Söndag Sön 5 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Idag 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Hemma
AIK
AIK
Borta
Timrå
TIK

Timrå vidare till semifinal efter mäktig upphämtning

28 mars 2021 20:50
Matchrapport

Kvartsfinalmatch nummer fyra stod för dörren, kampen skulle utspelas på bortaplan och Hovet stod som skådeplats. Timrå, som kom ifrån en uddamålsseger senast, hade möjligheten att avgöra kvartsfinalserien vid seger i kvällens möte. Det såg dock mörkt ut. Men som med allt mörker så kommer till slut ljuset. När den andra perioden var slut hade vi 3-1 på tavlan, fördel AIK, där Patrick Wiercioch stod som ensam målskytt för Timrå. När den tredje perioden var slut stod var matchen kvitterad, efter mål av Dahlén och Wiercioch igen. I förlängningen fullbordade till slut Wiercioch sitt hattrick och segern var ett faktum.


Farliga lägen åt båda håll

Innan matchen hunnit bli minuten gammal så får AIKs Oscar Nord två jättelägen, men Jacob Johansson står för ett par monsterräddningar och ser till att en mardrömsinledning kan undvikas.

I sekvensen därpå så är det istället Timrå som får chansen att ta ledningen då Reinhardt får öppet mål, men får tyvärr inte träff på pucken som kommer flygandes genom luften.

Matchens första utvisning tilldelas Timrå, då Albin Lundin åker på en trippingtvåa. Timrå gör det, som så många gånger förr, oerhört bra i boxplay och håller AIK på utsidan av boxen under i stort sett hela det numerära underläget.

Tjugo sekunder efter att Lundin släpps ut ur båset så är det Timrås tur att spela powerplay, då Filip Windlert slår klubban ur händerna på Lodin. Timrå visar prov på ett bra powerplayspel och hittar fram till en uppsjö farliga lägen, men man lyckas dessvärre inte få någon nätkontakt.

Man får dock chansen igen, då AIK drar på sig en identisk utvisning, men den här gången är det Filip Bratt som slår klubban ur händerna på Lööke. Timrå visar återigen prov på ett bra och fartfyllt powerplay, men målet fortsätter lysa med sin retfulla frånvaro.

Mållöst fortsätter det vara perioden ut och vi har 0-0 på tavlan när det är dags för pausvila.

Mörk mittenperiod

Hemmalaget har medvind även i den andra periodens inledning, då Lodin blir utvisad för en tripping. Den här gången står dessvärre inte Timrås boxplay pall, utan AIK tar ledningen efter knappa tre minuter genom Max Lindholm.

Efter målet dämpas tempot en aning och ytorna täpps till, vilket leder till en mer fysisk hockey med färre öppna och farliga lägen.

När precis halva matchen spelats så svämmar känslorna över för Wiercioch och AIKs Max Lindholm vilket renderar i varsin 2+2:a, och fortsatt fem-mot-fem-spel.

Knappt fem minuter återstår av mittenakten då AIK får chansen i powerplay igen. Timrå får ett lagstraff till följd av att ha haft sex spelare på isen, och det blir dessvärre kostsamt. Med sju sekunder kvar i spelformen gör hemmalagets Oscar Nord mål och utökar AIK-ledningen till 2-0.

Minuten senare gör Timrå äntligen det där målet de jagat så länge. Wiercioch prickskjuter in pucken från sin backposition till vänster i offensiv zon och AIKs ledning är reducerad.

..men säg den lycka som varar. Fyrtio sekunder senare utökar AIK sin ledning genom Samuel Solem, som efter en spelvändning skjuter högt mot första krysset och får in pucken ovanför Johanssons högra axel.

Timrå jobbar sig ikapp

Matchens sista period, och nu är goda råd dyra. Timrå jagar en reduering, och efter fem minuter får man ett gyllene läge när Filip Windlert åker ut för en tripping på Lundin som rusar mot AIK-kassen. Man går tyvärr lottlösa från det numerära överläget och har fortsatt ett tvåmålsunderläge att hämta igen.

Men! Efter nio minuter och trettio sekunder så PISKAR Dahlén till slut in reduceringspucken, då han fångar upp en förlorad AIK-passning och med lika delar vilja och skicklighet skickar upp pucken högt i mål. 3-2, och matchen lever i allra högsta grad.

Och som den lever. Med drygt fem minuter kvar så får Timrå chansen i powerplay igen, då Lodin blir trippad. Timrå är nära, så nära, en handfull gånger men man får inte pucken över linjen.

Men det är inte över förrän det, som bekant, är över. Två och en halv minut återstår av matchen när Patrick Wiercioch gör sitt andra mål för kvällen och kvitteringen är ett faktum. Dahlén lägger pucken på mål och Wiercioch dyker upp och styr in den bakom Claes Endre.

Med dryga minuten kvar åker Lundin ut i två minuter för holding the stick, men målmässigt händer inget mer i perioden, utan grabbarna får ladda om för förlängning.

Hattrickhjälte avgör

Timrå inleder förlängningen i numerärt underläge, men det hinner aldrig bli någon fara på taket innan Lundin släpps ut ur båset igen.

Minuten senare så kommer målet. Det är Patrick Wiercioch som med sitt tredje mål för säsongen, och kvällen, skickar oss vidare raka vägen till semifinal.