Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Timrå
TIK

Tre pinnar för Timrå IK i bortamötet mot Linköping HC

27 november 2021 20:45
Matchrapport

Timrå IK tar hem segern i bortamötet mot LHC. Efter en jämn start i första perioden med 1–1 efter 20 minuter. Timrå drar sedan iväg i den andra perioden. Efter en väldigt bra period tar Timrå över matchen helt inför de sista 20-minutrarna. Den tredje perioden är jämn, lik den första, men Linköping kommer tillbaka in i matchen och gör även ett reduceringsmål. Timrå punkterar sedan matchen och tar hem segern med 2–4 på tavlan.


En jämn första period

Matchen startas i ett högt tempo när hemmalaget Linköping HC tar initiativet och sätter press på Timrå. Efter fem minuters spel kommer Timrå IK in i matchen och kan etablera flera anfall i Linköpings zon. Men Linköping svarar med ett offensivt spel och får flera skott på mål, men Jacob Johansson briljerar i mål och håller pucken ifrån att gå över mållinjen.

Efter åtta minuters spel får Linköping en kontring där Jacob Johansson står ensam mot Patrick Russell i Linköping. Johansson kan bjuda på en väldigt fin räddning. I samma situation utvisas Linköpings Vilmos Gallo två minuter och Timrå får spela matchens första powerplay. Men Linköping gör ett bra boxplay samtidigt som Timrå inte får till ett effektivt spel i numerärt överläge. Hemmalaget klarar sitt spel i boxplay och finner sig fulltaliga.

Men 08:56 kvar av perioden gör Timrå matchens första mål efter att Erik Andersson forecheckat hårt och vunnit pucken i offensiv zon. Andersson driver in bakom Linköpings mål och lägger in ett pass framför mål där Robin Hanzl står väl placerad och kan trycka in pucken i mål, 1–0 Timrå IK.

Timrå har successivt växt in i matchen och är nu ikapp hemmalaget Linköping HC i form av puckinnehav. Matchen har tagit ett steg i intensitet och tempo vilket än så länge har gynnat LHC mest som svarar på Timrås ledningsmål och upptrappning med ett starkt offensivt spel.

Med 4:15 kvar av perioden utvisas Jens Lööke två minuter för holding och Timrå står inför sitt första numerära underläge i matchen. Linköping som är offensivt starka lyckas göra ett kvitteringsmål i powerplay när pucken olyckligtvis tar på Robin Hanzls skridsko och studsar in i eget mål efter ett passninsförsök av Patrick Russell. Ställningen är nu 1–1 med ungefär tre minuter kvar att spela.

Perioden slutar 1–1. Linköping vinner skotten med 12–5.

Timrå tar över matchen

Sebastian Hartmann startar perioden med en utvisning för interference och Linköping får möjligheten att öppna perioden i spel fem mot fyra. Timrå gör ett bra boxplay mot ett Linköping som inte riktigt kommit igång efter periodpausen. Efter två minuter är Timrå åter fulltaliga.

Efter 4:19 spelat kan Linköping skapa en kontring som Tim Erixon läser väl men placerar sin klubba intill en Linköpingsspelare och drar på sig en tripping, vilket ställer Timrå inför sitt andra numerära underläge i perioden.

Timrå klarar även detta boxplay och kan skapa spel framåt. Och utdelning blir det när Jans Lööke plockar pucken från slottet efter en retur av David Rautio i Linköpingmålet, och låter Timrå åter ta ledningen i matchen. 1–2 till Timrå IK.

Linköping får spela två minuter i numerärt underläge med mindre än halva perioden kvar efter att Tim Erixon fått en klubba mot ansiktet av Alexander Johansson i en närkampssituation längs Timrås vänstra sarghörn. Timrå gör ett relativt bra powerplay med flera skott på mål. Men tiden går fort och Linköping finner sig fulltaliga utan att Timrå kunnat utöka sin ledning.

Timrå håller dock i sitt offensiva spel och får ett bra tryck i Linköpings zon. Linköping blir pressat och har långt till båset för att få färska ben in på isen. Men tillslut hittar Linköping en möjlighet att byta spelare efter ett långt byte.

Timrå fortsätter därefter att trycka på hemma laget och tillslut kan inte Linköping stå emot när Ty Rattie utökar Timrås ledning till 1–3 efter 16:12 i den andra perioden. Ty Rattie hittar nätet från mitten av slottet efter ett fint pass från Christopher Liljewall som är placerad vid kortsargen bakom Linköpings mål. Timrå har dragit ifrån Linköping som har haft stunder där laget varit starkare än gästerna. Timrå äger nu spelet på isen.

Perioden går till sitt slut med 1–3 på resultattavlan, Timrå vinner även skotten med 6–12 (18–17).

Timrå tar hem tre pinnar

Den tredje perioden börjar segt med mindre antal händelser jämfört med tidigare i matchen. Men det är Timrå IK som fortsätter att äga spelet och har övertaget på isen.

Linköping skapar inte mycket för att kunna hota Timrås ledning. Hemmalaget slår iceing på iceing och har svårt att etablera sitt spel. När Linköping väl har pucken spelar Timrå en otroligt bra defensiv och vinner flera puckar i neutral zon och kan vända spelet. Om Linköping kommer ner i offensiv zon tar det inte lång tid innan Timrå vinner pucken även där.

Med halva perioden kvar att spela ser läget bra ut för Timrå som leder matchen. Men Linköping lyckas skapa några anfall och får en stolpträff på köpet. Stolpträffen alstrar energi hos Linköping som ser piggare ut efter lagets senare offensiva spel.

Linköping fortsätter att öka sitt offensiva spel genom att öka tempot och skridskoåkningen.

Med 2:19 kvar på klockan lyckas Linköping reducera till 2–3 efter att laget plockat sin målvakt för en extra spelare på isen. Det är ett skott från högt upp i zonen som letar sig in bakom Jacob Johansson.

Linköping tar även kort därefter en time-out. Spänningen ökar efter att Linköping kommit tillbaka in i matchen under periodens andra hälft. Linköping spelar återigen med tom målbur och sex spelare på isen för sitt försök till kvittering.

Men Timrå punkterar matchen efter att Joey Laleggia rensar pucken från egen sargkant, en puck som letar sig in i Linköpings tomma målbur. Jesper Pettersson i Linköping protesterar mot domarna, och det blir riktigt irriterat en stund efter målet. Pettersson skickas ut från matchen av domarna och åtdrar sig en abuse of officials i samband med Timrås mål.

Timrå IK vinner matchen med 2–4 på resultattavlan. Skotten i perioden slutar 10–10 (28–27).

I och med vinsten mot LHC har nu Timrå IK bara fyra poäng upp till Brynäs IF på en 12:e plats i tabellen.

Nästa hemmamatch

På tisdag gästas vi av Ängelholmslaget Rögle BK som kommer till Timrå och NHC Arena!

Nedsläpp kl.19:00 – Säkra din plats på tik.ebiljett.nu!