Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

Tung förlust borta mot IK Oskarshamn

11 december 2021 18:04
Efter match

Timrå IK går förlorandes ur bortamötet mot IK Oskarshamn med 6–3 på resultattavlan. Timrå som gjorde matchens första mål kunde inte stoppa hemmalaget som vann den andra perioden med 4–1. Oskarshamn kunde därefter kontrollera spelet matchen ut tog därmed segern i lördagens drabbning.


Ty Rattie återigen effektiv i powerplay

Matchen startas med ett högt tempo från hemmalaget IK Oskarshamn, som agerar hårt i anfallsspelet. Men Timrå IK är hack i häl och kan svara med ett fint passningspel över hela banan.

Med ungefär fyra minuter spelade får Timrå matchens första powerplay efter att B Cooper utvisas två minuter för slashing. Timrå är effektiva i powerplay som visat i tidigare matcher. Med ett fint passningspel och puckförande blir hemmalaget pressat. Ty Rattie visar sin närvaro med skott mot mål, men något som hemmalaget kan läsa av och hindra Timrå från att göra matchens första mål. Oskarshamn kan spela ut sin utvisning.

Timrå fortsätter sitt offensiva spel efter sitt powerplay och luktar mål. Det tar inte lång tid innan Oskarshamn får sin andra utvisning i matchen med 13:48 kvar av perioden när Rosdahl utvisas för holding. Det är Ty Rattie, Robin Hanzl och Joey Laleggia som har mest närvaro i powerplay. Det återstår 36 sekunder av utvisningen när Ty Rattie gör matchens första mål på en retur efter ett skott av Joey Laleggia, Ratties sjätte raka match med mål. 1–0 till Timrå IK

;ålskytten Ty Rattie utvisas med åtta minuter spelade och Timrå väntar sitt första boxplay i matchen. Men gästande Timrå gör ett bra spel i numerärt underläge utan att Oskarshamn kan skapa något farligare offensivt spel fem en spelare mer på isen.

Matchen går in i en period där det är ett högt speltempo men utan nämnvärda incidenter. Tiden går fort och det återstår bara fyra minuter innan matchen trappas upp i händelser när båda lagen skapar snäppet vassare anfall med skott mot mål.

Hemmalaget Oskarshamn kommer tillbaka i matchen och kommer ikapp Timrå i statistiken. Laget har under den andra halvan av perioden varit det initiativtagande laget. Timrå som startade perioden starkast med två raka powerplay samt ett mål släpper in Oskarshamn i matchen som även gör en bättre periodhalva i slutet.

Perioden går till sitt slut med 1-0 till Timrå IK. Skotten vinner Timrå med 12–9.

IK Oskarshamn sätter ner foten

Oskarshamn startar perioden aggressivt och gör en stark inledande minut som resulterar till en kvittering med 59 sekunder spelade. Dale Weise avslutar med ett snabby skott som hittar en lucka mellan Jacob Johanssons benskydd, 1–1.

Med 3:33 spelad utvisas Cameron Brace i Oskarshamn två minuter för hooking. Timrå får spela sitt tredje powerplay i matchen. Dessvärre vill det sig inte i detta överläget och Timrå har det svårt att skapa ett bra uppspel. Hemmalaget klarar av att spela sina två minuter i snickerboa.

Oskarshamn det starkare laget med 8 spelade minuter i den andra perioden. Laget spelar pucken effektivt och gör snabba uppspel som resulterar till etablerade anfall i Timrås zon. Timrå IK har inget att stoppa hemmalaget med.

Oskarshamn fortsätter sitt offensiva spel och sätter rejäl press på Timrå som inte helt har kontroll över situationen, men har tillräckligt med kontroll för att inte låta hemmalaget ta ledningen.

Timrå kan skapa ett gediget anfall som resulterar till att Joey Laleggia kan trycka in pucken i mål på ett direktskott. Timrå tar därmed ledningen med 2–1 med 7:12 kvar av perioden.

Oskarshamn kvitterar dessvärre till 2–2 efter en minut av Timrås ledning. Och kort därpå med 5:19 kvar på klockan tar hemmalaget ledningen med 3–2 när Jacob Johansson inte ser när pucken avlossas.

Tre mål på mindre än tre minuter.

Ty Rattie utvisas för andra gången i matchen efter en hooking. Timrå står inför ett boxplay med 4:19 kvar av perioden. Timrå kan faktiskt kontra i numerärt underläge när Robin Hanzl lägger pucken mot mål, men utan att hitta en lucka till nätet. Oskarshamn utökar sin ledning i powerplay till 4–2 med 2:42 kvar av den andra perioden trots ett mindre bra powerplay av laget.

Oskarshamn vinner den andra perioden med 4–1 och skotten med 22–7 (31–19).

Oskarshamn spikar igen kistan i tom målbur

Timrå får efter en minut av perioden spela i powerplay efter att Dale Weise i Oskarshamn utvisats två minuter för slashing. Ett gratisläge för Timrå att starta perioden och komma tillbaka in i matchen. Men hemmalaget kan spela ut tiden i boxplay.

Efter 4:27 utvisas Per Svensson för roughing tillsammans med en Tomas Zohorna som utvisas för holding i samma situation. Det blir spel fyra mot fyra i två minuter. Oskarshamn spelar med ett högt självförtroende med sin tvåmålsledning. Båda lagen är fulltaliga med ungefär 13 minuter kvar av perioden.

Med 8:10 utvisas David Quenneville i Oskarshamn för crosschecking och Timrå får en ny möjlighet i powerplay. Timrå har sina möjligheter i powerplay men har svårt att får puckarna gå sin väg i passningsspelet. Många gånger får Timrå börja om då pucken glider ur offensiv zon. Oskarshamn klarar även detta numerära underläge.

För övrigt en seg period men mycket spel längst sargerna.

Med 4:48 kvar av den trejde perioden utökar IK Oskarshamn sin ledning till 5–2. Domarna ringer på målet då det var under en ovanlig situation där Jacob Johansson trycks in i mål, men däremot efteråt att pucken passerar mållinjen och domarna godkänner målet utan några konstigheter.

Med 3:05 kvar av perioden reducerar Jeremy Boyce till 5–3, vilket är Boyce första mål för säsongen. Med 1:58 kvar tar Timrå även ut Jacob Johansson i mål för att försöka att återigen reducera mot Oskarshamn.

IK Oskarshamn kan sätta 6–3 i tom målbur och sätter där med spiken i kistan om locket inte ännu var fastspikat. Slutsignalen ljuder och segern är ett faktum för hemmalaget IK Oskarshamn efter 60 minuters spel. Perioden vinner Oskarshamn med 2–1. Timrå vinner skotten med 7–9 (38–28).

Oskarshamn är det bättre laget under majoriteten av matchen. Laget satte ner foten i den andra perioden och gjorde fyra mål. Timrå får inte ihop spelet riktigt trots 12 minuter i powerplay, men har farliga chanser och ett bra spel under några stunder i matchen.

Nästa hemmamatch

Söndagen den 26 december tar vi emot Leksands IF hemma i NHC Arena.

Säkra din plats till matchen från 100 kr - Klicka på länken nedan eller här