Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
MoDo
MoDo

Seger i derbyt mot MoDo!

1 september 2021 20:09
Matchrapport

Säsongens enda match mot MoDo utspelades ikväll! Efter en mållös första period började målen trilla in i dom två sista perioderna. Till slut kunde Timrå IK avgöra i tom bur med sekunder kvar av matchen


Inga mål i första

Vi får se en avvaktande start från båda lagen där det inte skapas allt för många målchanser. Det dröjer egentligen cirka åtta minuter innan den första riktiga målchansen dyker upp då Ty Rattie kommer fri mot MoDo-keepern. Tyvärr är Marcus Nygren i målet med på situationen och räddar pucken.

Strax därefter är det dags för matchens första powerplay för oss. Vi kontrollerar spelet och har mycket puck där vi radar upp målchans efter målchans. Men fortsatt är Nygren i MoDo-målet tät och klarar av det numerära underläget.

Timrå behåller momentumet efter det numerära överläget och skapar chanser men det blir ett abrupt slut när Hartmann drar på sig Timrås första utvisning. MoDo avlossar ett skott som blir lurigt men Johansson håller tätt. Utöver det händer inte speciellt mycket i det numerära underläget och Timrå klarar utvisningen utan större problem.

Därefter tar Timrå åter över perioden och pressar på mot ett ledningsmål. Dock utan lycka. Med fem sekunder kvar av perioden får Jens Lööke sätta sig i utvisningsbåset.

Målnollan är spräckt!

Timrå inleder boxplay men trots det är det Timrå som står för periodens första målchans när Boyce får pucken nästan fri på vänsterkanten. Det blir inget mål och spelet vänder tillbaka till Timrås zon där MoDo nu ligger på för ett mål. Men med gediget uppoffrande spel från backarna och en vaken Johansson i målet så förblir nollan intakt.

Timrå blir fulltaligt och därefter väntar ett något avvaktande spel under en period men allt eftersom så tar MoDo över taktpinnen igen. Det blir en del farliga chanser men fortsättningsvis är Johansson iskall i målet.

Efter några minuters MoDo-över är det ombytta roller. Timrå IK radar upp målchans på målchans och till slut tvingas MoDo dra på sig en utvisning. Det blir ett powerplay där pucken tillhör Timrå under i princip hela det numerära överläget och man skapar matchens 2-3 bästa målchanser varav den farligaste var en diagonalpass över till Alvarez som får öppet mål, men utan att få en rejäl träff på pucken. Men närmare än ytterst nära kommer man inte i detta numerära överläge.

Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Timrå fortsätter pressa MoDo och med fem minuter kvar av perioden så bryter Albin Carlson ett uppspel av MoDo som sedan skickar iväg pucken till Robin Alvarez som kommer fri mot Marcus Nygren i MoDo-kassen. Väl där gör han inga misstag och lägger pucken över benskyddet in i nätet – Ledning för Timrå IK är ett faktum!

Minuten senare får Timrå på nytt chans i powerplay. Man har verkligen kommit igång i det här läget och sätter en enorm press på MoDo där det radas upp målchanser. Man är ytterst nära flertalet gånger men hittar inte nätet. När det är jämn styrka på isen igen så åker Ty Rattie på en hård smäll från MoDos Sam Vigneault och bråk på isen är den efterföljande effekten. När röken har lagt sig får både Ty Rattie och Sam Vigneault sätta sig i utvisningsbåset men Sam får en dubbelutvisning men inte mycket hinner hända innan perioden är slut.

Timrå IK avgör

Tredje perioden inleddes i powerplay men med bara sekunder kvar av det numerära överläget hinner inte mycket att hända innan MoDo är fulltaliga.

Stor del av inledningen av perioden är ett enda ställningskrig där Timrå möjligtvis har lite mer kontroll än MoDo men i det stora hela är det inget lag som sticker ut mer än det andra. Med cirka sju spelade minuter händer dock det som inte får hända. MoDos Markus Modigs får pucken i hög fart mot Johansson i Timråmålet. Väl vid målet gör han inga misstag och hittar nätet bakom Johansson. 1-1 på tavlan.

I nio minuter tävlar lagen om vem som ska gå upp i ledning. Och efter nio minuter är svaret Timrå IK. Nolan Zajac prickar in Timrås andra mål vilket innebär 2-1 på tavlan.

Strax efter nedsläpp får dock MoDo chansen att kvittera. Tim Erixon får åka och sätta sig i utvisningsbåset men det var inte mycket till chans dom fick. MoDo kom knappt in i offensiv zon under hela det numerära överläget och till slut blev det mest pannkaka av det hela.

MoDo plockar målvakten med cirka två minuter kvar av perioden och det blir nästan mål för Timrå direkt. Ett skott från Timrås zon är någon centimeter från att hitta nätet. MoDo tar sedan timeout och gör ett sista försök att forcera in ett mål. Istället fångar Viktor Lodin upp pucken och lägger den enkelt i mål för 3-1 vilket också är slutresultatet i kvällens match.