Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Idag 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Linköping
LHC

Seger i hemmapremiären!

22 september 2022 21:15
Herr

Det var en fullsatt hemmapremiär i NHC Arena där Timrå IK och Linköping HC möttes. Med 5800 sjungande supportrar i ryggen kämpade våra rödvita krigare hem en 3-1 seger!


Halloran inleder målskyttet!

Timrå inleder matchen starkast och får även med sig ett powerplay efter bara minuten spelad. Trots att man höll sig i offensiv zon och hade en del målchanser så fick vi inte se matchens första mål i detta läge. Men vi fick chansen igen!

Efter 8 minuter spelade så fick vi ett numerärt överläge ännu en gång. Timrå kämpar under stora delar att skapa ett riktigt bra läge men med bara sekunder kvar av det numerära överläget tittar Nick Halloran fram och skickar in kvällens första mål!

Efter några minuters spel därefter är det nu Timrås tur att spela i numerärt underläge. Erik Andersson får åka och sätta sig efter en crosschecking. Linköping pressar på för en kvittering under stora delar men backarna och framförallt Jacob Johansson håller emot.

Timrå klarar sig från ett baklängesmål och pressar tillbaka Linköping stundtals därefter. Men med mindre än två minuter kvar av perioden är det dags igen. Timrå IKs Tim Erixon får åka och sätta sig med 1.27 kvar av perioden och likt föregående numerärt underläge så pressar Linköping på en kvittering. Efter några svettiga räddningar hinner dock klockan ticka ner och hesa Fredrik tjuta.

Dahlén replikerar!

Timrå klarar av den sista delen av det numerära underläget och tar kommandot direkt. Man pressar Linköping ordentligt. Närmast kommer Oliver Johansson som efter en misslyckat passning mot Hanzl fångar upp pucken igen bakom målet, drar fram den på sidan och försöker lirka in den mellan benen på Linköping-keepern. Men han hinner precis stänga igen.

Linköping ska dock hitta in i matchen något. Man tar kommandot under en fem-minutersperiod och pressar ordentligt för en kvittering. Men återigen står Johansson på huvudet och gör några riktigt svettiga räddningar!

Men till slut spräcker dom nollan. Linköping får spela i numerärt överläge och trots att Timrå håller emot under en lång stund hittar till slut Ty Rattie målet genom att skicka en puck som studsar på Johanssons hjälm in i mål.

Men! Vi skulle replikera fort! Inte ens en minut senare får vi spela i powerplay och efter att skapat ett par riktigt bra chanser snabb in i den numerära överläget hittar Jonathan Dahlén nätet!

Timrå IK håller undan!

Den tredje perioden hinner inte bli många minuter gammal innan publiken i NHC Arena fick jubla igen. Anton Lander för pucken fram till Linköpingsmålet och istället för att skicka pucken mot mål passar han iskallt snett bakom där Nick Halloran stod redo att skicka in pucken i ett vidöppet mål!

Därefter följer en ruskigt lång sekvens där både Timrå IK och Linköping HC skapar ett gäng småchanser där det dyker upp någon riktigt bra med jämna mellanrum. Men framförallt så är det två väldigt disciplinerade lag som undviker att sätta sig och laget i en onödig utvisningssituation.

Men med sex minuter kvar så håller det inte längre. Timrå IK åker på en interferenceutvisning. Men Timrå visar upp ett starkt defensivt spel i numerärt underläge. Linköping får knappt ens chansen att skjuta på mål.

Linköping kämpar dock på för fullt för en reducering i slutminuterna och har en del målchanser. Men Johansson, som blev utnämnd till matchens lirar, håller tätt - vi vinner med 3-1!

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas om en vecka, på torsdag mot HV71. Säkra din plats på tik.ebiljett.nu