Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Örebro
ÖRE

Förlust mot Örebro i övertid

28 oktober 2021 22:22
Matchrapport

Timrå IK är det bättre laget under majoriteten av matchen och spelar en väldigt bra hockey Örebro kommer trots det ikapp och kan även vända till en ledning för bortalaget. Timrå kvitterar dock med uttagen målvakt och sex spelare på isen mot slutet av matchen och tar den till övertid där Örebro avgör.


Timrå kommer in och storspelar

Matchen startar och det är ett Timrå IK som börjar med fart och ett offensivt spel, men lika så för gästande Örebro HK som svarar med anfall. Efter mindre än fem spelade minuter så utvisas Jani Lajunen i Örebro två minuter för boarding och Timrå spelar matchens första powerplay. Timrå spelar ett bra PP med flera skott på mål, var av Lundin har flera fina chanser bra mål. Även Lodin som är tillbaka efter avstängning får lägen. Ett bra spelat powerplay, men utan utdelning i form av mål.

Med 11:15 kvar av den första perioden startar Timrå IK målgörandet när Robin Alvarez skjuter ett skott som Örebrokeepern inte kan stoppa, 1–0 Timrå. Assisterande Joey Laleggia och Tim Erixon.

När klockan står på 07:52 blir Robin Hanzl snyggt framspelad i offensiv zon där Örebrobackarna inte har kontroll bakåt. Hanzl är fri mot målvakten och gör en dragning åt vänster men får inte in pucken bakom keepern.

Ty Rattie får ett läge med knappa fem minutrar kvar av perioden, men även han får inte in pucken i nätet efter ett mindre lyckat skott. Men Timrå fortsätter att leverera skott på skott.

Örebro får ett frilägen och spelaren hakas lätt av Laleggia och tappar pucken. Domaren blåser av och signalerar för straff, en straff som Sami Rajaniemi kan rädda utan någon större utmaning. Timrå kan kort därefter utöka sin ledning med 3:25 kvar på klockan när ingen mindre än Viktor Lodin gör mål efter en kontring tillsammans med Alvarez som provar skott vilket räddas av målvakten men som Lodin sedan kan näta på returen, 2–0 Timrå IK.

Timrå vinner perioden med 2–0, och skotten med 23–11.

Stabilt spel

Perioden startar bra för Timrå som fortsätter att äga offensivet i matchen. Örebro spelar stundvis slarvig hockey och bjuder på puckar i närkamper och i neutral zon, vilket även Timrå tar vara på väl och kan skapa chanser utifrån dessa.

Perioden går snabbt när klockan tickar. Timrå får chanser och Örebro upplevs som lite osäkra i egen zon och lämnar luckor för Timrå att spela på.

Hittills en relativt händelsefattig period i jämförelse med den första perioden. Men det är Timrå som har det bättre greppet om matchen.

Med 8:04 kvar av den andra perioden utvisas Ty Rattie tillsammans med Emil Larsson i Örebro efter en duell utan puck. Två minuter väntar med spel fyra mot fyra.

Filip Westerlund kliver upp högt med pucken och bjuder publiken på en par fina dribblingar och får en av Örebros spelare att tappa balansen, och publiken svarar med ett jubel.

Timrå får en nytt numerärt överläge när Robin Alvarez blir neddragen framför offensivt mål sedan slagen i bakhuvudet av Örebros Rasmus Rissanen. Timrå som under tidigare powerplay var effektiva när det kommer till skott på mål, lika så detta powerplay där det skjuts skott på skott, men dessvärre utan utdelning. Örebro klarar spelet i boxplay.

Kort därefter utvisas Jacob Blomqvist efter en tripping vid ett av sarghörnen i defensiv zon. Timrå väntar sitt första numerära underläge. Timrå är effektiva och kan få tiden att gå i offensiv zon. Ett väldigt fint spelat boxplay med ett bra PK. Och Timrå klarar av att spela av utvisningen.

Örebro skapar ett anfall och får ett par chanser framför mål som Sami Rajaniemi nästan har kontroll på men pucken studsar åt fel håll och Örebro kan reducera med 44 sekunder kvar av den andra perioden, 2–1.

Timrå vinner skotten i perioden med 6–2 (29–13).

Period tre

Timrå har hittills spelar bra hockey i 40 minuter och har statistiken på sin sida först spela bra hockey de sista 20 minutrarna.

Örebro har inledningsvis steppat upp sitt spel och kan börja spela en bättre hockey än vad dem gjort tidigare i matchen.

Efter tre minuter spelade i den tredje perioden får Timrå ett nytt försök i powerplay efter att Hanzl blivit trippad framför offensivt mål. Ty Rattie briljerar skotten i numerära överläget och sätter pucken i ribban. Timrå kommer däremot inte närmare än så och Örebro klarar ännu ett numerärt underläge.

Timrå kommer allt närmare ett 3–1 mål när Rattie och Hanzl samspelar fram ett fint läge, men utan att pucken han krossa mållinjen.

Kort därefter får Örebro till ett spel efter en tekning i offensiv zon och kan få in ett kvitteringsmål efter ett stökigt spel framför mål, 2–2 efter .… Ett mål som inte speglar matchbilden på ett rättvist sätt då Örebro har spelat sin bästa hockey i boxplay och inte i fullt manskap.

Örebro ta ledningen i matchen efter att fått en kickstart i sitt offensiv med kvitteringsmålet, 2–3 till gästerna med åtta minuter kvar av tredje period.

Med 2:13 kvar av tredje tar Timrå ut Sami Rajaniemi ur mål för att spela sista minutrarna med sex man på isen. Vilket även går Timrå väg som kvitterar till 3–3 efter en kanon av Laleggia med över minuten kvar av perioden.

OT

Örebro tar sig in i zon och kan avgöra matchen. Gästerna tar hem segern och extrapoängen.