Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Timrå
TIK

Övertidsseger borta mot Västervik

12 mars 2021 20:20
Matchrapport

Det var dags för grundseriens näst sista match. Skådeplats var Plivit Arena och för motståndet stod Västervik. Timrå inledde klart bäst och tog välförtjänt ledningen i den första perioden. Den andra perioden började på sämsta möjliga vis då Västervik både kvitterade och tog ledningen inom loppet av fem minuter. Timrå skulle dock komma tillbaka då Oliver Johansson petade dit sitt första seniormål för 2-2 i matchen, vilket stod sig matchen ut. I den efterföljande förlängningen såg det ut att bli en ledsam historia då Västervik fick ett straffslag efter en knapp minut, men Adam Ohre löste situationen och med 27 sekunder kvar så avgjorde Marcus Hardegård till Timrås fördel.


Välförtjänt Timråledning

Första halvan av perioden är präglad av få avblåsningar och nästan-chanser. Timrå är laget som äger majoriteten av pucken och spenderar större del av tiden i mitt- och anfallszon, men man tar sig inte fram till de riktigt farliga lägena.

Men så plötsligt bryter sig Västervik loss och i en snabb spelvändning tillskansar man sig ett straffslag. Stensäkre Adam Ohre räddar däremot straffen utan några som helst bekymmer.

Dryga minuten senare är det istället Timrå som tar ledningen genom Jeremy Boyce, som fint framspelad av Viktor Lodin piskar in pucken bakom Henrik Lundberg i hemmakassen.

TImrå ska få testa boxplayvingarna i perioden också, då Walli Walterholm åker på en tripping-tvåa, och som så många gånger förut under säsongen så är det ett fläckfritt boxplay man ställer upp, där Västervik inte får någonting att jobba med.

När knappt två minuter återstår av perioden så är det istället Timrå som får chansen i powerplay. Men det håller på att bli en riktig mardrömsöppning av spelformen då Västervik tar sig fram till ett två-mot-en-läge efter ytterligare en snabb spelvändning, men Ohre står för en monsterräddning och blåser Västervik på en kvittering.

Timrå lyckas sedan aldrig ställa upp något ordentligt powerplayspel innan perioden är över.

Tung inledning följs upp av måldebut

De dryga fem första minuterna i mittenakten är någonting man från Timråhåll gärna glömmer snabbt. Västervik kvitterar först efter 3.23, då hemmalagets Oscar Pettersson, som missade en straff i första perioden, tar revansch på Ohre och kapitaliserar på en felpass i Timråförsvaret. Två minuter senare står Ryan Gropp för ett individuellt nummer och prickskjuter in ledningsmålet.

Minuten efter Västerviks andra mål får Timrå sin för kvällen andra chans i powerplay, och den här gången tar man den. Oliver Johansson, som i kväll kliver in i frånvarande Jonathan Dahléns ställe, kvitterar matchen med sitt första mål i seniorsammanhang.

Timrå får även chansen att spela fem mot tre. Västerviks Connor Jones är den förste som åker ut, detta för en goaltender interference, och drygt tjugo sekunder senare visas Jacob Bjerselius ut för en interference. Fem mot tre alltså, och ypperligt läge för Timrå att ta ledningen. En uppgift man dessvärre inte lyckas med, och således fortsatt likaläge, vilket står sig perioden ut.

Ställningskrig i matchens sista akt

Första halvan av matchens sista akt är sannerligen ett ställningskrig om vi någonsin sett något. Båda lagen får verkligen kämpa för att ta sig fram till något nämnvärt vilket leder till en hel del fysiskt spel, och det manifesteras i den dubbelutvisning som döms ut efter sex spelade minuter. Detta då Walli Walterholm och hemmalagets Gilbert Gabor får kyla ned sig en stund i utvisningsbåset efter varsin roughing-utvisning.

Timrå har inte spelat färdigt i numerärt överläge för kvällen. Västervik har sex man på isen och får ett lagstraff därefter, men Timrå har fortsatt svårt att ta sig fram till riktigt bra målchanser i perioden och går mållösa ur sitt powerplay, och sedermera perioden. Förlängning att vänta alltså.

Timrå avgör till slut

Förlängningsperioden hinner inte bli minuten gammal innan Västervik får chansen att avgöra matchen genom ett straffslag. Adam Ohre är fortsatt iskall i dessa situationer och räddar sin andra straff för kvällen.

Strax därefter ser det ut som att matchen är avgjord då Timrå kommer med två spelare mot målvakten, men Henrik Lundberg står för en jätteräddning och håller Västervik kvar i matchen.

Med 27 sekunder kvar i förlängningsperioden avgörs matchen till slut, då Marcus Hardegård prickskjuter bonuspoängen till Timrå.