Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Timrå
TIK

Förlust i returmötet mot Rögle

8 februari 2022 21:30
Efter match

Timrå kommer ut starkt i första som gästerna även vinner med 2–0. Rögle gör därefter en hämtning i den andra perioden med två mål och det är lika inför matchens tredje period. Timrå pressar på hårt i hopp om att segra i returmötet men Rögle får in två snabba puckar varpå Timrå kan reducera ett mål. Likt gårdagens match jagar Timrå efter kvittering i matchens sista minutrar, men Rögle kan punktera matchen med ett mål i tom bur med fyra sekunder kvar.


Timrå startar matchen aggresivt

Kvällens match startar med det offensiva spelet som vi såg i slutet av gårdagens match mot Rögle. Timrå går högt och driver hårt mot mål inledningsvis och får även skott på mål direkt i matchen.

Till skillnad mot gårdagens händelsefattiga start gör Timrå matchens första mål efter 3:39 när Jens Lööke tar emot en krosspass från Erik Andersson och trycker upp pucken i mål, 1–0 till Timrå IK. Ett riktigt fint anfall och hockeymål.

Timrå bjuder på ett offensivt spel med kvalitativa passningar och uppspel genom neutrala zon. Rögle kan ännu inte matcha Timrås offensiv riktigt med 7 minuters spel. Ty Rattie bryter sig loss till ett friläge, men missar sitt skott något högt om buren.

Efter halva perioden kommer Rögle igång med ett ökat offensivt spel och får några snabba skott på Johansson i mål, men inget som hittar sig förbi keepern.

Rögle kommer allt närmre en kvittering med dryga åtta minuter kvar att spela. Jacob Johansson är stabil mellan stolparna och håller fortsatt nollan, förhoppningsvis ingen jinxning till senare i matchen.

Den andra halvan av perioden spelas mycket jämnare än inledningsvis i matchen. Rögle kommer till anfall och kan producera fler skott på mål än Timrå, medan gästerna har högre press i offensiv zon.

Med 3:04 kvar av perioden får Timrå två minuters utvisning för sex spelare på isen. Ett drömläge för Rögle att kvittera till 1–1 inför den andra perioden. Men istället bryter Jeremy Boyce sig lös till ett friläge i offensiv zon efter slarv av Rögles backar. Han passar på att göra 2–0 i boxplay med 2:28 kvar att spela.

Timrå vinner perioden med 2–0 efter ett starkt offensiv, däremot vinner Rögle skotten med 14–9.

Rögle återhämtar sitt underläge

Perioden startar intensivt från båda lagen men Timrå har aningen vassare lägen inledningsvis. Efter dryga fyra minuter utvisas Rögle två minuter för fasthållning. Robin Alvarez jobbar effektivt framför mål och är nära på att utöka Timrås ledning. Rögle klarar spel med en man mindre och finner sig fulltaliga med 13:30 kvar att spela.

Rögle får till en spelvändning och spelar pucken över centrallinjen två gånger om innan pucken lyckligt studsar in bakom Jacob Johansson i mål och Rögle har reducerat till 1–2 efter 6:47 spelat i den andra perioden.

Med 11:11 kvar av perioden ådrar sig Rögle en ny utvisning för hakning när Viktor Lodin hakas och får en extra klubba med sig under armen. Rögle pressar hårt i boxplay och tillåter inte Timrå komma till ett offensivt spel. Rögle kommer även loss med pucken och går till anfall. Timrås Nolan Zajac drar i samband med Rögles anfall på sig en fasthållning och får sätta sig i utvisningsbåset i två minuter. Det väntas spel fyra mot fyra innan Rögle får spela powerplay i 1:11. Irritationen på isen ökar och det fysiska spelet ökar lika så. Rögle får till ett bättre powerplay än Timrås tidigare powerplay. Timrå klarar av att spela av Zajacs utvisning.

Timrå är nära på att utöka sin ledning med sex minuter kvar av den andra perioden när det strids hårt om pucken framför Rögles mål. Timrå får flera skottmöjligheter som stoppas precis i tid av Rögles backar. Den andra perioden är otroligt jämn med aggressivt spel från båda lagen.

Spelet rör sig från sida till sida under periodens sista minutrar. Rögle har under en viss tid producerat ett bra offensiv. Med 21 sekunder kvar av perioden kan Rögle kvittera till 2–2.

Rögle vinner därmed period nummer två med 2–0. Skotten vinner Timrå med 12–6.

Måljakt två kvällar i rad

Timrå startar även denna period aggressivt när Robin Alvarez är nära på att ge Timrå ledningen i periodens andra minut när han bryter in med pucken precis framför Rögles mål.

Rögle har under dessa två dagars matcher varit segstartade i periodstarterna men kommit igång efter 5-7 minuters spel. Rögle gör även detta i denna period där Timrå äger pucken de fem första minutrarna innan hemmalaget sedan kommer igång för att ha flera effektiva minuter i offensiv zon.

Timrå drar på sig en utvisning när Jacob Blomqvist åker för tripping. Det tar bara några sekunder innan Rögle tar ledningen med 3–2. Rögle fortsätter och det dröjer bara 21 sekunder efter målet för hemmalaget att utöka sin ledning till 4–2 med 13 minuter kvar att spela. Timrå står nu framför en rejäl uppförsbacke i ett förövrigt platt Ängelholm.

Med 11 minuter kvar utvisas Ty Rattie två minuter för checking to the head, vilket inte är optimalt för Timrås del…eller? Per Svensson spelas fram till ett friläge och sätter pucken hårt i krysset utan tvivel. Timrå gör därmed sitt andra mål i boxplay denna match. 4–3 med 9:44 kvar att spela i den tredje perioden.

Timrå står återigen inför måljakt för en kvittering i matchens sista tio minutrar. Timrå får tid i anfallszonen men Rögle spelar ett destruktivt defensiv som gör det svårt för Timrå att komma nära mål.

Med 3:10 lämnar Jacob Johansson isen när Timrå har tekning i offensiv zon. I samband med tekningen utvisas Ryan McKiernan i Rögle och Timrå får spela i numerärt överläge. Johansson är åter i målet för att försäkra bakåt. Johansson lämnar kassen när det återstår 20 sekunder av utvisningen. Lodin får chansen med ett skott ovanför tekningscirkeln, men hittar ingen tom lucka.

Rögle får dessvärre tag på pucken och kan skicka ner den från egen zon ner till en tom målbur och punktera matchen helt med ett 5–3 mål när det återstår fyra sekunder av matchtiden.

Rögle vinner perioden med 3–1, men Timrå tar hem skotten med 13–7 (34–27). Rögle vinner därmed returmötet i Ängelholm.

Nästa hemmamatch

Torsdagen den 24 februari tar vi emot Frölunda i NHC Arena – nedsläpp kl.19:00!

Säkra din biljett redan idag på tik.ebiljett.nu!