Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Timrå
TIK

Tung förlust mot Linköping

3 mars 2022 21:27
Matchrapport

Timrå IK går med förlust i bortamötet mot Linköpings HC efter en väldigt jämn match där hemmalaget är snäppet skarpare. Timrå kommer nära till mål, men får inte in pucken på sina chanser vilket gör det svårt att vända underläget mot Linköping. En tung förlust där viktiga poäng går förlorade.

På lördag tar vi emot Brynäs för en fullspäckad hockeyhelg!


En jämn matchstart

Till skillnad från senaste bortamötet med Malmö så startar matchen rejält mycket jämnare mellan lagen. Det är väldigt viktiga poäng som det spelas om vilket märks från båda lagen.

Men det är hemmalaget som är på tårna efter att Timrå slarvat i egen zon. Linköping plockar då upp pucken. Paigin och Johansson i mål är för en stund ensamma med tre Linköpingsspelare i egen zon, vilket Linköping tar vara på och sätter matchens första mål. 1–0 till LHC.

Linköping är det laget som är snäppet bättre efter 20 minuters spel. Timrå har slarvar lite och har svårt med att hitta ett perfekt uppspel. Timrå får dock några chanser på mål men inget som turligt vill hitta in över linjen.

Perioden sluter 1–0 till hemmalaget, som även vinner skotten med 7–5.

Händelsefattig period

Efter ett par minuters isreparation kommer perioden igång med ett Timrå som är på hugget. Laget jagar en kvittering och är inledningsvis det hungrigare laget.

Tyvärr kommer inget mål, istället får Timrå matchens första utvisning när Pontus Åberg åker för en hög klubba. Men efter bara 23 sekunder får Paigin en två för diving och LHC för interference vilket kvittas. Timrå får därmed spela med fyra spelare mot fem.

Första delen av perioden är väldigt seg och tröttsam med väldigt få nämnbara händelser. Men när perioden passerat 10 min så börjar tempot och det fysiska spelet trappas upp. Så spelas perioden ut.

Skotten vinner Linköping med 11–9 (18–14).

Spänningen ökar

Den tredje perioden startar likt den andra med isproblem. Denna gång är det för mycket vatten kvar på isen så spelet pausas under några minuter. Lika så är spelet segt och tröttsamt innan spelarna kommer igång igen. Och det är Linköping som kommer igång lite kraftigare och utökar sin ledning till 2–0 med dryga sex minuters spel.

Kort därefter får Timrå en ny chans i powerplay vilket laget spelar effektivt med flera vassa passningar och skott på mål, men dessvärre inget som hittar sig in i mål. Med 17 sekunder kvar av utvisningen får Sebastian Hartmann ett riktigt fint pass av Laleggia och finner sig fri mot Linköpingskeepern. Hartmann provar skott som räddas men släpps till retur som Hartmann kan snabbt trycka in i mål och en reducering är ett faktum.

Timrå har vid det här laget passerat Linköping i skottstatistiken och har under de senaste minutrarna varit det mer offensiva laget i jakt efter en kvittering.

Spänningen ökar med fem minuter kvar när Timrå vittrar efter ett mål som ligger i luften. Med 2:38 tar Fredrik Andersson timeout. Med 1:40 kvar sticker Jacob Johansson till båset och Timrå spelar med sex utespelare. Tyvärr rinner tiden iväg och Timrå går med förlust i mötet mot Linköping HC.

Nästa hemmamatch

På lördag den 5 mars tar vi emot Brynäs hemma i NHC Arena! Säkra din plats idag på tik.ebiljett.nu