Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Växjö
VLH

Johansson håller nollan i vinst mot Växjö Lakers

22 januari 2022 18:18
Efter match

Timrå IK kommer ut starkare än Växjö, som inte helt är med i svängarna. Timrå håller en jämn nivå genom hela matchen och producerar offensivt med många skott på mål. Växjö har inget att kontra med i NHC Arena. Med facit i hand vinner Timrå IK matchen med 3–0, där Jacob Johansson håller sin andra nolla för säsongen.


Timrå IK offensivt effektiv

Det är en jämn start med anfall åt båda sidor. Det är Timrå som inledningsvis har en lite vassare egg på bladet. Trots en jämn start så är tempot inte i topp.

Timrå är som sagt det vassare laget inledningsvis, vilket resulterar till att Albin Lundin trycker in en puck i mål från tätt inpå Växjö-målet efter 4:49. Domarna väljer att ringa för att granska en stolpträff i ett tidigare skede i matchen. Eftersom det var en klockren stolpträff är läget oförändrat och Timrå leder med 1–0.

Växjö är på hälarna och tar det säkra för det osäkra genom att rena bort många puckar från egen zon.

Timrå har däremot ingen större tur med domarna när Växjö väl anfaller. Domarna väljer att utvisa Albin Carlsson två minuter för fasthållning och Timrå får spela matchens första boxplay efter nio spelade minuter. Men Timrå gör ett bra defensivt jobb i boxplay och kan flera gånger driva ut pucken ur defensiv zon. Utan några konstigheter klarar Timrå spelet med en man mindre på isen.

Med 6:35 kvar av perioden bjuder Sebastian Hartmann på hockeygodis med inte bara en utan flera dragningar och kommer till avslut. Dessvärre är inte avslutet lika kvalitativt som dribblingarna och pucken finner sig inte i nätet mellan stolparna.

Timrå är periodens effektivaste lag och tar hem perioden med ett mål mot noll. Skotten, ja det vinner Timrå med 11–3.

Växjö har inget att kontra med

Period nummer två börjar i samma anda som den första, däremot kommer gästerna in i matchen efter fyra minuters spel och pressar tillbaka Timrå en aning efter stundvis slarv i egen zon.

Timrå kommer till en kontring där Robin Hanzl visar klass och får en tom lucka i slottet. Det blir grötigt framför mål i samband med kontringen och Timrå får flera möjligheter till mål som inte vill studsa rätt. Växjömålvakten Adam Åhman tappar sin klubba i samma situation. Timrå har inte turen med sig när det gäller att få utdelning på målchanser.

Timrå får även en möjlighet i numerärt överläge efter att Theodor Johnsson i Växjö utvisas två minuter för tripping. Timrå spelar ett effektivt offensivt spel och Sebastian Hartmann är nära på att näta pucken. Men som tidigare nämnt har Timrå inte turen på sin sida när det gäller att få utdelning på bra situationer.

Till skillnad mot första perioden är den andra mycket mer händelserik, inte bara till Timrås fördel utan gästerna kommer till farliga lägen när dem väl kan etablera ett anfall. Växjö är rutinerade och formstarka, vilket även syns då laget inte lägger sig platt i Timrås starka offensiv.

Med 5:15 kvar av den andra perioden får Timrå ett powerplay med sig efter att Andrew Calof utvisas två minuter för fasthållning. Timrå är effektiva i offensiv zon men återigen får laget oturligt inte med sig pucken. Det kommer skott på mål om och om igen, en tar till och med i ribban. Närmare än så kommer inte Timrå innan Växjö finner sig fulltaliga med knappa två minuter kvar att spela i den andra perioden.

Timrå fortsätter dock sitt offensiva spel efter powerplayet och kan generera målchanser på nytt. Det doftar ett 2–0-mål, men…men…men.

Med endast sex sekunder kvar av perioden kommer också 2–0-målet efter att Robin Alvarez vunnit pucken i offensiv zon och lägger över pucken till Ty Rattie som väljer att runda mål vilket får Växjökeepern ur position. Rattie lägger ett pass till Tim Erixon som trycker in pucken med all sin kraft i ett öppet nät, 2–0 Timrå!

Timrå vinner perioden med 1–0, lika så skotten med 16–6 (28–9).

Timrå spelar av matchen desktruktivt med fortsatt effektivt offensiv

Perioden startar intensivt med ett jagande Växjö som efter en minuts spel får med sig ett powerplay, efter att Robin Alvarez utvisas två minuter för tripping. Timrå spelar återigen ett väldigt destruktivt boxplay och sätter press på gästerna genom att forechecka högt. När Växjö får till sitt första riktigt anfall i powerplay återstår det mindre än minuten kvar av utvisningen.

Med två sekunder kvar av utvisningen blockerar Jacob Johansson pucken, men trycks in i mål, lika så pucken. Domarna väljer att ringa och granska situationen, som snabbt bedömer att pucken inte passerar linjen på ett regelrätt sätt. Timrå klarar därmed spel med en man mindre.

Växjö har kommit in i matchen lite mer under den tredje perioden och fortsätter att jaga ett reduceringsmål. Timrå fortsätter även att spela ett offensiv hockey. Matchen har därmed gått upp i intensitet och tempo med mycket underhållande hockey.

Med 10:15 kvar av perioden får Timrå en ny chans i powerplay när Växjös Hardy Häman Aktell utvisas två minuter för tripping. Växjö är väldigt stilla stående i egen box och låter Timrå hitta luckor framför mål. Sebastian Hartmann är nära på att styra in en puck mellan benen på Växjökeepern efter ett snyggt pass av Ty Rattie. Trots ett bra utfört powerplay av Timrå lyckas man dessvärre inte få in pucken i mål.

Timrå fortsätter trycka på framåt med ett trött Växjö som motstånd. Med 5:30 kvar av perioden får Timrå en kontring som kunde punkterat matchen, men återigen har inte Timrå med sig turen när det gäller utdelning på turliga puckar.

Växjö tar timeout med 3:29 kvar av perioden för att hitta alternativ till ett reduceringsmål. Växjö väljer att plocka målvaket i samband med timrouten.

Sebastian Hartmann som visat klass denna match punkterar matchen med 2:49 när han lägger in pucken i tom målbur och resultattavlan visar 3–0 till Timrå IK.

Timrå fortsätter att driva framåt och är väldigt nära på att utöka till 4–0, men så blev inte fallet. Tiden tickar och perioden går till sitt slut, lika så matchen.

Timrå går av isen segrandes med 3–0. Jacob Johansson håller nollan i kvällens drabbning, vilket är Johanssons andra för säsongen.

Timrå vinner även perioden med 1–0. Skotten vinner Timrå med 16–10 (44–19).