Morten Madsen kliver in i ny roll i Timrå IK!
Publicerad: 2022-04-27
Lagbygget 2022/2023
Morten Madsen ställer skridskorna på hyllan och kliver in som sportcoordinator och scout i Timrå IK! Vi vill tacka Morten för sina insatser på isen och samtidigt välkomna honom till sin nya roll i klubben.

Morten Madsen har under sin karriär spelat i 15 seniorsäsongen som innefattat spel i Sverige, Tyskland, USA och internationellt med landslaget. Totalt blev det 434 matcher i SHL/Elitserien, 248 landskamper varav 97 var VM-matcher och fem var OS-matcher. Just OS-matcherna var speciellt då han var del av Danmarks första OS-trupp någonsin i Ishockey.

Efter att ha anslutit till Timrå IK inför säsongen 2018/2019 har han gjort fyra raka säsonger i klubben men nu står det klart att han tackar för sig på isen men fortsätter karriären som sportcoordinator och scout i Timrå IK.

- Först vill jag tacka Morten för allt han gjort för Timrå IK som spelare. Han har och är otroligt värdefull och uppskattad person både på och utanför isen. Det är därför med stor glädje Morten kliver in i rollen som Sportcoordinator. Rollen har kommit till för att få tydligare struktur på administrativa frågor som rör sporten. Vi växer som organisation och fler saker ska hanteras. Tanken är att Morten kommer jobba både mot a-lag herr, a-lag dam och juniorsidan. Han kommer även jobba som scout åt oss där han kommer jobba mot J20, Hockeyallsvenskan men även övriga ligor. Med Mortens breda kontaktnät och intresse för att jobba inom sportindustrin kommer han bli en stor tillgång för oss i Timrå IK. Under perioden då vi söker efter vår näste sportchef så kommer även Morten vara tf sportchef. Tillsammans med Ante Karlsson och mig kommer han bilda en Sportchefsgrupp där han håller i alla trådar så att vi inte tappar fart i vårt arbete att ta Timrå IK uppåt/framåt. Vi önskar Morten stort lycka till i sin ”nya” karriär, kommenterar Jonas Torines.

- Jag får börja med att tacka för fyra roliga, konstiga och händelserika år som spelare i Timrå IK. Där sista åren verkligen står ut när jag ska sammanfatta min karriär. Minnen för livet! Med det sagt så är jag väldigt nyfiken på min nya roll inom Timrå IK. Jag är tacksam och stolt över förtroendet jag har fått. Timrå IK är under utveckling och jag ser fram emot att kunna bidra till den, kommenterar Morten Madsen.

{!A}

David Åberg