Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Timrå
TIK

Förlust i Karlstad

19 mars 2022 20:20
Matchrapport

Timrå går med förlust i andra raka matchen mot Färjestad BK, denna gång i Karlstad. Färjestad äger matchen där Timrå har ett par vassa powerplay i den tredje perioden, men inget som kan hota hemmalagets trygga ledning.


Period 1

Timrå öppnar matchen starkt med ett piggt offensiv som producerar matchens första skott på mål. Färjestad börjar som mötet innan med en defensiv inställning inledningsvis.

Efter fem minuter kommer hemmalaget igång och pressar tillbaka Timrå i egen zon. Och det tar inte lång tid innan Färjestad tar vara på ett misstag och sätter första målet till 1–0.

Färjestad utökar efter åtta minuters spel till 2–0 efter ytterligare misstag av Timrå. Efter knappa tre minuter utökar Färjestad ytterligare en gång, denna gång till 3–0.

Timrå är efter halva första perioden på hälarna och står inför en riktigt brant uppförsbacke med tre mål än så länge att reducera innan backen börjar plana ut.

Färjestad vinner en första perioden med 3–0, lika så skotten med 9–7.

Period 2

Den andra perioden startar inte med samma tempo som den första men Färjestad spelar offensivt som laget slutade den första perioden.

Efter 4:43 utökar Färjestad till 4–0 och uppförsbacken börjar bli ett berg att bestiga.

Efter 5:24 utvisas Morten Madsen för hooking och Timrå väntar matchens första boxplay. Timrå klarar spelet med en man mindre och finner sig efter två minuter fulltaliga.

Färjestad leder efter halva den andra perioden skotten med 8–4 samtidigt som Timrå börjar bygga upp något. Dessvärre utökar Färjestad till 5–0 med 8:29 kvar att spela. Det tar heller inte lång tid innan Färjestad utökar till 6–0.

Färjestad vinner den andra perioden med 3–0 likt den första, lika så skotten med 17–5 (26–12).

Period 3

Timrå startar perioden i numerärt underläge med 1:17 kvar att avtjäna av sin utvisning. Timrå klarar att starta perioden med en man kort. Men laget har ett berg att bestiga för att kunna ta poäng från denna omgång.

Timrå får med knappa fem minuter spelade i perioden en utvisning med sig och får spela i powerplay, vilket även ger utdelning. Jens Lööke visar starka handleder i ett skott som hittar nät. Timrå reducerar därmed till 6–1.

Kort därefter får Timrå ett nytt numerärt överläge när Westerlund får en slashing på sig. Timrå spelar effektivt i powerplay där Jens Lööke får skottläge från tekningscirkeln, men missar mål. Alvarez skickar in en puck från bakom mål, men som inte hittar någon mottagare. Med 34 sekunder kvar av utvisningen får Färjestad en ny utvisning för delaying the game. Timrå fortsätter att spela effektivt i powerplay där Sebastian Hartmann får läge men inget som resulterar till mål. Timrå får flera skott på mål under sina minutrar i powerplay. Det är kanske powerplay som är det enda som fungerar för laget denna match.

Med 2:52 åker Nolan Zajac ut för en hakning men utvisningen spelas av snabbt och Timrå finner sig fulltaliga med 47 sekunder kvar att spela av matchen.

Timrå förlorar med 6–1 i bortamötet mot Färjestad i säsongens näst sista grundspelsmatch.

Nästa hemmamatch

På torsdag den 24 tar vi emot Rögle i säsongens sista grundsspelsmatch!

Säkra din biljett på tik.ebiljett.nu!