter två spelade perioder och Timrå gick på vatten.

Timrå körde över AIK

Det var inte direkt något passivt Timrå som äntrade den tredje perioden, trots femmålsledningen. Tre bra målchanser skapade och ett powerplay fixat, innan AIK ens hunnit vara i Timrås zon. I det numerära överläget gjorde även Liljewall sitt andra, och Timrås sjätte mål för dagen. Det var inte mycket som stämde för hemmalaget, samtidigt som Timrå bjöd upp till en riktig föreställning ute på isen.

Matchbilden fortsatte likt hela andra perioden. Mycket puckinnehav för Timrå, som bosatte sig i AIK:s zon. Jacob Johansson hade inte mycket att göra, men när han väl fick skott mot sig agerade han stabilt.

Det var ett irriterat AIK under hela matchen. Det visade sig även när Fredric Weigel frustrerat åkte på matchstraff för checking to the head. AIK drog dessutom på sig en ny utvisning under det fem minuter långa powerplayet, vilket öppnade upp för ett fem-mot-tre-spel i två minuter för Timrå. På ett fint sätt utökade Timrå till 0-7 när Wiercioch hittade Dahlén för sin tredje assist, och Dahléns andra mål. Men det skulle inte heller sluta där. Fortsatt i powerplay gjorde Olofsson 0-8, efter fin passning av Lodin.

Timrå drog ned på takten, samtidigt som AIK redan hade gett upp. Matchen slutade därför 0-8. Åttamålssegern är säsongens hittills största för Fredrik Anderssons mannar, som stod för en felfri insats.