Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Idag 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Västervik
VVIK

Övertidsseger i match nummer två

5 april 2021 20:53
Matchrapport

Det var dags för påsken att avrundas med match nummer två i semifinalserien mot Västervik. Till skillnad från det första mötet så var Timrå totalt överlägsna i matchens inledning, och fortsatte att vara så genom första och andra perioden, och efter 40 spelade minuter hade Timrå en ledning med 3-1 och ledde skotten med 33-10. I den tredje perioden kom dock Västervik tillbaka, genom en tidig reducering och en sen kvittering. I förlängningen klev dock Jonathan Dahlén fram och avgjorde matchen till Timrås favör.


Enormt spelövertag för Timrå

Timrå inleder matchen klart bättre än vad man gjorde i lördags, vilket också visar sig i siffrorna. På bara några minuter mäktar man med samma antal skott som man gjorde på hela första perioden i förra matchen. Man får också tidigt chansen i powerplay, men lyckas inte förvalta möjligheten.

Första halvan av perioden är helt och hållet Timrås, och det är spel mot ett mål. Drygt tio minuter in i perioden får Västervik, spelet till trots, sin chans att ta sig in i matchen och bryta mönstret då Ragnarsson blir utvisad. Timrå gör ett jättejobb i boxplay och Västervik registrerar inte ett avslut på mål under de två minuter man spelar i numerärt överläge.

Det massiva spelövertaget ska till slut betala av sig. Direkt efter tekning i offensiv zon får Albin Carlson fatt på pucken och skickar iväg ett skott från sin backposition vid offensiv blå. Pucken studsar och far och hittar till slut in bakom Daniel Marmenlind och vi har 1-0 till Timrå.

En del mål hänger i luften ett tag, andra kommer mer slumpartat. Västerviks kvittering får nog ändå sålla sig till den senare kategorin. Gästerna får förvisso ett powerplay att jobba med, och man tar verkligen vara på möjligheten. Oscar Drugge avlossar bössan från blålinjen och pucken styrs sedan in via Kellen Jones klubba.

Mer än så blir det inte i den första perioden. Mål: 1-1, skott: 18-7.

Timrå kliver ifrån

Även den andra perioden inleds i klart rödvita färger. Timrå sätter enorm press på gästerna, och den här gången får man snabbare resultat än i den första perioden. Det är Sebastian Hartmann som ser till att Timrå återtar ledningen, fint assisterad av Christopher Liljewall.

Knappt fyra minuter senare ser man dessutom till att utöka ledningen till 3-1, den här gången i powerplay. Albin Lundin lägger pucken mot mål, och Jens Lööke är framme och styr in den mellan benen på Daniel Marmenlind.

Efter det målet byter Västervik målvakt och matchens intensitet avtar något, men spelmässigt sitter Timrå fortsatt tryggt i förarsätet, och när det är dags för periodsummering så har vi 3-1 i mål och 33-10 i skott.

Västervik kommer tillbaka

Västervik skakar liv i matchen tämligen omgående, då de efter två och en halv minut reducerar Timrås ledning. Gästernas Simon Krekula hittar krysset ovanför Johanssons vänstra axel för 3-2.

Gästerna har fått en energiinjektion i den tredje perioden och pressar på för en kvittering, och är nära flera gånger. Man har först ett skott i ribban, och sedan är man ytterst nära att spela sig fram till ett mål. Johansson lyckas hålla pucken ute, men drar på sig en trippingutvisning i situationen.

Timrå håller undan i det efterföljande numerära underläget och är fortfarande i ledning, 3-2.

Med två och en halv minut kvar av matchen så plockar Västervik ut målvakten i sin jakt på kvittering, och man får också utdelning. Mindre än två minuter återstår när gästernas Victor Öhman skjuter in 3-3-pucken, och tar med det målet matchen till förlängning.

Dahlén avgör

I förlängningen kommer Västervik in med en del vind i seglen och jagar ett avgörande, men efter knappa tre minuter så vänder Timrå på spelet och Lööke får fram pucken till Dahlén som, trots en rejäl upphakning och en del tappade skär, lyckas få iväg ett skott som letar sig in bakom Henrik Lundberg i bortamålet.