Uppdatering Damhockey Timrå IK
Publicerad: 2024-01-26
Damverksamheten
Timrå IK har gått igenom en turbulent tid inom damhockeyn. Allt nådde sin kulmen då klubben såg sig tvungen att entlediga Georgina Farman som sportchef/tränare och tillsätta en ny sportslig ledning i damlaget.

Beslutet har orsakat osäkerhet om grunderna för beslutet samt vår framtida strategi gällande damhockeyn. Vi förstår och känner att vår kommunikation kring beslutet har bidragit till osäkerhet och upprörda känslor, detta beklagar vi verkligen.

Vi vill därför klargöra att vår strategi är och har alltid varit att bygga en damhockeyverksamhet med ett långsiktigt perspektiv och med utbildning i fokus. Vi avser att fortsätta denna resa för att möjliggöra för många tjejer att träna och spela hockey och på sikt att fostra duktiga lokala hockeytjejer som når eliten. Med detta vill vi tydliggöra att vi för närvarande inte har en elitverksamhet som mål.

Det är i huvudsak i denna fråga den sportsliga ledningen har agerat i strid med vår strategi, vilket har påtalats vid flera möten, och detta har orsakat en konflikt. I denna konflikt har spelare inte behandlats med nödvändig respekt och inte heller i linje med vår värdegrund.

För att gå vidare och erbjuda våra tjejer en god hockeyutbildning har vi tillsatt Magnus Billman som tränare. Vi avser att komplettera ledarstaben med ledare som skapar förtroende hos truppen och som jobbar i linje med vår strategiska riktning.

För att nu leva närmare den dagliga verksamheten och för att säkerställa att omställningen genomförs flyttas rapporteringen av damhockeyn från klubbchefen till akademichef Joakim Nordstrand.

Vi hoppas att vi nu kan gå vidare och långsiktigt bygga en framgångsrik verksamhet som utvecklar många duktiga hockeytjejer från vår region.

Timrå IK - Lars Backlund

Pressträff 

Kl 13:00 i Z-logen (SCA Arena) hålls en pressträff där journalister kan ställa frågor. Medverkar från Timrå IK gör Lars Backlund. 

Timrå IK