Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Idag 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

Målrik förlust i SHL-premiären

11 september 2021 18:14

Då var SHL igång på riktigt. Timrå IK:s första SHL-match efter två säsonger i HockeyAllsvenskan. Efter en målrik match klev Timrå av med en förlust i bortamötet mot IK Oskarshamn.


Timrå bjuder på målkalas de första matchminutrarna

Timrå startar strakt med ett snabbt mål av Per Svensson efter endast 1 minut och 40 sekunder. Svensson skjuter från högt upp i offensiv zon och tar på Oskarshamns back och studsar in i kassen. Oskarshamn hamnar direkt på hälarna och drar på sig ett boxplay. Det tar bara sex sekunder i numerärt överläge för Ty Rattie att utöka ledningen med 0–2.

Timrå i form av Per Svensson drar på sig en utvisning som IK Oskarshamn använder väl genom hårt tryck och flera avslut mot mål, men utan utdelning. Det är ett varmt välkomnande tillbaka till matchen för Oskarshamn, men Jacob Johansson håller tätt mellan stolparna. Efter Oskarshamns numerära övertag är laget med i matchen igen, men Timrå IK håller fortfarande pressen och trycket mot hemmalaget.

Hanzl drar på sig en tripping efter nio spelade minuter. IK Oskarshamn tar inte tillfället i akt att reducera Timrås 0–2 ledning. Istället drar Timrå på sig ännu en utvisning när Jacob Blomqvist hakar till sig två minuter. Denna gång kan Jacob Johansson inte täppa till mellan stolparna och Oskarshamn reducerar till 2-1.

Spelet går fram och tillbaka. Oskarshamn spetsar till med en kontring som leder till en kvittering med 3:58 kvar av första perioden. Oskarshamn är det mer offensiva laget i första perioden med 17-5 i skottstatistiken. Det är Jacob Johansson som hindrar hemmalaget att ta ledningen. En mycket svängande period där båda lagen gör bra och mindre bra byten.

Skott: 17-5

Oskarshamn dominerande i den andra perioden, men Johansson höll kvar Timrå i matchen

En generellt trögstartard andra period. Timrå drar på sig en tvåa med för många spelare på planen efter tre minuter spelade i andra. Jacob Johansson får det svettigt i mål, men levererar räddning efter räddning. Men med 58 sekunder kvar av Oskarshamns powerplay tar hemmalaget ledningen med 3–2.

Oskarshamn gör en bra start i den andra perioden och utökar sin ledning till 4–2 efter sex spelade minuter. Timrå tappade taktpinnen och stod på hälarna med halva matchen kvar att spela.

Timrå får ett PP som ger laget möjligheten att komma tillbaka in i matchen, men Timrå får ingen utdelning på det numerära överläget. Timrå får en ny chans i PP med 7:37 kvar av den andra perioden. Denna gång kunde Albin Lundin reducera genom ett skott mot en nästan tom kasse, 4–3.

Med 4:48 kvar av den andra perioden utökade Oskarshamn sin ledning till 5–3.

Timrå IK byter skepnad under matchens gång där laget såg väldigt starkt och piggt ut i början av matchen, men under matchens gång sjunkit och tappat takten. Periodvis har Timrå tagit ikapp tempot men utan att åstadkomma något för att hota Oskarshamns övertag.

Skott: 11-8

Kanadensaren visar vägen

Inledningsvis i den tredje perioden verkar Timrå laddat upp med energi och tar initiativet. Timrå får även med sig ett powerplay efter ca två spelade minuter. Ett PP som har sina chanser, och ger utdelning när Ty Rattie gör sitt andra mål för matchen. Reduceringsmålet ger Timrå energi, som började efter det återta mer och mer initiativ i matchen.

I mitten av den tredje perioden började känslorna smyga sig på både från spelarna och från läkaren. Morten Madsen får en klubba upp mot huvudet och ligger kvar på isen innan domaren blåser av, men återgår till spel senare i matchen.

Ty Rattie är den spelaren som håller hårdast i stafettstaven och krigar framåt i jakten efter ett hat-trick, men så blir det inte. Timrå får däremot med sig ett PP efter en tripping med 9:37 kvar av den tredje perioden. Ett powerplay som inte etablerar sig väl i anfallszon. Ett svagt numerärt överläge från Timrås sida.

Hartmann drar även på sig ett high-sticking med sju minuter kvar att spela. En ypperlig chans för Oskarshamn att punktera matchen. Men även hemmalaget gör ett mindre bra PP, men får möjligheter i slutet av numerära överläget, dock utan utdelning.

Jacob Johansson får lämna målburen med ett par minuter kvar av matchen för att ge Timrå chansen att kvittera innan slutsignalen. Men tiden rinner ut och Timrå trots bra möjligheter i slutet, kan inte laget kvittera för att få med sig en pinne från SHL-premiären.

Skott: 6-10

Premiären är nu ett faktum och Timrå blickar vidare i jakt på tre poäng. Nästa match äger rum på torsdag den 16 september, när vi gästar Brynäs, nedsläpp kl.19:00!