Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Måndag Mån 24 Januari Jan
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Timrå
TIK

Seger i första matchen för säsongen

11 augusti 2021 20:15

Matcherna och försäsongen är igång. Första matchen är spelad och det var Brynäs som stod för motståndet i kvällens match i Vegahallen (Tierp). Timrå utgick segrande med 4-3 i drabbningen och har fått en smakstart på försäsongen.


Första perioden för säsongen

Lugn inledning från båda lagen, men långt ifrån ofarligt. Man kände lite på varandra samtidigt som lagen kom fram och bytte lite lägen med varandra, Brynäs inledde skarpt och kom till det första läget direkt på första pucksläpp men inget som direkt hotade Johansson.

Första farliga läget fick Timrå efter att Brynäs dragit på sig en utvisning och Timrås powerplay lina pressade in på kassen men Andrén i Brynäs målet höll sig tät.

Efter en lång period utan några direkta målchanser så fick Brynäs ett powerplay och skulle i detta också ta ledningen. Chay Genoway hittade en väg igenom Timrå försvaret och rundade Johansson innan han la in pucken till 1-0.

Timrå skulle replikera snabbt därefter, Oliver Johansson hittar in till Erik Andersson som kunde glida in i slottet och prickskjuta in pucken bakom Andrén till 1-1. Ett resultat som också skulle hålla sig perioden ut och likaläge alltså efter de första tjugo minuterna denna säsongen.

Chanskavalkad i den andra perioden

Timrå kom ut starkt till den andra perioden. Först hade vi en dubbelmöjlighet som Andrén stått emot, efter det så står Hartmann upp starkt i sargkanten vid offensiv blålinje, hittade Jeremy Boyce i slottet. Hans skott räddades av Andrén men på returen så är det tidigare puckvinnaren Hartmann som är först på pucken och kunde ge Timrå ledningen för första gången i matchen.

Kort därefter skulle Brynäs svara på Timrås ledningsmål. Tom Hedberg hittade in till en helt fristående Alexander Ljungkrantz framför mål och kunde raka in kvitteringen bakom Johansson.

Ännu kortare efter kvitteringen, mer exakt 22 sekunder efter så svarade Timrå tillbaka igen. Pucken landade hos Viktor Lodin bakom förlängd mållinje och på något oklart sätt så hittade pucken in till en 3-2 ledning för Timrå. Tre mål alltså på de inledande fem minuterna i den andra perioden.

Chanserna fortsätter att hagla i den andra perioden men efter Viktor Lodins mål så höll målvakterna tätt trots flera hög kvalifikativa möjligheter.

Med 2.23 kvar av perioden så kom var Brynäs nära på en kvittering igen. Tomi Sallinen blev frispelad vid ena stolpen men Jacob Johansson gör en snabb sidledsförflyttning och kunde hålla pucken utanför nätet.

Andra perioden kan man summera med ett ord: Chanser. Det var chanser på båda håll i stort sett från nedsläpp till visslan ljöd för periodvila. Målen kom tidigt innan målvakterna valde att stänga igen butikerna.

Brynäspress på slutet men Timrå försvarar sig till vinst

Två minuter in i den tredje perioden så kom den första chansen, Brynäs tog pucken och kunde bryta in på kasse, men Jacob Johansson höll sig kylig och kunde avvärja den möjligheten.

Istället för en kvittering så skulle Timrå utöka till 4-2 efter att Brynäs pressat på i offensiven så hittade Timrå en öppen yta för en kontring och Oliver Johansson kunde återigen hitta fram med en läcker assist till en framstörtande Robin Alvarez som i sin tur inte gjorde några misstag utan tryckte upp pucken i nättaket bakom Andrén.

Med lite drygt sju minuter kvar av matchen så var Brynäs ytterst nära en reducering, 1-0 skytten Genoway fick stå helt ensam på blålinjen med väldigt mycket trafik framför Johansson. Men Genoways skott smet precis utanför målet.

Reduceringen skulle komma till slut, med 3.22 kvar så hittade Greg Scott en yta och klippte till pucken som letade sig in bakom Johansson.

Brynäs gjorde ett sista försök, med 1.32 kvar tog de time-out och tog ut målvakten. Men Timrå försvarade sig väl och höll undan och kunde segra i första matchen för säsongen med 4-3.

Nästa match på försäsongen är redan på fredag då vi tar oss an Malmö. Matchstart 18.00.