Hemma
Timrå
TIK
Borta
MODO
MODO

Timrå förlorar första matchen på hemmaplan

10 september 2020 20:45
Matchrapport

På torsdagskvällen tog Timrå emot Modo på hemmaplan för att spela säsongens första hemmamatch och försöka upprepa insatsen från lagens förra möte. Det blev dock en tämligen händelsefattig tillställning som Modo till slut gick segrande ur.


Period 1 - Händelsefattig inledning

Pucken hinner knappt släppas innan den första utvisningen är ett faktum. Det är Christopher Liljewall, för kvällen bärandes nummer 18, som får sätta sig i båset efter en tripping. Timrå visar prov på ett bra och stabilt boxplay och ger inte Modo mycket utrymme att skapa några egentliga målchanser.

Lagen hinner spela fem mot fem i drygt 90 sekunder innan det är dags för nästa utvisning. Modos Max Tjernström får två minuter för tripping. Timrå skapar två halvchanser tidigt i det numerära överläget, men efter det så händer det inte så mycket mer. Modo fulltaligt, och fem-mot-fem-spelet får denna gång pågå i en dryg minut innan nästa utvisning är ett faktum. Det är ytterligare en tripping och det är ytterligare en Timråutvisning. Per Svensson får ta plats på bänken i båset i två minuter. Även detta boxplay håller Timrå tätt och Modo tillåts inte heller denna gång att skapa några ordentliga målchanser.

Timrå fulltaligt igen och denna gång får lagen spela fem mot fem i bra precis fem relativt händelsefattiga minuter innan det är dags för nästa utvisning. Det är Timrå som återigen drabbas och det är Albin Lundin som får åka och sätta sig för en slashing.

Period 2 - Modo sätter press

Timrå blir fulltaliga efter 58 sekunder. Modo inleder piggt och sätter enorm press på Timrå redan från nedsläpp och Timrå får spendera merparten av periodens första halva i egen zon, men Modo skapar inte många chanser. Efter det så börjar Timrå jobba sig in i matchen mer och mer och får chansen att börja etablera spel i offensiv zon, men den offensiva pressen stoppas dessvärre av en utvisning. Det är Sebastian Hartmann som får två minuter för highsticking och Modo får chansen att återigen ta över matchen, men även denna gång lyckas Timrå stoppa Modo från att skapa något värt att nämna.

Med dryga två minuter kvar av perioden så drar Timrå på sig en utvisning igen. Denna gång är det Jonathan Carlsson som åker ut i två minuter efter en interference. Att det är chansfattigt är något som färgar även den andra perioden, undantaget ett ribbskott från Modo med 90 sekunder kvar av perioden.

Period 3 - Modo tar ledningen

Modo inleder matchens sista period med att efter 34 spelade sekunder få Aaron Gagnon utvisad efter en holding. Timrå lyckas inte förvalta sitt powerplay, utan fem-mot-fem-spelet återupptas med fortsatt ställning 0-0.

Drygt elva minuter in i perioden drabbas Timrå av ännu en utvisning. Albin Carlsson får två minuter för slashing, och den här gången tar Modo sin chans. Linus Pettersson hittar nätet efter 12:30 in i perioden och 0-1 är ett faktum. Med sex minuter kvar av matchen så får Modos Sebastian Ohlsson en utvisning för hooking, men Timrå får lämna även detta powerplay mållösa.

Med en och en halv minut kvar av matchen plockar Timrå målvakten för att försöka forcera in en kvittering. Timrå får inte den utdelning de hoppats på, utan Modo gör 0-2 i öppen kasse, vilket också sätter punkt för matchen.