Teamsters pristagare i Guldstegen 2023
Publicerad: 2023-05-15
Teamsters
Under torsdagskvällen utnämndes Timrå IK Teamsters som vinnare av Guldstegen i kategorin Årets Hållbarhets- & Mångfaldspris.

Det blev en guldfärgad kväll under torsdagskvällen den gångna veckan. Verksamhetsansvarige för Teamsters, Jennie Hjorth, prisades tillsammans med Timrå IK Teamsters för sitt initiativ i den sociala hållbarheten. Teamsters arbete för att få barn och unga i rörelse nominerades till Guldstegens hållbarhet och mångfaldspris. Teamsters gick hela vägen och tog hem Guldstegen som vinnare av kategorin. 

Guldstegen är ett pris som Timrå Kommun i samverkan med Företagarna Timrå lyfter och premierar företag i Timrå kommun som gjort något speciellt för närområdet.  

Så här lyder motivationen för Teamsters:

"Här finns ett okrångligt samhällsengagemang där barn och ungdomar alltid går före. Föreningen skapar förutsättningar för möjligheter till rörelse och aktivitet och har ett stort fokus på att öka gemenskapen och hälsan bland de unga i samhället. De värnar om lokala samarbeten och har ett ständigt nytänk i sin verksamhet. Föreningen är en ansvarstagande aktör och förebild som betyder mycket för Timrå."

Det är en stor ära att som ishockeyförening bli nominerad. Att bli tilldelad detta pris är ett kvitto på att vi tar steg i rätt riktning när det kommer till den sociala hållbarheten, inte minst för att få barn och unga att nyttja sin rätt till rörelse. Vi som förening är otroligt stola över det arbete vi drivit, men vi nöjer oss inte här, utan vi siktar framåt och mot högre höjder. Tack till alla som har röstat på Teamsters, berättar Jennie Hjorth.

Kevin Blomkvist