Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Timrå
TIK

Matchpuck efter andra raka segern på bortaplan

10 maj 2021 20:11
Matchrapport

Det var dags för finalmöte nummer fyra, och match nummer två på två dagar i Umeå. Timrå kom ifrån en oerhört viktig seger i gårdagens möte och siktade på att upprepa bedriften i kväll. Till skillnad från förra matchen så var det Timrå som öppnade klart bäst och efter första perioden hade man en tvåmålsledning efter mål av Lindholm och Dahlén. I den andra perioden gick man ifrån ytterligare och när mittenakten summerades hade vi 1-5 på tavlan. I matchens sista period svängde pendeln och Björklöven tog över spelet i matchen efter en tidig reducering, men Timrå höll undan och slutresultatet kunde till slut skrivas till 2-6 efter ett sent mål av Ragnarsson.


Drömstart för Timrå

Timrå är laget som kommer ut med bäst fart av de två, och utmanar Björklöven tidigt. Man hittar inga jättechanser, men man visar att man är ute efter en bättre start än i gårdagens match genom att hela tiden göra allt för att få in pucken på mål. Och visst får man den där drömstarten man var ute efter då man kapitaliserar på ett misstag av hemmalaget.

Det är Johan Lindholm som bryter ett uppspelsförsök, plockar ned pucken och avlossar ett distinkt skott som går in via Poulins högra stolpe. Ledning Timrå efter knappa fem spelade minuter.

Bara ögonblick senare är Björklöven nära att kvittera efter att de nyper en puck som Johansson spelar bakom egen kasse, men pucken håller sig utanför målet och kan till slut blockeras.

Timrå fortsätter skicka in puckar på mål och pressa ned Björklöven i egen zon, vilket också leder till ett numerärt överläge efter en interferenceutvisning på hemmalagets Fredric Andersson. Man får dock ingen utdelning i spelformen, utan fortsatt 0-1 när hemmalaget blir fulltaligt.

Men utökar ledningen, det gör man sannerligen även om det inte är i powerplay. Med knappa 90 sekunder kvar av perioden kommer Albin Lundin i full fart och bryter in framför Björklövens mål där Jonathan Dahlén står placerad. Dahlén fångar upp pucken och skickar in den för ledning 0-2.

Total islossning

Timrå inleder även den andra perioden i ett bra tempo och sätter direkt press på Björklöven. Man forcerar tidigt fram misstag och mäktar med tre avslut på kort tid, dock utan målmässig utdelning.

Men efter fem spelade minuter kommer den, utdelningen. Och den kommer på ett mycket märkligt sätt. Per Svensson tar sig ut mot höger i offensiv zon och lobbar in pucken mot Björklövens mål, då en av Björklövens backar hoppar och försöker slå bort pucken med handen vilket leder till att den går i en båge över Poulin och landar i mål.

Och nu är det öppna spjäll framåt. Bara minuter efter 0-3 kommer också 0-4 genom Filip Westerlund som skickar iväg en projektil från sin position strax innanför offensiv blå.

Är det slut där? Svar nej. Jeremy Boyce kommer ren med Poulin efter en snabb spelvändning, framspelad av Johan Lindholm, och han gör inga misstag utan sätter pucken i krysset för 0-5.

Innan perioden ska summeras hinner dock Björklöven reducera Timrås ledning genom Alex Hutchings som hittar luckan mellan Johanssons ben.

Spiken i kistan

Det är med ordentlig vind i seglen man kommer in i den tredje perioden efter en ordentlig holmgång i mittenakten, men den vinden avtar något då Björklöven återigen reducerar Timrås ledning genom William Eriksson och vi har 2-5 på tavlan.

Björklöven tuggar sig nu in i matchen och matchtempot dras upp rejält, med fler närkamper och snabbare spel.

Men Timrå biter sig fast ordentligt och lyckas hålla Björklöven på rätt sida, trots att Björklöven nu tagit över matchen. Och Timrå slår dessutom ned den sista spiken i kistan, då Ragnarsson prickskjuter in pucken i bortre krysset.

Slutsiffrorna skrivs till 2-6 och Timrå har matchpuck inför onsdagens möte hemma i NHC Arena. Väl mött!