Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Luleå
LHF

Publikens återkomst slutade i folkfest och seger hemma mot Luleå

30 september 2021 21:15
Matchrapport

Det var ett år och sex månader sedan vi fick se ordentligt med publik på plats. Nu var det äntligen dags igen när Luleå kom på besök. Matchen skulle få den drömavslutning som alla Timråsupportrar kunde önska sig. Efter att Timrå vänt matchen i tredje perioden, landade slutsiffran till slut på 5-3 (1-1, 1-2, 3-0).


Intensiv förstaperiod

Det var en energifylld inledning. Timrå var framåtlutade med en högljudd publik i ryggen. Timrå var även laget som skrapade fram de farliga målchanserna inledningsvis.

Efter ett långt Timrå-tryck de fem första minuterna, kom Luleå mer in i matchen. Men det var alltjämt Timrå som stod för målchanserna.

Luleå tilldelades matchens första powerplay tid 8:28. Något Timrå kunde städa undan utan några som helst bekymmer. Istället för att Luleå skulle utnyttja sitt numerära överläge, tog Timrå välförtjänt ledningen genom Robin Alvarez. Han parkerade högt upp i slottet och styrde pucken lågt framför en skymd Joel Lassinantti i Luleå-målet.

Bara 33 sekunder efter målet fixade gästernas Linus Omark en straff, som han tog själv och förvaltade till 1-1.

Om inte matchen var intensiv innan målen, var den framför allt det efter.

Timrås första powerplay-läge kom efter 13:31 spelade. Det numerära överläget hade mer att önska den gången, som kan summeras med att bäst läge skapades av gästerna. Det dröjde däremot inte länge innan powerplay nummer två skulle komma för Timrå. Ett betydligt bättre försök som inte heller det skulle resultera i något mål.

Med minuten kvar att spela radade Timrå upp tre finfina lägen, där två av dem gick i ramen.

Timrå var det betydligt hetare laget under de 20 första minuterna. Efter en bra Timrå-start kom Luleå in i matchen halvvägs in i perioden. Timrå avslutade däremot starkt och var förtjänta av en ledningspuck innan periodvila.

Luleå går ifrån

Luleå åkte på en tidig utvisning, sin tredje i antalet, under inledningen av den andra perioden. Efter 37 sekunder in i första utvisningen, kom ännu en tvåa. Det innebar fem mot tre-spel i 1:23 för Timrås del. Timrå hade däremot problem att ta vara på de numerära överlägena i matchen. Strax efter att Luleå blivit fulltaliga, kom istället bortaledningen. Det var Linus Fröberg som utnyttjade ett Timrå-slarv i egen zon, tid 3:39.

Drygt fem minuter in i perioden åkte 1-0-målskytten Alvarez på matchstraff. Timrå gjorde ett heroiskt jobb i boxplay, men med nio sekunder kvar utökade Luleå till 1-3 genom Brendan Shinnimin.

Efter två bakslag i form av två baklängesmål, tog Luleå över matchen mer och mer. Timrå såg stundtals trötta ut och orkade inte hänga med gästernas tempo.

Timrå reste sig under de sista sju minuterna och bosatte sig i offensiv zon. Efter ett glimrande powerplay som inte den gången heller gav någon utdelning, behöll de ändå trycket även i fem mot fem. Efter ett par icings och trötta Luleå-spelare, hittade Jacob Blomqvist till slut luckan bakom en storspelande Lassinantti i målet.

Timrås avslutning på perioden gav mersmak. Sett till hela perioden var Luleå bättre. Men Timrå avslutade riktigt bra och var numera bara ett mål bakom.

Timrå kom ikapp och avgjorde i tredje perioden

Jämfört med de övriga två perioderna, inleddes den tredje på ett betydligt försiktigare sätt.

Timrå drog på sig en ny utvisning 4:38 in. Men Timrå höll ifrån bra och fick välförtjänt jubel från läktaren.

Första halvan av tredjeperioden försvann utan några direkta anmärkningar: få avnslåingar, ett öppet spel på mittplanen och nästintill obefintligt med målchanser.

Under sista halvan av matchen vaknade publiken till ordentligt, vilket spred sig ut på isen. Timrå stod för all sorts puckinnehav och ägde spelet i Luleå-zonen. Lägen radades upp, och till slut gav det utdelning. Backgeneralen Per Svensson skickade iväg ett skott från blå, som seglade in hela vägen i mål efter bra skymning framför mål, tid 14:19.

Timrå kvitterade, ljudnivån ökade och Timrå spelade vidare med luft under vingarna. Med fyra minuter kvar kom ännu en möjlighet i numerärt överläge. Och till slut skulle powerplay-målet sitta. Ty Rattie smällde in 4-3-pucken med 2:57 kvar att spela.

Luleå plockade målvakten med två minuter kvar för ett sista försök i att komma tillbaka. Men det skulle bara innebära att Jacob Blomqvist kunde göra sitt andra för dagen stänga matchen i öppen bur.

Tack till alla som gjorde denna publika återkomst till ett minne. Nu laddar vi om för Frölunda borta 2/10 klockan 18:00