Simon Forsmark ansluter till Timrå IK!
Publicerad: 2023-01-27
Herr
Timrå IK kan idag meddela att Simon Forsmark ansluter till klubben från Örebro HK.

Simon är en ung och lovande back som har IFK Kumla som moderklubb men sedan säsongen 2017/2018 har tillhört Örebro och vandrat i juniorleden upp till SHL. Dom senaste två säsongerna (årets inkluderat) har han varvat SHL-spel med spel i J20 Nationell där det på 56 matcher har blivit 57 (11+46) poäng. Totalt så har han fått spela 55 matcher i SHL fram tills dagens datum. 

Sommaren 2022 blev han dessutom draftad av Carolina Hurricanes som nr 101 totalt. Nu fortsätter karriären i Timrå IK!

- Simon är en ung och lovande back som jag tror kan utvecklas väldigt mycket här i Timrå. Han har redan en hel del SHL-erfarenhet trots sin unga ålder och vi tror väldigt mycket på han över dom kommande säsongerna. Med Simons intåg i laguppställningen redan nu får dessutom en bättre konkurrens på backsidan samtidigt som vi blir mindre känsliga för skador, kommenterar Kimmo Kapanen, Sportchef Timrå IK.

- Det känns jättekul och komma till Timrå.  Det känns som en bra förening att komma till för att få fortsätta min utveckling och samtidigt som jag vill kunna hjälpa föreningen framåt. Jag tror jag kommer kunna bidra med ett lugn i spelet och ett bra spel med pucken, kommenterar Simon Forsmark

Kontraktet är skrivet över säsongen 2024/2025.

Lagbygget presenteras av MOBA Sweden

David Åberg