Två ansluter till Timrå IK
Publicerad: 2018-04-26
Nyförvärv
Timrå IK kan idag meddella att SEBASTIAN OHLSSON och PATRIK BLOMBERG ansluter till Timrå IK!

{!D}

Sebastian Ohlsson

Sebastian Ohlsson kommer senast från Skellefteå AIK som nyligen var inblandad i SM-finalen mot Växjö. Han har tillhört Skellefteå sedan säsongen 2013/2014 och har klättrat genom deras ungdomsverksamhet. Han debuterade i A-laget säsongen därpå men det dröjde ytterligare en säsong innan han fick förtroendet under en hel säsong i A-lagströjan. Trots sin unga ålder har Sebastian en hel del SHL-rutin. Han har hunnit med att spela 183 SHL-matcher och under den tiden tagit två SM-silver.

Nu fortsätter hans karriär i Timrå IK.

- Sebastian är en hårt arbetande och skridskostark spelare som redan har tre SHL-säsonger i bagaget. Jag är övertygad om att han kommer att fortsätta utvecklas hos oss, säger Kent Norberg.

- Det ska bli otroligt roligt att få dra på sig Timråtröjan nästa säsong och det känns som ett utmärkt ställe att komma till öfr min fortsatta utveckling. Ja vet att det är en förening med grymma supportrar så jag ser verkligen fram emot att få spela inför dom de kommande säsongerna, kommenterar Sebastian Ohlsson.

Sebastian Ohlssons eliteprospectsprofil

Kontraktet är skrivet över säsongen 2019/2020

{!E}

Patrik Blomberg

Patrik Blomberg kommer senast från en poängstark säsong i Västerviks IK där det på 52 matcher blev 32 (15+17) poäng samt 8 (5+3) poäng på 10 matcher i kvalserien som räddade kvar Västervik i HockeyAllsvenskan. Med sina 32 poäng under säsongen 2017/2018 blev han poängbäst i Västervik samt med sina 15 mål blev han målbäst i ett Västervik som var tvunget att kvala sig kvar i HockeyAllsvenskan.

Nu fortsätter Patriks karriär där han kommer att debutera i Timrå IK och SHL till hösten.

- Patrik är en spelare som jag har följt sedan jag för första gången såg honom i IK Pantern. Han är en väldigt spelbegåvad forward som jag tror kan göra bra ifrån sig i Timrå IK, kommenterar Kent Norberg.

- Jag har bara hört positiva saker om Timrå IK. Bevisligen är man bra på att få fram och utveckla duktiga spelare och just därför känns det otroligt roligt och inspirerande att få komma till Timrå och följa med laget på resan i SHL, kommenterar nyförvärvet Patrik Blomberg.

Patrik Blombergs Eliteprospectsprofil

Kontraktet är skriver över säsongen 2018/2019

{!C}

David Åberg