Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
AIK
AIK

Tung förlust i kvartsfinal nummer två

24 mars 2021 21:20
Matchrapport

Det var dags för det andra kvartsfinalmötet, återigen hemma i NHC Arena. Timrå kom ut på isen med ett berättigat självförtroende och satte direkt press på gästerna, och fick dessutom tidig utdelning. Viktor Lodin, som går på vatten för tillfället, var återigen på rätt plats vid rätt tidpunkt och skickade in ledningspucken. I den andra perioden hittade gästerna in i matchen och kvitterade Timrås ledning. Matchens finalakt hann bara bli drygt två minuter gammal då AIK tog ledningen i matchen, och efter det var det Timrå för hela slanten, förutom i målprotokollet. Timrås 47 skott till trots hittade man aldrig någon kvittering, utan slutresultatet skrevs till 1-2.


Formstark Lodin hittar nätet igen

Timrå vilar inte på hanen i matchen, utan direkt vid nedsläpp ser man till att sätta press på AIK och trycker ned dem i egen zon. Pressen bryts dock tidigare än önskat då Hartmann åker på en trippingutvisning.

Det efterföljande boxplayspelet ser, som det gjort hela säsongen, strålande ut. Man lämnar ingenting åt slumpen och håller AIK på utsidan nästan samtliga 120 sekunder.

Istället ser man till att ta ledningen i matchen, knappa minuten efter man åter blivit fem man på isen. Målskytt då? Den sanslöst heta Viktor Lodin. Likt en blodhund sniffar han sig fram till ett kanonläge framför mål, när pucken dyker upp vid honom efter viss kalabalik framför Claes Endre och avslutet är det inget fel på. 1-0 Timrå!

Halvminuten efter matchens första powerbreak så sätts Timrås boxplay på prov igen. Den här gången är det Hardegård som får ta en trippingtvåa på botbänken. Med risk för att låta repetitiv, men Timrå fortsätter att hålla tätt i numerärt underläge. Tiden går fort när man har roligt och snart är man fullt manskap på isen igen.

Man försvarar sedan sin ledning på ett väldigt betryggande manér och går till pausvila med en ettmålsledning.

Gästerna tuggar sig ikapp

Ut på isen för den andra perioden i ledning, och nästan omgående får man ett kanonläge att utöka ledningen i powerplay, då gästernas Johan Johnsson åker ut i två minuter för en slashing. Man hittar dock inte lyckan den här gången och uddamålsledningen står sig.

Men bara i fem minuter till. AIK får sin tredje powerplaychans för kvällen, och den här gången lyckas inte Timrå stå pall. Johan Johnsson styr in ett skott som Malte Setkov avlossar från blålinjen, och matchen är utjämnad, 1-1.

Målet ger gästerna lite vind i seglet och de tuggar sig in i matchen mer och mer.

Trots detta så lyckas Timrå sätta Endre i AIK-målet på prov ett par gånger, och man tillskansar sig dessutom en straff. Viktor Lodin, som leker hockey just nu, lyckas ta sig förbi försvarande AIK-spelare och blir fri mot Endre och vinner till slut straffen. En straff som Jonathan Dahlén får chansen att förvalta, men skottet går dessvärre strax utanför målvaktens högra stolpe.

Innan perioden är över ska AIK få ännu en chans i numerärt överläge, då Hartmann får en trippingutvisning, men Timrå släpper inte till någonting innan pausvilan.

Tidig bortaledning

Matchens sista akt hinner inte bli mer än drygt två minuter gammal innan AIK, som fått lite luft under vingarna, går upp i ledningen. Anton Karlsson i AIK gör gästernas andra mål för kvällen.

Direkt efter målet så har Timrå två fina lägen att ta ledningen, där det senare är det farligaste. Jonathan Dahlén hittar Albin Carlson med en strålande passning tvärs över offensiv zon, men Endre i AIK-målet, som är svår att överlista i kväll, hinner över och stoppar Carlsons försök.

Strax därpå råkar Wiercioch och Filip Bratt i luven på varandra och gruff uppstår. Båda får ta en time out i utvisningsbåset och vi har spel fyra mot fyra. Det blir dock ingenting med någonting i den spelformen, och snart är båda spelarna tillbaka på isen igen.

Det märks att Timrå är i underläge och jagar en kvittering, för nu tar Timrå över matchen totalt. Man skjuter och skjuter och skjuter och det ser ut som ett tio minuter långt powreplay utspelar sig på isen, men Endre i bortakassen är spelaren som håller AIK i ledningen. Med knappa fem minuter kvar av matchen har Timrå klivit över 40 skott på mål, men kvitteringen har uteblivit.

Drygt två minuter återstår av matchen då Timrå blir tilldelade ytterligare en utvisning, och nu är goda råd dyra. Med 01:40 kvar av matchen plockar Timrå målvakten, och nästan direkt drar gästerna på sig en utvisning. Sex mot fyra-spel med dryga halvminuten kvar av matchen och Timrå trycker på för en kvittering.

Man mäktar med hela 47 skott på mål, men någon kvittering löser man aldrig. Matchen slutar alltså 1-2, och nu vänder serien ned till Stockholm för två raka bortamatcher. Chans till revansch redan på fredag!