Olli Juolevi ansluter till Timrå IK!
Publicerad: 2023-10-05
Lagbygget
Timrå IK kan idag meddela att Olli Juolevi ansluter till Timrå IK på ett korttidskontrakt

Med flertalet skador på backsidan så behöver vi stärka upp under en period. Nu står det klart att Olli Juolevi ansluter till klubben över dom kommande veckorna. 

Olli är en 25 årig finsk back som spelade i Jokerit under ett par juniorår innan han sedan tog steget över till den kanadensiska juniorligan, OHL och London Knights. 2016 draftades han som nummer 5 av Vancouver Canucks och tog sedan klivet över till den amerikanska seniorhockeyn inför säsongen 2018/2019. Dessförinnan gjorde han dock ett år i den finska ligan och TPS. 

Sejouren i amerika har blandats med NHL- och AHL-spel i Utica Comets, Vancouver Canucks, Florida Panthers, Charlotte Checkers, Detroit Red Wings och San Diego Gulls. Totalt har det blivit 42 matcher i NHL. 

Nu fortsätter hans karriär i Timrå IK! 

- Det är kul att vi har kunnat lösa detta med Olli. Vi får in en duktig allaroundback som passar i många olika roller vilket kommer att underlätta för oss under en period med mycket skador på backsidan. Just nu passar det bäst för båda sidorna att vi skriver ett korttiddskontrakt, kommenterar Kimmo Kapanen, Sportchef Timrå IK

- Det är riktigt roligt att få komma till Timrå IK, jag har hört mycket bra om laget och klubben. Jag ser fram emot att få komma på plats och bidra med det jag kan för att hjälpa laget att vinna matcher, kommenterar Olli Juolevi.

Kontraktet är skrivet fram tills novemberuppehållet. 

Vi jobbar på att få Olli spelklar tills på lördag.

Lagbygget presenteras av MOBA Sweden

David Åberg