Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Timrå
TIK

Timrå vinner kvalseriens tredje omgång

31 mars 2022 22:20
Matchrapport

Timrå IK går segrandes ur kvalseriens trejde match vilket innebär att Timrå IK leder serien med 3–0 i matcher. Timrå spelar en stabil match som avslutas onödigt spännande när hemmalaget Djurgården kommer ikapp efter två snabba mål, men som inte är tillräckligt att kvittera eller vinna kvällens drabbning.


Jämn förstaperiod

Matchen startar i ett lugnt där lagen känner på varandra lite utan att något av lagen vågar gå offensivt för att tappa bakåt. Båda lagen får däremot några enklare skott på mål som egentligen inte är några problem alls för målvakterna att blockera.

Med 2:39 får Robin Alvarez utvisning för puck-out (delaying the game) och Timrå väntar matchens första numerära underläge. Djurgården snurrar pucken i offensiv zon utan att skapa några farligare lägen. I slutet av utvisningen får Djurgården till matchens hittills farligaste målchans som Jacob Johansson kan blockera och domaren blåser av, pucken finner sig sedan ligga lös på isen som Djurgården skjuter in i mål, men efter avblåsning - inget mål. Timrå klarar spelet med en spelare kort och är återigen fulltaliga.

Efter dryga sex minuters spel får Timrå till ett längre anfall i form av förstakedjan, där det spelas fram till två möjligheter till att ta ledningen, men utan utdelning.

Med 11:47 kvar av den första perioden tar Timrå ledningen efter slarv av Djurgården i mittzonen. Timrå kontrar och Nolan Zajac hittar nätet, men domarna väljer att granska målet då Jans Lööke är inne i målgården, däremot är han ditknuffad av en Djurgårdenback. Målet godkänns inte och det är fortsatt 0–0.

Med halva perioden avklarad är känslan att båda lagen växt in i matchen och haft sina chanser. Timrå som gjort ett mål (bortdömt) har taktpinnen i sina händer.

Med 9:08 tar Timrå ledningen på riktigt när Ty Rattie dumpar ner pucken och skjuts in framför mål där Robin Hanzl står redo och trycker in pucken i nätet, 1–0 Timrå!

Timrå drar kort därefter på sig en utvisning där Pontus Åberg åker in i Salak i Djurgårdens mål som är långt ut ur sin position. Domarna bedömer det som Goalie interference och Timrå står inför sitt andra boxplay för perioden. Timrå klarar även av detta boxplay utan någon större prövning med dryga sex minuter kvar av perioden.

Djurgården får lite energi av sitt powerplay och får för första gången tryck på Timrå i offensiv zon. Men Timrå står emot och Ty Rattie kan kontra utan att skapa ett vasst avslut med utdelning.

Perioden går mot sitt slut där Timrå vinner perioden med 1–0. Skotten vinner Djurgården med 11–9.

Timrå får utdelning

Timrå börjar med att dra på sig en utvisning när Joey Laleggia åker för en hooking. Timrå väntar därmed sitt tredje boxplay för matchen. Djurgården bjuder till ett vassare powerplay denna gång. Till slut lyckas hemmalaget få in en kvittering i numerärt överläge när det återstår 33 sekunder av utvisningen, 1–1 efter två minuters spel i den andra perioden.

Timrå växlar upp och svarar på Djurgårdens kvittering med att steppa upp offensiven med flera vassa lägen, var på en stolpträff av en tålmodig Robin Alvarez. Timrå fortsätter framåt vilket genererar fram ett powerplay efter 6 spelade minuter.

Djurgården kan rensa bort pucken där Joey Laleggia drar på sig en tripping, en som Timrå-supportrarna inte håller med om. Det väntar spel fyra mot fyra i knappa minuten innan Djurgården får spela 1:19 i numerärt överläge. Djurgården gör ett hyfsat powerplay men Timrå finner sig kort efter fulltaliga.

Med 9:56 kvar av den andra perioden vinner Timrå pucken i offensiv zon där Erik Andersson skickar ett pass till Filip Westerlund som trycker in pucken innanför stolparna från högt upp i slottet. Det ger Timrå ledningen på nytt, denna gång med 1–2 på resultattavlan på Hovet.

Med ungefär sju minuter kvar att spela vinner Jacob Blomqvist pucken i offensiv zon i slottet och får en slashing mot händerna i samband med sitt avslut. Domaren dömer straff som Robin Hanzl får äran att lägga. Hanzl gör en tyngdförflyttning med överkroppen och nätar pucken till en 3–1-ledning.

Timrå spelar av resterande tid av perioden med majoriteten av puckkontrollen. Timrå vinner denna period med 2–1 där Djurgården vinner skotten med 11–9 (22–18).

Onödigt spännande slut efter en upphämtning av Djurgården

Med 2:06 utvisas Djurgårdens Emile Poirier för slashing och det tar bara en minut för Timrå att utöka ledningen till 4–1 när PP-kungen Ty Rattie åker från kust till kust och prickskjuter in pucken i mål.

Två minuter efter Ty Ratties uppvisning kan Djurgården näta på Jacob Johansson och reducera till 2–4 med 14:05 kvar att spela i den tredje perioden.

Med 12 minuter kvar reducerar Djurgården igen till 3–4 efter ett hårt skott av Filip Cederqvist som går in via den högra stolpen om Jacob Johansson.

Djurgården har fått en energichock och väckt liv i laget efter sitt andra mål för matchen. Även läktaren har vaknat igen efter ungefär en periods tystnad.

Sörensen i Djurgården får en rejäl tryckare in i sargen och det blir irriterat på isen. Robin Hanzl får utvisning för roughing tillsammans med Djurgårdens Paul Carey. Det väntas spel fyra mot fyra i två minuter med 11:16 kvar att spela av den tredje perioden. Pucken förs från sida till sida där Timrå ena sekunden har en kontring till att Djurgården får ett friläge som är nära på att kvittera matchen. Det är fullt manskap för båda lagen med dryga åtta minuter kvar att spela.

Just nu är känslan att Djurgården håller taktpinnen och letar en kvittering som just nu med 7 minuter kvar ligger i luften. Med 3:24 kvar att spela har Djurgården gått ner i tempo, men hotar fortfarande Timrås ledning.

Med 1:37 kvar tar Djurgården time-out i samband med en tekning i egen zon. Med 1:20 får Djurgården kontroll på pucken och Salak åker till båset för en man extra på isen. Men Timrå får kontroll på pucken och Sebastian Hartmann sätter pucken i öppen målbur och tar därmed ledningen med 5–3.

Förutom några utvisningar i slutet går Timrå segrandes ur den tredje matchen i kvalserien. Timrå leder nu matchserien med 3–0 inför en nästan slutsålt NHC Arena på lördag den 2 april.

Nästa hemmamatch

På lördag är det dags hemma i NHC Arena igen, Timrå IK kan avgöra matchserien! I skrivande stund är det slutsålt men håll utkik på tik.ebiljett.nu imorgon kl 13:00 - Då släpps ett gäng återbud på sittplats!