Timrå IK och Sundsvall Hockey startar upp ett damlag!
Publicerad: 2020-08-18
Damhockey
Fram till säsongen 2015/2016 hade Timrå och Sundsvall ett samarbete i damhockeyn som ledde hela vägen upp till högsta divisionen. Sundsvall/Timrå spelade på högsta nivån under fyra säsonger innan laget lades ner. Men det är en självklarhet att Timrå IK och Sundsvall Hockey ska ha en verksamhet för alla och då vill vi gemensamt starta upp på nytt för att det ska bli möjligt att kunna spela seriespel och att kunna träna på en bättre nivå för flick- och damspelare.

Det här är första steget på en nysatsning på tjejhockeyn i Medelpad. Vi kommer fortsätta attrahera tjejer att börja spela ishockey och säkerställa det behov vi ser att fler tjejer vill spela ishockey i regionen.

I den här nysatsningen som nu görs ligger det också i planeringen att starta upp ett lokalt hockeygymnasium i Timrå för tjejer med start inför säsongen 2022-2023.

Timrå IK kommer att ta huvudansvaret för satsningen och Sundsvall Hockey kommer att delfinansiera och stötta med den kunskap som finns sedan tidigare satsning. Laget kommer huvudsakligen att ha sin bas i Timrå men matcher och träningar kommer att genomföras även i Sundsvall. Både Timrå IK och Sundsvall Hockey kommer att ha en ansvarig för damhockeyn. Från Timrås håll är det Henrik Cedergren och från Sundsvall Hockey är det Helen Nymark.

- Ett stort steg i rätt riktning för att ta hand om och utveckla de tjejer som idag spelar hockey i distriktet. Att nu och i framtiden kunna locka fler tjejer till hockeyn en sport som både fostrar, utvecklar och skapar gemenskap och glädje i grupp. Det är viktigt att tjejer får spela med och mot andra tjejer på lika villkor för att våga ta för sig och utvecklas, kommenterar Helen Nymark, Ansvarig Sundsvall Hockey.

- Jag är jätteglad att vi äntligen kommit igång med vår satsning på ett damlag och att vi inom några år även kan erbjuda ett lokalt ishockeygymnasium för tjejer, kommenterar Henrik Cedergren, Ansvarig Timrå IK.

Sportsligt

Vem/vilka kommer att leda laget från bänken?

Ansvarig tränare för damerna är Annie Svedin och som assisterande tränare finns Frida Svedin-Thunström, Jonna Kågström och Julia Kaldensjö.

Hur har rekryteringen sett ut för att få in damspelare i laget?

Det är fortfarande ont om dam/flickspelare i distriktet och vi vill gärna att andra föreningar startar eller fortsätter sin satsning på damer/flickor men vi kommer att ge våra tjejer så bra förutsättningar så att vi hoppas att andra spelare vill komma till oss i framtiden. Under tiden är det personliga kontakter som kan locka nya spelare till oss.

Vilken serie kommer laget att spela i och vilka lag kommer laget att möta?

Damerna kommer att spela i DamTvåan Region Norr. Exakt vilka lag som kommer att finnas i serien är idag svårt att säga men ifjol spelade Björklöven, Clemensnäs, Nolby och Husum där.

Vart kommer damlaget att spela sina matcher?

Huvudarena kommer att vara NHK arena men de kommer att spela matcher även i Sundsvall.

Lagets namn?

Timrå/Sundsvall

David Åberg