Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Brynäs
BIF

Tre härliga poäng efter sex härliga mål!

5 mars 2022 17:32
Matchrapport

Det var ett välfyllt NHC Arena som jublade fram spelarna när dom klev ut på isen och det var ett välfyllt NHC Arena som skulle få jubla sex gånger under matchen! Timrå gör tre starka perioder där det blir en rejäl ketchueffekt i tredje!


Rekordsnabbt mål!

Matchen hinner knappt ens börja innan matchens första mål kommer! Ty Rattie transporterar pucken på vänsterkant och skickar in den mot Viktor Lodin som kommer i fart mot målet – passen styr han enkelt in i mål! Enligt Cmore är detta det snabbaste målet Timrå har gjort i SHL/Elitserien.

Fyra minuter senare bjuds Brynäs in i matchen när Viktor Lodin åker på matchens första utvisning. Möjligheten i numerärt överläge blev dock kortvarigt då Anton Rödin strax efter tekningen också får åka och sätta sig i utvisningsbåset. I det efterföljande 4 mot 4-spelet är Brynäs det farligare laget och skapar ett gäng chanser där i alla fall ett hade stor risk att bli mål.

Båda lagen kämpar för att ta över taktpinnen men vi ser inget tydligt övertag från något utav lagen under stora delar av matchen. Tyvärr så drabbas Timrå av en olycklig (förmodad) skada på Sebastian Hartmann med ungefär fem minuter kvar av perioden.

Strax därefter kommer bättre nyheter! Vi får en tilltrasslad situation framför Brynäs-målet som slutar med att Robin Hanzl trycker in 2-0 till Timrå!

Under dom sista minuterna av perioden är Timrå nära att utöka ytterligare efter ett stenhårt skott av Ziyat Paigin!

Blomqvist nätar!

Den andra perioden inleds böljande där båda lagen vill ta över taktpinnen – Brynäs något mer då man vill jobba ikapp målen. Men det är återigen Timrå som gör målen. Jacob Blomqvist är den som hittar nätmaskorna efter fem och trettio in i perioden! I samband med målet byter Brynäs målvakt från Gudlevskis till Vehviläinen.

Resten av perioden är en enda lång sekvens där båda lagen skapar sina lägen men det är ett väldigt disciplinerat spel vi får se. Ytterst få avblåsningar och starkt försvarsspel. Det händer därmed inte så väldigt mycket.

Ketchupeffekten!

Kvällens sista period inleds precis som den första – Med mål direkt av Viktor Lodin! Det dröjde 21 sekunder denna gång innan vi hade 4-0 på resultattavlan.

Men det var inte slut där. Två minuter senare var det dags igen. Denna gång är det Viktor Liljegrens tur att hitta nätet!

Om inte Brynäs hade det tungt nog så skulle dom få det ännu tyngre. Kristofer Berglund drar på sig en utvisning och vi får spela powerplay. 40 sekunder senare är det Ty Ratties tur att hitta nätet och vi har 6-0 med 15 minuter kvar att spela.

Timrå matar på ordentligt därefter i ett par minuter och har läge på ytterligare utökning men istället är det Brynäs som till slut kan spräcka Johanssons nolla.

Tyvärr skulle Brynäs reducera ytterligare en gång till innan matchen är slut. Men, det var en riktigt härlig match ikväll där hela laget steppade upp rejält trots manbortfallet (5 backar). En bra genomförd match!

Nästa match

Redan imorgon är det dags igen! Säkra din plats till matchen mot Djurgården här redan nu!