Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Rögle
RBK

Grundseriens sista match slutade i förlust

24 mars 2022 21:16
Matchrapport

Det fanns små chanser att knipa trettondeplatsen i tabellen efter kvällens match men för det krävdes en seger. Tyvärr har laget svårt att hitta nätet i matchen trots många bra målchanser. Istället är det Rögle som tar hem samtliga poäng och seriesegern.


Underhållande start på säsongens sista grundspelsmatch

Pucken för säsongens sista grundspelsmatch är släppt, och matchen startar intensivt. Timrå trycker på med ett starkt offensiv som får skott på mål i matchens inledande minutrar. Rögle får efter två och en halv minut matchen hittills farligaste målchans efter att Jacob Johansson inte fått kontroll på pucken för en stund framför mål.

Timrå visar set effektivaste offensivet efter sju minuter spelade med flera vassa uppspel genom neutrala zonen och in i Rögles zon. Timrå har fått iväg sex skott var av två på mål.

Hittills i den första perioden är matchen otroligt jämn där båda lagen kommer till farliga målchanser. Timrå som har haft kanske mest tid i anfallszon har haft de vassaste chanserna mot sig. Rögle förvaltar sina möjligheter på ett effektivt sätt men har med fem minuter kvar av perioden inte fått utdelning på chanserna.

Med 4:20 kvar av perioden utvisas Pontus Åberg för tripping och Timrå står inför matchens första numerära underläge. Timrå är destruktiva i boxen och klarar att avtjäna två minuter i utvisningsbåset utan större prövningar.

Timrå kommer ut starkt i fullt manskap och driver hårt mot mål. Viktor Lodin får en möjlighet tätt inpå mål men pucken hittar inget utrymme förbi Christoffer Rifalk i Rögles mål.

Perioden slutar 0–0 där Timrå vinner skotten med 15–13.

En fysisk spelad period

Timrå startar perioden med att Viktor Lodin driver ner pucken djupt i offensiv zon och lägger ett pass mot mål där Ty Rattie står placerad korrekt. Dessvärre läser Rögles målvakt passet och hinner i position för att stoppa ett eventuellt ledningsmål för Timrå.

Båda lagen fortsätter som i den första perioden med att bjuda publiken på en underhållande hockey. Rögle får ett par onödigt farliga målchanser men som tas hand om försvaret och Johansson i mål.

Efter 5:11 får Timrå sitt första powerplay i matchen efter att Per Svensson fått en hög klubba mot ansiktet. Timrå får inte till ett etablerat överläge, men får till några bra målmöjligheter när Lodin återigen skickar in pucken framför mål. Rögle gör ett bra boxplay och klarar av sina två minuter med en man kort.

Med 6:46 kvar att spela i den andra perioden tar gästande Rögle ledningen till 1–0.

I och med målet har Rögle tagit över matchen aningen medan Timrå börjar hamna lite efter i spelsekvenserna.

Gästerna vinner perioden med 1–0, Timrå vinner skotten med 14–10 (29–23).

Kvittering i luften

I periodens första minut ådrar sig Timrå en utvisning för slashing som Robin Hanzl får sitta av. Timrå klarar av även detta numerära underläge utan att bjuda på några större möjligheter till gästerna.

Irritationen börjar visa sig mellan lagen och spelarna.

Med 12 minuter kvar av perioden får Timrå en utvisning med sig när Viktor Lodins klubba greppas av en Röglespelare. Timrå som de senaste minuterna tagit över matchbilen en gnutta får därmed en perfekt möjlighet att kvittera matchen. Sebastian Hartmann får en kontring där Rögles backar inte är med på noterna. Backarna får däremot dit en klubba i tid vilket resulterar till att Hartmann inte kan komma till avslut. Rögle finner sig fulltaligt med halva perioden kvar att spela.

När det återstår 7:26 utvisas Pontus Åberg två minuter för interference. I samband med detta tar Rögle time-out. Timrå är fortsatt 100 procentiga i PK efter två minuter i boxplay.

Timrå kommer ut med energi från utvisningsbåset med stor hjälp av publiken som hörs enda ner till Ängelholm.

Olyckligtvis drar Ty Rattie på sig en utvisning (hooking) när hans klubba fastnar på en motståndare. Timrå får spela ytterligare två minuter med en man mindre på isen. Timrå kan gå offensivt i boxplay och får till anfall mot Rögle. Timrå håller tätt i boxplay återigen. Det återstår knappa två minuter när Timo är fulltaliga.

Timrå jagar efter en kvittering som ligger i luften. Rögle känns lite skakiga i periodens sista minuter. Rögle som spelar om en serieseger måste vinna matchen för att säkerställa en seger i grundserien. Timrå spelar om hemmafördel i kvalet mot Djurgårdens IF.

Med 1:33 åker Jacob Johansson till båset för en man mer på isen. Rögle sätter dock pucken i tom målbur och spräcker ballongen med förhoppning hos publiken och Timrå.

Rögle vinner perioden med 1–0, och matchen med 2–0. Skotten landar på 12–12 där Timrå vinner totalen med 41–35.

Nästa hemmamatch

Kvalet drar igång nu på lördag, då på Hovet i stockholm. Kvalserien vänder sedan hem till Timrå på måndag - Säkra din plats till matchen på tik.ebiljett.nu