Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
AIK
AIK
Borta
Timrå
TIK

Timrå vann match tre - efter målsnål tillställning på Hovet

26 mars 2021 21:10
Matchrapport

Match tre i bäst av fem-serien väntade, med ställningen 1-1 i matcher. Första perioden gick målmässigt till Timrå, 0-1 genom händelsernas spelare Viktor Lodin. Lodins mål skulle visa sig räcka. Timrå vann matchen med 0-1, och gick därmed ifrån till 2-1 i matchserien mot AIK.


Lodin i händelsernas centrum

Det var en intensiv matchupptakt med två lag som tidigt ville sätta tonen. Matchens första riktigt farliga målchans kom från AIK efter drygt fem minuter spelade. Men Jacob Johansson var på hugget och kunde avvärja det. Det var för övrigt ett hemmalag som öppnade starkas och var närmast ett ledningsmål.

Matchens första utvisning drog Timrå på sig. AIK lyckades däremot aldrig riktigt hota Timrå, som försvarade bra.

Timrå uppträdde nonchalant och bjöd AIK på lägen. Tur för Timrås del var Jacob Johansson svåröverlistad. Det skulle istället vara Timrå och den stekheta Viktor Lodin som spräckte målnollan. Målet videogranskades för potentiell målvaktsstörning, men godkändes.

Målskytten Viktor Lodin åkte sedermera på en utvisning bara dryga minuten efter målet. Det räckte heller inte med en. Direkt när Lodin kom ut från utvisningsbåset, drog han på sig en ny utvisning. I det sista numerära överläget fick AIK dessutom ett hårt tryck mot Timrå-kassen, men det stod fortsatt 0-1 på tavlan.

Resultatet skulle stå sig perioden ut. Timrå ledde med 0-1. Skotten slutade 11-11, trots powerplay vid tre tillfällen för hemmalaget. Periodens spelare gick definitivt till Viktor Lodin, som hann bli alltifrån målskytt, till utvisad vid två tillfällen.

Fortsatt målsnålt

Efter bara minuten spelad fick Jacob Johansson återigen briljera, när Alexander Svensson blev frispelad. Jacob Johansson var likt den första perioden, stabil i den andra.

Tempot var högt. Lagen ville mycket, men det var inte mycket som hände i målväg. Med halva matchen spelad var det fortsatt målsnålt, 0-1. AIK var laget med högst tryck och var även i störst behov av ett mål.

Timrå var i och för sig inte ofarliga de heller. Ju längre in på perioden, desto mer växte de in. Det kunde mycket väl ha varit en större ledning i matchen.

I slutet av perioden fick AIK chansen i sitt och matchens fjärde powerplay. Trycket var hårt, men Timrå höll emot och gick till periodvila i fortsatt ledning.

Timrå höll undan

Timrå inledde den tredje perioden i ett långt powerplay, utan att få någon utdelning.

Målen skulle visa sig fortsätta dröja. För Timrås del gjorde det så klart inget som var i ledning. AIK behövde å andra sidan näta för att utjämna matchen.

Det var ingen sevärd period för hockeyögat. Den första riktiga målchans dröjde till drygt halva perioden. Trots Timrå-ledning var det Sebastian Hartmann som var centimeter ifrån att utöka.

Efter första målchansen öppnade matchen upp sig för en stund. AIK svarade upp med ett stolpskott bara minuten efter.

För AIK:s del sprang tiden iväg. De fick aldrig något vidare tryck på Timrå.

Kvitteringsmöjligheten för AIK skulle komma i powerplay, 5:32 kvar. Det var däremot ett defensivt starkt Timrå som inte hade några problem att städa av utvisningen.

Timeout för AIK kom tid 17:18, som även plockade sin målvakt. AIK tryckte på, men Timrå lyckades hålla emot och vann med 0-1. Det innebär att Timrå nu leder matchserien med 2-1.