Hockeygymnasium - Pojk LIU
Bild saknas
Nytt Hockeygymnasium 2022-2023

Till säsongen 2023–2024 skapar Timrå gymnasium tillsammans med Timrå IK och Kovlands IshF ett nytt lokalt hockeygymnasium. Detta kommer att ge fler ungdomar möjligheten att fortsätta spela hockey i närområdet och samtidigt kunna kombinera det med sina studier på gymnasienivå.

Timrå Gymnasium erbjuder ett upplägg där eleven läser 100 poäng Idrott och Hälsa 1 - specialisering under åk 1 och 100 poäng Idrott och Hälsa 2 - specialisering under åk 2. Ur ett hockeyperspektiv kommer detta att ge 2 tillfällen per skolvecka ålagda för is- och fysträning.

Detta är ett samarbete mellan Kovlands IshF och Timrå IK där eleverna/spelarna förväntas tillhöra Kovlands IshF där ordinarie träning och matchspel under kvällstid bedrivs.

Även isträningen under skoltid kommer att ske i Ånäshallen, Kovland medan fysträningen kommer att utföras i NHC Arena. Fördelen med detta upplägg är att spelarna har tillgång till sitt omklädningsrum i Ånäshallen och alla faciliteter där kvällsträningen bedrivs. Ingen flytt av utrustning blir således nödvändig.

Timrå Gymnasium står för transport till och från Ånäshallen och skolan, så att de logistiska delarna löser sig på ett smidigt sätt för alla elever. Instruktörer tillsätts av Timrå IK för att säkerställa en hög nivå av hockeyutbildning så att spelarna utvecklas i den takt som förväntas.

Vi vill att samtliga sökande är aktiva ishockeyspelare med en hög ambitionsnivå att ta sig långt inom hockeyn och kombinera det med sina gymnasiestudier.

De program som är möjliga att kombinera med den lokala hockeysatsningen är:

· El- och energiprogrammet

· Ekonomiprogrammet

· Naturvetenskapsprogrammet

· Restaurang- och livsmedelsprogrammet

· Samhällsvetenskapsprogrammet

· Teknikprogrammet

· Barn och fritid

Intresseanmälan görs på respektive klubbs hemsida och ansökan sker direkt via Timrå gymnasiums hemsida, genom att klicka HÄR, fram till och med 10/2 – 2023. Senare under våren ges besked om eleven är antagen eller ej.

Frågor kring skolan besvaras av Mats Näslund på Timrå Gymnasium, hockeyrelaterade frågor under skoltid besvaras av Jimmie Lindström, Timrå IK och funderingar rörande hockeyn under kvällstid och helger så vänder ni er till Villiam Callmyr, Kovlands IshF.

- Ett lokalt hockeygymnasium har varit Kovlands IshFs önskan och förhoppning under flertalet år. Att nu kunna presentera detta och dessutom göra det i samarbete med Timrå IK känns fantastiskt. Det här ger fler spelare möjligheten att utveckla sina färdigheter i kombination med sina studier, utan att lämna distriktet, kommenterar Villiam Callmyr, Sportchef Kovlands IshF.

- Det känns jättekul att ge fler ungdomar chansen att fortsätta spela hockey i närområdet och att kunna kombinera det med sina gymnasiestudier. Ett samarbete likt detta med Kovlands IshF ger oss i Timrå en ännu större bredd med spelare som kan utvecklas under vår organisation, kommenterar Joakim Nordstrand, Akademichef Timrå IK.

Kontaktuppgifter

Jimmie Lindström, ansvarig Hockeygym Timrå IK: [email protected] 

Mats Näslund, studie och yrkesvägledare Timrå Gymnasium: [email protected]

Villiam Callmyr, Sportchef Kovlands IshF: [email protected]Joakim Nordstrand, Akademichef Timrå IK: [email protected] 

Frågor och funderingar - kontakta oss!

Joakim Nordstrand

Akademichef

Jimmie Lindström

Hockeygym / Talangutvecklare