Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Skellefteå
SKE

Förlust i mötet mot Skellefteå AIK

9 december 2021 21:33
Matchrapport

Gästerna startar matchen starkt och har övertaget över Timrå inledningsvis. Skellefteå AIK får in två mål i den första perioden efter ett tufft motstånd från gästerna. Timrå kommer in i matchen i slutet på perioden och kan fortsätta på kulan i den andra perioden. Men Skellefteå får ett tidigt powerplay i den andra perioden och kan utöka sin ledning innan Timrå kan reducera två gånger om och vinner den andra perioden. Den tredje perioden spelas mycket jämn med få avblåsningar. Tiden går undan samtidigt som Skellefteå kan utöka sin ledning för att i slutet på perioden punktera matchen i öppen kasse med 2–5 på tavlan.


Skelleftå AIK visar sin effektivitet

Timrå IK startar matchen med några justeringar i laguppställningen med Oliver Johansson, Robin Hanzl och Sebastian Hartmann i täten inför nedsläpp. Jacob Olofsson är tillbaka efter en viss tid som utlånad till Frölunda.

Det är gästande Skellefteå AIK som inleder matchen starkast och får med sig några farliga anfall redan från början. Efter ungefär tre minuter utvisas Tim Erixon för hooking och Timrå får spela i numerärt underläge tidigt i matchen. Detta kostar dyrt när Skellefteå AIK kan ta ledningen med 1:26 kvar av utvisningen, 0–1 på resultattavlan.

Efter 8:14 utvisas Skellefteås Alvin Sundvik två minuter för hooking. Timrå får chansen att kvittera i numerärt överläge. Skellefteå som är ligans effektivaste lag i boxplay. Tiden går undan och Timrå har svårt att hitta något spel i offensiv zon. Utan att Timrå hotat Skellefteås ledning i powerplay blir gästerna fulltaliga.

Efter ungefär nio minuter spelade gör Skellefteå ett mål efter ett slagskott av Adam Wilsby från blålinjen. Målet granskas för eventuell hög klubba då Melker Karlsson styr pucken med vad som ser ut som en hög klubba. Men domarna dömer mål vilket innebär att gästerna utökar sin ledning till 2–0 med halva perioden kvar att spela.

Timrå IK kan svara med sju minuter kvar av perioden genom att skapa ett längre anfall i gästernas zon. Ett anfall som har flera möjligheter, var av en när Per Svensson provar skott men går utanför målets ramar. Robin Alvarez och Jens Lööke är nära att göra mål när Alvarez är stark efter sargen och skickar in en puck framför mål där Lööke står. Men dessvärre studsar pucken inte Timrås väg.

Med 3:34 utvisas Skellefteås Adam Wilsby två minuter för holding och Timrå får spela sitt andra powerplay i perioden. Timrå som har haft en stund med offensivt spel kanske kan skapa något i detta powerplay gentemot lagets tidigare numerära överläge. Dessvärre spelar Skellefteå väldigt bra i boxplay utan att Timrå kan utnyttja möjligheten. Jens Lööke gör powerplayets bäste läge när han driver pucken mot mål med fyra sekunder kvar av gästernas utvisning.

Med minuten kvar av perioden är det lite smått irriterat på isen och det gruffas lite framför mål. Skellefteå vinner perioden med 2–0, gästerna vinner även skotten med 6–7.

Timrå kommer tillbaka in i matchen

Timrå börjar den andra perioden starkt med ett vackert och långt pass som tar sig över hela isen till Robin Hanzl som blir i princip fri med Skellefteås målvakt men träffar ribban.

Efter 3:40 utvisas Hanzl för highsticking och Skellefteå får spela sitt andra powerplay i matchen. Timrå gör ett bra boxplay och håller gästerna på rätt sida. Men Skellefteå kan utöka sin ledning när Oscar Möller nätar pucken kort efter att Timrå blivit fulltaliga i ett snabbt anfall, 3–0 till gästerna.

Timrå som började perioden starkast har nu tappat sin glöd och Skellefteå är det starkare laget.

Med 10:27 kvar av perioden bjuder Viktor Lodin på det han gör som allra bäst. Han bjuder på en uppvisning när han lyckas bryta loss pucken i egen zon för att ta sig hela vägen till offensiv zon och drar ner Strauss Mann i mål och bara väntar tills rätt tillfälle att trycka in pucken. Lodin reducerar till 1–3 med halva matchen till godo.

Med sju minuter kvar av perioden utvisas Skellefteås Oscar Nilsson två minuter för roughing när han drar av Sebastian Hartmanns hjälm efter en blockering. Timrå får sin tredje möjlighet i powerplay, ett mycket bättre sådant när ingen mindre än Ty Rattie reducerar till 2–3 med 43 sekunder kvar av utvisningen. Rattie får ett pass av Joey Laleggia och lägger ett fint dragskott rakt in i nätet.

Timrå har kommit tillbaka igen och har faktiskt gått om Skellefteå i skottstatistiken med fem minuter kvar av perioden.

Skellefteå är pressat och drar på sig ytterligare en utvisning när Filip Westerlund hakas av Adam Mascherin i ett uppspel. Timrå har taktpinnen och pressar Skellefteå i sitt fjärde powerplay i matchen. Timrå fortsätter sitt offensiva spel och får flera farliga skott mot mål, var av en i målramen av Robin Alvarez. Skellefteå klarar spelet i fyra mot fem denna gång efter ett effektivt powerplay av Timrå.

Timrå vinner perioden med 2–1. Timrå vinner även skotten med 14–7 (20–14).

En period med få avblåsningar och en klocka som går fort

Perioden går igång med ett bra tempo. Pucken spelas över hela isen av båda lag utan att något egentligen händer. Men det tar fyra minuter innan Skellefteå utökar sin ledning efter att Karlsson drivit runt Timråkassen och spelar pucken till Jonathan Johnsson som står placerad mitt i slottet och kan klippa till pucken som letar sig in bakom Jacob Johansson i mål.

Efter några minuter ger Per Svensson Ty Rattie en fin passning. Rattie driver in i offensiv zon nästan helt fri och försöker få Skellefteåkeepern i en sidledsförflyttning, men Rattie hittar ingen tom lucka. Men ett fint utfört anfall av Timrå.

Det är väldigt få avblåsningar i den tredje perioden vilket gör att klockan tickar väldigt fort för Timrås del. Det är ett intensivt spel, men utan några specifika händelser. Ty Rattie har haft några skott på mål och Oliver Johansson försöker hitta ytor i offensiv zon i ett försöka att göra sitt första mål i SHL.

Med fem minuter kvar kliver Jens Lööke upp med pucken i ett gediget anfall och lägger pucken till Alvarez som får med sig pucken i en dragning och får till ett skott i samma ögonblick som tar i stolpen.

En och en halv minut senare är Alvarez inblandad igen när han lägger ett pass som Blomqvist styr i ett försök att hitta den tomma luckan på Strauss Mann i Skellefteåkassen.

Med 3:25 kvar tar Timrå ut Jacob Johansson i mål i samband med en tekning i offensiv zon, i ett försök att reducera för tredje gången i denna match.

Skellefteå kan punktera matchen helt när Linus Lindström kan skicka in pucken i tom bur med 1:37 kvar av perioden, vilket innebär att gästerna vinner med 5–2 i NHC Arena denna afton.