Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Timrå
TIK

Bortaförlust mot Växjö Lakers

3 februari 2022 21:24
Efter match

Timrå IK kommer ut starkt i första och sätter direkt press på ett segstartat hemmalag. Lika så kommer Växjö ut i den andra perioden och spelar nästan halva perioden på Timrås planhalva. Trots att spelet inte var jämnt under de två första perioderna var målskyttet jämnt där det stod 2–2 inför den sista perioden. Hemmalaget Växjö kunde sätta käppen i hjulet och punkterade matchen.


En stark start av Timrå IK

Timrå IK startar matchen aggressivt och attackerar hemmalaget Växjö Lakers rejält de första fem minutrarna i matchen. Växjö har efter matchens första fem inte åstadkommit till något offensivt farligt spel, utöver ett skott på mål. Timrå fortsätter att driva offensivt och får ett par riktigt vackra lägen, men utan att få utdelning på dessa.

När Växjö tillslut kan skapa ett etablerat anfall stoppas dem av ett hårt och tjockt Timrå-försvar. Växjö har varit svårstartat i kvällens omgång, men börjar få upp tempen i maskineriet efter ungefär halva perioden spelad.

Efter att perioden passerat halva speltiden är matchbilden mycket jämnare än var den visade tidigare i perioden då Timrå var det mer aggressiva laget. Växjö har vuxit in i matchen och börjar jämna ut statistiken.

Växjö som fått stark vind i seglet gör även matchens första mål och tar därmed ledningen med 1–0 när det återstår 8:20 av perioden. Det är på en kontring där Jacob Johansson tar emot ett skott och släpper lös en flygande retur som Robert Rosén i Växjö kan skicka in på volley.

Timrå viker sig inte lätt och fortsätter att trycka framåt. Timrå får även utdelning som resultat när Ty Rattie kontrar genom ett friläge och lägger upp pucken på backhand och nätar den bakom Adam Åhman i Växjö-målet när det återstår 5:10 av perioden, 1–1.

När det återstår knappa minuten får Växjö en tvåminutersutvisning efter att ha haft för många spelare på isen, vilket lämnar Timrå i numerärt överläge perioden ut.

Perioden slutar 1–1 där Timrå vinner skotten med 10–6.

Dominansen byter lag

Timrå startar perioden i powerplay men lyckas inte ta vara på överläget helt innan Växjö är åter fulltaliga.

Växjö öppnar den andra perioden mycket starkt och tar över spelet inledningsvis. Timrå finner sig pressade i egen zon. Timrå drar samtidigt på sig en utvisning när Viktor Liljegran utvisas två minuter för fasthållning. Timrå får spela sitt första boxplay mot ett mycket start Växjö. Jacob Johansson håller tätt mellan stolparna när Växjö lägger pucken på skott. Timrå klarar spelet med en man utvisad.

Växjö fortsätter att pressa Timrå i gästernas zon och det är Jacob Johansson som håller kvar Timrå i matchen för tillfället.

Med 8 minuter spelade i den andra perioden får Timrå spela ytterligare två minuter i boxplay efter att Viktor Lodin dragit på sig en fasthållning. När det återstår en minut av utvisningen tar Växjö ledningen efter ett skott från nära håll i slottet som Johansson inte kan stoppa, 2–1 till hemmalaget.

Timrå börjar komma tillbaka lite i matchen när det återstår åtta minuter av perioden. Timrå får även utdelning på sina få lägen i denna period när Erik Andersson kvitterar till 2–2 på en styrning från ett pass av Joey Laleggia. Timrå är därmed tillbaka i matchen och kan börja sätta press på hemmalaget Växjö.

Med fem minuter kvar är Timrå riktigt nära på att ta ledningen efter ett etablerat anfall som pressade tillbaka Växjö rejält för stundens ögonblick. Perioden har gjort en riktig upptrappning i tempo och intensitet.

Perioden slutar 2–2 där Växjö vinner skotten med 20–6 (26–16).

Växjö punkterar en händelsefattig period

En mycket mer neutral och jämn start på denna period till skillnad mot de två första. Båda lagen är med och fajtas om pucken på båda ändorna av isen. Ty Rattie är nära på att göra en repris på sitt första mål i matchen, men hittar ingen lucka på Växjökeepern.

De första tio minutrarna av perioden är inte så händelserika utan pucken färdas utan att det bjuds på några farligare lägen. Men det är hemmalaget som tar taktpinnen efter halva perioden och börjar pressa tillbaka Timrå i egen zon. Växjö får även en stolpträff som ett smakprov på trycket. Trots att Växjö ökat trycket står Timrå emot defensivt och håller motståndarna på avstånd.

Med sex minuter kvar av perioden utvisas Albin Carlson två minuter för tripping och Timrå väntar spel med en man mindre. Det tar 32 sekunder för att Växjö ska kunna ta nytta på överläget genom ett ledningsmål till 3–2 med 5:26 kvar att spela i ordinarie matchtid.

Pontus Åberg kämpar till sig en utvisning för Växjö när han strider med pucken bakom Växjös målbur med knappa fem minuter kvar att spela. Timrå väntar nu powerplay och ett gyllene läge att kvittera matchen igen. Timrå kommer till lägen men skotten går utanför mål och hinner inte nyttja chansen i numerärt överläge innan Växjö blir fulltaliga.

Växjö utökar sin ledning till 4–2 med 2:17 kvar att spela och punkterade matchen då det är närmast omöjligt att kvittera ett tvåmålsunderläge på så kort tid. Men Timrå ger inte upp och är nära till att reducera direkt, men nära är inte nära nog. Det blir samtidigt i samband med en avblåsning väldigt irriterat mellan Robin Alvarez och Peter Andersson som båda får avtjäna två minuter i utvisningsbåset.

Timrå tar ut Jacob Johansson och får därmed spela med fem man mot fyra med dryga minuten kvar att spela. Växjö hittar däremot luckan till ett mål i tom bur med 50 sekunder kvar av matchen.

Timrå går därmed ut från isen med en förlust i bortamötet mot Växjö Lakers.

Perioden vinner Växjö med 3–0 och skotten med 9–7 (35–23).