Information från Jonas Torines och Kent Norberg
Publicerad: 2022-02-09
Information
Vår resa i SHL är inte som vi hoppades på hittills och vi har högre förhoppningar. Nu gäller det att arbeta från där vi är idag. Se till att vi har det bästa möjliga lag som gör skillnad för oss sportsligt men som håller sig inom de ekonomiska förutsättningar vi har.

Även om vi omsätter hälften av vad de största klubbarna gör och har en spelarbudget som är lägre än princip alla andra lagen i SHL så gör vi allt för att prioritera sporten. Vi gör allt detta med kontroll och försöker hitta vägar för att klara detta tuffa första år som det trots allt är när man är nykomling. Trots vi är nykomlingar, trots vår placering så kan vi fortsätta stötta och tillsammans se till att vi klättrar uppåt i tabellen. Det är det vi alla ska jobba för och ge allt när vi når slutet av säsongen. Kan vi lova att vi fixar detta, tyvärr inte men vi kan alla lova varandra att vi ska ge max i alla lägen.

Vi vet att elitidrott skapar känslor både på isen och utanför. Att framföra sina åsikter är en självklar del av supporterskapet. Timrå IK är oerhört tacksamma för er supporters och utan er hade vi inte varit den klubb vi är idag. Tyvärr har kritiken senaste tiden gått överstyr. Vid flertalet tillfällen har enskilda individer utstått hat och trakasserier genom sociala medier och genom mail. Det är inte acceptabelt. Detta hör inte hemma i vare sig idrotten eller i samhället. Vi i Timrå IK vill med denna text säga ifrån mot detta och en utveckling i samhället som tyvärr går åt fel håll. Låt oss nu alla samla kraft till det som behövs just nu och skapa energi till a-laget.

Det har också konstruktivt efterfrågats efter en sportslig uppdatering runt a-laget. Där fortsätter arbetet att leta spelare. Vi har en prioriteringslista på vad vi vill få in men som vi sagt tidigare så handlar det också om tillfälligheter. Dyker det upp en intressant spelare som vi tror kommer göra skillnad kommer vi såklart göra vad vi kan för att få denna till Timrå IK. Det har i varje fall, från att ha varit väldig stiltje på marknaden, nu börjat öppna upp sig. Vi har också varit med kring en del spelare de senaste veckorna men tillslut har vi inte kunnat matcha de övriga erbjudandena de har fått.

I och med att KHL har ställt in grundserien så finns det spelare där borta som nu letar nya klubbar. Dock så har många av spelarna lön kvar att få ut av sina klubbar och KHL har pratat om att det skall spelas träningsmatcher i stället för att fylla ut sista tiden av kontrakten. Så vi följer hela tiden upp vad som händer i KHL just nu och hur det går för det spelare som vill lämna, om dom köps ut av sina klubbar att lösa ut en spelare från det dom har kvar på sitt KHL kontrakt blir för dyrt rent ekonomiskt. Vi kommer göra allt vad vi kan för att ha bästa möjliga förutsättningar inför den sista sista delen av säsongen.

Jonas Torines & Kent Norberg

Niklas Edin