Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Timrå
TIK

Seger i Umeå - Timrå i förarsätet för första gången i finalserien

9 maj 2021 20:50
Matchrapport

Efter långt coronaavbrott var lagens form den stora frågan. Vilket lag skulle öppna piggast? Efter en ryckig första period hade Timrå en 2-1-ledning. Uddamålsledningen skulle hålla i sig fram till den tredje perioden, där det till slut stod 3-3. Men Timrå var det betydligt bättre laget idag och drog även det längsta strået. Matchen slutade 3-6, vilket i sig innebär 2-1 i matcher för Timrå.


Ryckig period

Efter långt coronaavbrott var lagens form den stora frågan. Vilket lag skulle öppna piggast? Svaret skulle bli Björklöven. Efter bara 18 sekunder fick de med sig en utvisning. Timrå klarade av det numerära överläget, men bara minuten efter kom en ny tvåa. Båda utvisningarna kom efter Timrå-slarv i egen zon.

Med två numerära underlägen i ryggen och några minuter kontinuerligt fem mot fem-spel, började Timrå också spela upp sig. Men Timrå fortsatte straffas hårt efter eget slarv. Francis Perron bjöds på ett friläge, och hittade luckan mellan Jacob Johanssons benskydd. I samband med målet gled Johansson in i eget mål, med pucken under sina ben. Domarna kunde inte säkerhetsställa om hela pucken var över linjen, men efter lång videobedömning godkändes till slut målet.

Matchen fick en väldigt ryckig start. Två tidiga utvisningar och en lång videobedömning, gjorde att spelarna konstant hann bli kalla i kläderna. Det visade sig inte minst hos Björklöven. För det kom en snabb replik från Timrå. Tio sekunder efter målet, kom Jens Lööke förvånansvärt fri. Utan några som helst tveksamheter tryckte han upp pucken i nättaket, tid 9:11.

Matchbilden var jämn, målchanserna få. Närmast att ta ledningen var däremot Timrå, när Per Svensson träffade stolpen.

Med sex minuter kvar av perioden fick Timrå för första gången i matchen, chansen i powerplay. Likt Björklövens två tidigare försök, gav det ingen utdelning. Men det skulle inte ha någon betydelse, för målet kom tätt därefter ändå. 2-1 Timrå och målskytten var ingen mindre än den hårt jobbande Boyce-Rotevall, som snappade upp en retur.

Det var en minst sagt speciell första period, som Timrå ändå gick ifrån med en 2-1-ledning. Skotten slutade hela 5-12, fördel Timrå.

Timrå fortsatt i förarsätet

Starten på den andra perioden var något temposvagare. Lagen prioriterade snarare att riskminimera det egna spelet, för att inte bjuda på några lägen. Tid 6:52 drog Björklöven på sig en utvisning. Förens då började lägen skapas. När Timrå väl får igång pucktempot, visar de allt som ofta vilket skickligt lag de är. Trots att Björklöven även denna gång klarade av det numerära underläget, var boxen vid ett par tillfällen helt utspelade. Det var bara målet som saknades för Timrås del.

Med drygt nio minuter kvar, var Timrå på nytt nära att näta. Men Löven-målvakten Kevin Poulin stod för en magnifik räddning och höll kvar sitt lag i ett ettmålsunderläge. Även om Jacob Johansson inte behövde mota lika tuffa skott, var även han stabil efter det tidiga baklängesmålet.

Timrå fick en ny god chans att utöka sin ledning. Tid 14:43 var det återigen dags för powerplay-spel. Timrå hade ett enormt tryck och Björklöven stod upp på ett imponerande sätt. Men precis när de blivit fulltaliga, kom till slut Timrås 3-1-mål. Regissören under det hela numerära överläget, Jonathan Dahlén, var även den som gjorde det. Han visade upp en god pricksäkerhet och när han hittade det bortre krysset.

Precis innan pausvila reducerade Björklöven. Fredric Andersson stod för en riktig rökare och hittade även han det bortre krysset.

Timrå var återigen överlägsna i skottstatistiken. Efter två perioder stod det totalt 11-31 i skott. Men målen är det som räknas och där ledde Timrå med knappa 3-2.

Spiken i kistan

Timrå inledde den tredje perioden i ett 1:48-långt numerärt underläge. Trots en storspelande Jacob Johansson, blev trycket för stort när hemmalaget även kunde byta in en sjätte spelare. Eftersom det var en avvaktande utvisning och att målet kom med fem sekunder kvar av utvisningen, fick Björklöven möjligheten i ett nytt powerplay. Men Timrå höll tätt den gången.

Efter målet radade Timrå återigen upp målchanser. Det var inget tvivel om att Timrå var laget närmast ledning och seger. Men lagets ineffektivitet var det enda som kunde stoppade dem i matchen.

Det efterlängtade 4-3-målet skulle till slut komma. Efter ett magnifikt tryck, uppradade målchanser, kunde Jacob Blomqvist med 7:20 kvar hitta nätet bakom Poulin. Ett minst sagt betydelsefullt mål, för bara 24 sekunder senare kom även 5-3. Dahlén gjorde sitt andra mål för matchen när han satte sitt Timrå i en bra sits under slutminuterna.

Björklövens biljett in i matchen skulle ges med 5:23 kvar, när hemmalaget tilldelades powerplay. Björklöven gjorde ett ststa försök, men Timrås defensiv var helt enkel för stark. Morten Madsen stängde matchen till 6-3, vilket innebär 2-1 i matcher för Timrå.

Nu väntar returmöte redan imorgon klockan 18:00.