Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Frölunda HC
FHC
Borta
Timrå
TIK

En intensiv match som slutade med förlust för Timrå IK

2 oktober 2021 20:39
Matchrapport

Efter en intensiv drabbning borta i Göteborg gick Timrå IK förlorandes ur mötet med Frölunda HC i Scandinavium. Ett Timrå som växte under matchens gång och avslutade med trycket i Frölundas zon.


Första perioden

Lodin tar över Alvarez plats i första femman efter att Alvarez blivit avstängd efter en situation i hemmamatchen i NHC Arena i torsdags.

Med det är trejde kedjan med Blomqvist, Lundin, Lööke, Svensson och Westerlund som etablerar det första riktiga anfallet efter ett par minuters spel. Ett högt tempo med en högljudd publik i Scandinavium. Det är en relativt fysisk start på matchen med flera bra tacklingar.

Och det är just tredjekedjan Timrå IK som tar kommandot i matchen med flera bra anfall. Men det är Frölunda som har spelet i sina händer. Frölunda lyckas även få momentum och skapar fler anfall. Göteborgslaget tar över initiativet i matchen, vilket livar upp publiken. Med halva perioden kvar att spela har Frölunda ett bra tryck i offensiv zon.

Med 9 minuter och 20 sekunder kvar av första får Blomqvist pucken i ett anfall och blir fri med bara Frölundas målvakt Matthew Tomkins framför sig. Blomqvist gör en snygg tyngdförflyttning och lyfter upp pucken högt i mål, 0–1 Timrå IK.

I och med målet av Blomqvist lyckas Timrå få lite mer puckinnehav, men Frölunda är rutinerade och kan skapa anfall framåt som är farliga, men utan att sätta pucken bakom Jacob Johansson. Första perioden bjuder på bra hockey, både på isen i form av intensiv hockey, men även från läktaren där publiken hörs.

Med 04:23 kvar på klockan drar Walli på sig en utvisning, matchens första utvisning. Ett powerplay från Frölundas sida som är intensivt med en liten box och snabbt passningsspel. Timrå klarar ett tufft numerärt underläge. Men efter ett par minuter i fem mot fem kan Frölunda kvittera med 1:30 kvar på klockan, 1–1.

Med 40 sekunder kvar får Timrå ett powerplay, men perioden hinner rinna ut utan att Timrå kan ta vara på det numerära övertaget.

Intensiv hockey i period nummer två

Timrå börjar perioden med powerplay och kan inledningsvis skapa chanser framför Frölundas mål, men det blir ingen utdelning i detta PP.

Med närmare 2 minuter spelade får Frölunda ett friläge som utförs snyggt av Frölunda, men ännu snyggare av Jacob Johansson som bjuder på en otrolig räddning och räddar starten på den andra perioden.

Även period två bjuder på intensiv hockey till en början med ett fortsatt bra spel från Timrå IK, som under den första perioden ökade sitt spel stegvis. Men med 14 minuter kvar av den andra perioden är det Frölunda som äger spelet och håller ett bra tryck i offensiv zon medan Timrå sjunker tillbaka. Det är Jacob Johansson som just nu håller kvar Timrå i matchen. Timrå drar även på sig en utvisning och med mindre än 30 sekunder spelade drar Erixon på sig ännu en utvisning. Frölunda kan spela fem mot tre i 1:30 minuter.

Timrå spelar ändå bra med endast tre man på plan och lyckas få ut pucken ur zon flertal gånger. Timrå klarar ett fem mot tre underläge med näppe, det är Jacob Johansson som gör en riktig bra insats mellan stolparna.

Efter slarv av Frölunda kommer Timrå tillbaka in i matchen med två stycken två mot ettor och gör ett bra jobb men har inte marginalerna på sin sida med en puck som går i stolpen. Med ca fem minuter kvar får Timrå ett nytt powerplay som med facit i hand inte ger Timrå ledningen. Det är däremot ett väldigt bra spelat powerplay och ger Timrå en liten nytändning. En nytändning som släcks med 1:57 kvar av den andra perioden när Frölunda tar ledningen med 2–1 efter ett par farliga anfall.

Med 1:11 kvar får Oliver Bohm en klubba i ansiktet och börjar blöda, men inget domarna ser och inget som straffar sig för Frölundas del.

"Saved by the bell"

Timrå startar denna period bra och Sebastian Hartmann får flera möjligheter nära mål men lyckas inte hitta en tom lucka att skicka pucken mot. Även denna period är en fysisk och intensiv sådan. Bra anfall från båda lagen med klass på passningsspelet. Timrå får några kontringslägen men lyckas inte få in pucken i hemmalagets mål.

Just nu en väldigt bra hockey som bjuder på ett underhållande spel som rör sig över hela isen. Jacob Johansson bjuder även på ett otroligt bra målvaktsspel med snygga räddningar och benparader.

Efter halva sista perioden spelad blir Oliver Bohm utvisad för tripping. Det är ett numerärt överläge som Frölunda använder väl och tar ledningen med 3–1, när pucken glider mellan Johansons beskydd. Men det tar inte ens en minut innan en snygg passning av Robin Hanzl går till Ty Rattie som står parkerad framför mål och kan utan svårigheter lägga in pucken i Frölundas nät, 3–2.

Matchen går upp i tempo med flera händelserika minuter. Timrå får med sig några kontringar som är vassa, men får inte in pucken för ett kvitteringsmål. Med 1:19 kvar av sista perioden tar Timrå IK timeout. Tom kasse i Timrås zon och sex man på planen. Även här syns Ty Rattie som provar nya skott mot mål. Men tiden hinner rinna ut innan Timrå kan kvittera, en kvittering som låg i luften och var bara en tidsfråga.

Timrå går förlorandes ur bortamötet mot Frölunda HC i Scandinavium.

Nästa match äger rum på torsdag den 7 oktober när Timrå IK gästar Skellefteå AIK, nedsläpp 19:00!