Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Västervik
VVIK

Timrå föll i match fem - trots tydlig dominans

11 april 2021 20:15
Matchrapport

Matchserien reduceras till 3-2, efter att Timrå förlorar på hemmaplan. Spelmässigt var Timrå det klart bättre laget. Skotten slutar bland annat 42-17, lägg där till ett par ramträffar för Timrå. Men det är målen som räknas, och de gjorde Västervik. Gästerna vann med 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)


Fjärde raka för Lundin

Timrå får ett powerplay tidigt i den första perioden, när gästerna drar på sig ett lagstraff då de haft för många spelare på isen. Man lyckas dock inte få någon ordning på offensiven under sitt numerära överläge och får nöja sig med två förhållandevis enkla avslut på mål, utan resultat.

Det är däremot Timrå som inleder klart bäst och sätter press på Västervik, men man kommer inte fram till de riktigt farliga chanserna.

Sju och en halv minut in i perioden får Timrå en utvisning, och två minuters boxplay står att vänta. Man gör jobbet bra och Västervik kommer inte heller till fler än två resultatlösa avslut på mål.

Västervik sätter in en enorm press under ett ögonblick, vilket skakar Timrå lite. Men Timrå svarar upp med att ta ledningen i matchen! Dahlén slår en backhandpassning till Lundin, som med hela kroppen avlossar ett skott som letar sig in i första krysset.

Strax därpå har Västervik en puck i stolpen, som är millimeter ifrån att gå in i mål men går inåt banan istället, och Johansson kan blockera.

Återstoden av perioden är helt jämn och Timrå faller tillbaka något, och matchtempot blir klart lägre än tidigare. Men när allt kommer omkring så har vi 1-0 till Timrå och 8-5 i skott.

Dubbla kallduschar

Timrå inleder även den andra perioden bra, och är nära att utöka sin ledning efter en otroligt vacker sekvens, där Liljewall droppassar mellan benen til Lodin, som håller i och håller i och letar en passning in i slottet, där Liljewall och Hartmann finns och målet är i stort sett helt öppet. Situationen blir tyvärr något tilltrasslad och man får aldrig till något riktigt vasst avslut.

Lodin kommer senare helt ren med Daniel Marmenlind, efter att han klivit ifrån en Västervikförsvarare, men lyckas inte överlista burväktaren.

Timrå fortsätter att ha övertaget och tar massor med avslut. Detta till trots så är Västervik laget som gör matchens nästa mål. Dahlén blir rejält tacklad i mittzon, vilket ger Västervik ett två-mot-en-läge. Gästernas Jacob Bjerselius får in pucken under högerarmen på Johansson och matchen är kvitterad.

Halvminuten senare får Timrå chansen i powerplay. Man är hyfsat nära vid något enstaka tillfälle, men man får inte in pucken. I direkt anslutning till att Västervik blir fulltaligt så får de en ny utvisning, då gästernas målskytt åker ut för en crosschecking. Således väntar två nya powerplayminuter för Timrå.

Man skördar dessvärre ingen frukt i detta powerplay heller, utan åker istället på en rejäl kalldusch. Sekunder efter att Jacob Bjerselius kommit ut ur båset så kommer gästerna i en snabb spelvändning och tar ledningen genom Alfred Barklund.

Ombytta roller och Timrå får gå till pausvila i underläge, 1-2. Skotten 29-11.

Fortsatt dominans

Timrå börjar den tredje perioden tempostarkt. Två minuter in är Jacob Blomqvist bara centimeter från att stöta in kvitteringspucken.

Timrå-trycket fortsätter. Dryga 13:30 kvar skjuter Hartmann i stolpen. Timrå kommer närmare, men har fortsatt svårt att få pucken i nät. En kombo av storspelande Daniel Marmenlind, oskärpa och oflyt, gör att Timrå med mindre än halva perioden kvar fortsatt är i underläge.

Ramträffarna haglar in. Nytt ribbskott, denna gång är det Hardegårds tur.

Dubbelutvisning med 6:25 kvar. Oscar Drugge åker ut för puck out. I samband med det åker även Hartmann ut för boarding. fyra-mot-fyra-spel i två minuter.

Timrå gör ett sista ryck med 2:19 kvar. Timeout och plockad målvakt. Timrå skapar och skapar. Västervik slår icing. Trots ett rejält tryck, stänger gästerna matchen i öppen bur. Västervik reducerar därmet matchserien till 3-2.