Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Djurgården
DIF

Timråvinst efter slutdrama!

28 mars 2022 22:03

Inför kvällens match hade vi med oss en vinst nere på Hovet och med 4616 personer på läktaren gick vi för att utöka till 2-0 i matcher. Djurgården inleder målskyttet och utökar även men Timrå ville annat. Efter en dramatisk sista period sätter Tim Erixon vinstmålet med bara sekunder kvar!


En mycket intensiv och känsloladdad period.

Matchen startas med en ljudnivå som får arenans väggar och golv att skaka. Västra stå är fullproppad och hela arenan klappar fram spelarna som öppnar matchen starkt.

Timrå forecheckar Djurgården hårt i gästernas zon och vinner flera puckar. En situation leder till en starkt framjobbad målchans för Viktor Lodin som störs av en back och får inte till ett avslut, publiken vill ha utvisning.

Det finns ingen tvivel om att det är kvalserien som spelas. Det är fysiskt spel med hårda rejäla tacklingar, gruff längs sargerna, ansiktstvättar efter avblåsning. Publiken bjuder på inlevelse med sång och applåder.

Timrå har matchens starkaste lag efter 7 selade minuter och har under den tiden skapat målchanser som hade kunnat ändra målställningen, men dessvärre utan en sådan utdelning.

Erik Walli Walterholm är het ikväll och har under periodens första halva levererat flera skott mot mål och drivit framåt vilket har resulterat till chanser för Timrå IK.

Man får heller inte glömma Jacob Johansson i mål som har presterat utan anmärkningar än så länge i matchen och stoppar flera jobbiga puckar på de lägen Djurgården haft.

Efter en stund med småbråk längs Djurgårdens bås utvisas både Viktor Lodin och Emil Berglund två minuter. Spel fyra mot fyra väntar. Efter bara 40 sekunder drar Djurgården på sig en ny utvisning, denna gång för ett felaktigt byte och Timrå får spela fyra mot tre i 1:20. Jens Lööke briljerar framför mål och visar lite hockeygodis när han är nära på att sätta pucken i mål med klubban genom benen. Lööke styr sedan en puck som Mantas Armalis i mål inte har helt kontroll på. Timrå blir fulltaliga och väntar spel fem mot fyra i fyra sekunder.

Det är rejält irriterat på isen och domaren tar ett snack med Dick Axelsson och Sebastian Hartmann som slängt några väl valda ord och rapp mot varandra. Båda lagens 21:or utvisas för roughing efter en brottningsmatch vid Timrås förlängda mållinje. Ännu ett bevis på att det är en kvalmatch. Erik Andersson får en riktigt vass målchans på ett snyggt framspelat läge från Hartmann, som Armalis dessvärre lyckas blockera.

Perioden slutar 0–0 och skotten slutar 9–9 efter en mycket intensiv och känsloladdad period.

En period av både ris och ros

Den andra perioden börjar där den första slutar med ett intensivt spel där pucken vandra över hela isen och med fart. Timrå har några bra målchanser men lyckas inte få in målet.

Matchens första mål kommer efter 4:40 när Djurgården får loss pucken i offensiv zon och hittar en lucka på Jacob Johansson, 1–0 Djurgården.

Med 5:46 spelat utvisas Tim Erixon två minuter för fasthållning och Timrå får spela med en man kort. Timrå gör ett bra boxplay och dödar av tiden väl. Men Djurgården matar på och med 24 sekunder kvar av utvisningen glider pucken in genom att smeka insidan av den högra stolpen, 2–0 till Djurgården.

Läktaren fortsätter att stötta rödvita Timrå med en ljudnivå som ger vibrationer i sätet. Men Timrå kommer lite på hälarna och blir stressade av att gästerna har gjort två mål, två mål som kanske inte riktigt speglar matchbilden som har varit väldigt jämn. Dessa matcher handlar inte om vika som producerar mest antal skott på mål, dessa matcher vinns av det lag som gör minst antal misstag. Båda lagen är lika jämna offensivt, men Timrå har gjort två defensiva misstag, vilket resulterat till två mål för gästande Djurgården.

När det återstår 6:26 av den andra perioden får Timrå ett powerplay efter en hakning. Kan detta powerplayet ge lite vint i seglet för Timrås målproduktion tro?

Svar: JA! Efter ett mycket effektivt spelat PP sätter Sebastian Hartmann en reducering på en retur. För övrigt har det blåst hårda vindar i seglet under det numerära överläget där Timrå hade flera målchanser som kunde reducerat matchen tidigare än Hartmanns reducering. Men i vilket fall som helst så står det 1–2 med dryga fem minuter kvar att spela av den andra perioden.

Det sker flera situationer i rad där publiken vill ha utvisning, tillslut får Djurgården en två för fasthållning. Publiken visar verkligen sitt misstycke och menar att Djurgården skulle ha en utvisning tidigare.

Timrå svarar ja även på detta powerplay och kvitterar genom Ty Rattie som gör det han gjort bäst denna säsong. 2–2 med mindre än tre minuter kvar att spela i den andra perioden. Nu blåser det rejält i seglen för Timrå-skutan.

Nerver av stål

Timrå inleder perioden med två chanser inom en minut, två chanser som hade potential till att ge Timrå ledningen. Timrå fortsätter att visa offensiv dominans i periodens följande minutrar när laget spelar sig enkelt genom mittzonen och hittar varandra i offensiv zon.

Med 3:26 spelat får Pontus Åberg ett skott på mål, och därefter ett par returer, men tyvärr hittar pucken ingen glipa. I samband med gruff efter blockering utvisas Filip Westerlund två minuter för slashing och Timrå får spela boxplay. Timrå klarar av spelet i numerärt underläge och kommer till kontring i samband med att Westerlund kliver in på isen. Albin Lundin träffar Armalis i masken.

Viktor Lodin får en kontring men lyckas inte få tag på pucken och drar istället på sig en tripping och Timrå står inför två nya minutrar i boxplay. Jacob Johansson plockar pucken efter ett skott, en snygg räddning. Men domarna granskar om plocken med pucken i sig går in över mållinjen, om så är fallet är det ett eventuellt mål för gästerna. Det tar relativt lång tid för domarna att fatta ett beslut, men beslutar tillslut att pucken inte passerar mållinjen och det är fortsatt 2–2. Timrå klarar att spela av utvisningen och är fulltaliga med halva perioden kvar att spela.

De närmaste fem minutrarna spelas otroligt jämnt och spänningen går att skära i. Timrå har de farligaste chanserna men lyckas inte få in pucken mot mål.

När det återstår 5:54 tar Djurgården ledningen till 3–2.

Timrå får återigen en stund där man inte får med sig en utvisning vilket publiken protesterar emot, tillslut blåser domarna av för spel i powerplay för Timrå.

Timrå tar time-out med 2:43 kvar att spela i den trejde perioden och inför powerplayet. Efter några sekunder sticker Jacob Johansson mot båset och Timrå spelar med sex man mot fyra, vilket även ger resultat. Sebastian Hartmann gör sitt andra mål för matchen efter bara 18 sekunder i numerärt överläge. 3–3 på tavlan med 2:25 kvar att spela.

Timrå tar ledningen med 7.5 sekunder kvar av den tredje perioden när Tim Erixon laddar bössan från högt i offensiv zon. Timrå vänder alltså ett underläge och tar ledningen på mindre än tre minuter i den tredje perioden.

Djurgården tar time-out i ett desperat försök att kvittera matchen, men Timrå går segrandes ur en av säsongens mest nervkittlande matcher.

Nästa hemmamatch

Nu vänder vi mot Hovet igen innan vi är hemma i NHC Arena igen på lördag!

Säkra din plats till matchen på tik.ebiljett