Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

Hållander satt spiken i kistan när det skulle avgöras..

29 december 2017 21:41

Med en jämn och stark insats från båda lagen så var det ändå ungdommarna som visade vägen till två poäng. Hållander satte sista spiken efter Dahlén.


AIK tar ledning innan Timrå kommer igen.

Olofsson är tillbaka och man har placerat han tillsammans med Dahlén och Lavoie som i början på säsongen. Det går en minut in i matchen så åker Timrå ut för hooking och man får spela boxplay. Timrå har spelat två matcher utan insläppt mål i boxplay. Dahlrot avväpnar och AIK får börja om från egen zon. Men efter att en spelare från AIK gör en repris på Alexander Nylanders mål från gårdagens JVM. AIK har nu tagit ledning till 0-1. Vi är åter i spel 5 mot 5. Gallo behåller puck i offensiv zon. Det kommer en utvisning mot AIK. Timrå väljer powerplay uppställning med endast en back. Man slarvar på blå och AIK får en skottmöjlighet som går utanför. Ett Timrå som inte får ihop sitt spelarövertag. Enock tappar kontroll och det blir offside. Dahlén hämtar i egen zon, Olofsson finns beredd vid kassen. Hållander provar returen. Ingen utdelning och det vänder. Haukeland tar pucken och det blir tekning i defensiv. AIK etablerar sig och har hög press. Det är ett Timrå som inte får mycket tid med puck. Efter en iceing börjar AIK byta gubbar vilket dröjer ut processen. Men det dröjer inte länge innan Johnsson visar framfötterna och nätar ett snabbt handledsskott bakom AIK’s målvakt. Det står 1-1 och det kvarstår 8 minuter. Det kommer en AIK utvisning för tripping. Det blir ett kämpigt spel framför kasse och vilken glöd. Dock ingen utdelning i powerplay och vi återgår till 5 mot 5 dom sista minuterna. Men när det är i sista minuten så drar AIK på sig en utvisning som kommer verkställas i början av andra.

Ett slarvigt spel som får sina konsekvenser.

Perioden börjar med att Timrå får spela powerplay. Man får en bra möjlighet och Dahlén står helt får vid högerkanten. AIK spelar ut pucken och Timrå passar på att byta spelare. Kindvall avancerar på egen hand. Man vågar skaffa sig läge. Timrå har några vassa nycklar som dom kan använda sig av. Det är ett helt annat spel i andra perioden. En helt annan energi. Man spela med hög forechecking och disciplinerat spel. Haukeland sätts på prov. Det står fortfarande lika på tavlan och det är inte långt tills de spricker. Frågan är i vilken kasse det blir mål. Det är ett toppmöte i hög klass. Timrå har svårt att komma ifrån egen zon när AIK etablerar sig. Det blir tekning i defensiv och man tar sig bara till blå innan det vänder. Det blir ett slarvigt spel. Med det slarviga spelet drar man på sig en utvisning och man får därför spela boxplay. Ska Timrå orka hålla ihop. Man lyckas inte skjuta ut pucken ur egen zon. Det blir ett troligt tungt spel utan byten. Men med 30sek kvar man kan byta gubbar och stoppa tidigt. Offside, tekning i AIK zon. Efter en lång passning från AIK zon så kan en spelare avlossa snabbt och det står 1-2 till AIK. Men dessvärre drar Molinder på sig en utvisning och Timrå måste ställa upp i boxplay igen. Berglund får ett riktigt fint läge som tyvärr inte blir något. AIK lyckas sätta ett mål med det döms bort direkt då en AIK spelare sparkar in pucken.

Dahlén leder Timrå till förlängning.

Timrå går ut starkare och vinner närkamperna. Får bra möjligheter och då går det snabbt. Dahlén sätter press framför kasse och han nätar för sitt Timrå. Det står 2-2 och det är som vanligt med Timrå att det är sista perioden allt avgörs. Det är två lag som spelar ishockey. Olofsson trixar och passar Dahlén men AIK’s målvakt är med. Men det ges målchanser av nåde. Det är vilja av stål. Timrå har spelövertag precis som förväntat. Ett spel som avgörs vid blå. Hållander är stark. Det är fyra minuter kvar av matchen och frågan är om det avgörs innan. Tekning utanför AIKs zon men då vänder AIK och gör mål bakom Haukeland. Men då blåses det av, offside. Men istället drar Timrå på sig en utvisning och med 3 minuter kvar så ska Timrå spela boxplay. Man får inte ut pucken till en början men efter en stark insats så rensar man ut pucken. Timrå får chans att spela med puck och tiden går. Efter tekning i Timrå zon åker två AIK spelare ut och i 30sek ska man spela 4 mot 4 sedan ska Timrå spela powerplay. Dom sekunderna går fort och man spelar nu 5 mot 4. Det är en minut kvar av ordinarie tid. Men med någon sekund kvar så tappar man pucken på blå och vi går till förlängning.

Väntans tider.

Det är spel 4 mot 4 och det går bara en minut så drar AIK på sig en utvisning. Fredrik passar på att ta en Time-out och kör taktik med killarna. Lavoie letar Dahlén men AIK vaktar han med allt dom har. Dom vet att han är farlig nära kassen. Dahlén får ett skottläge men dom täcker. Det är 1.05 kvar av sudden. Johnsson klubba går av precis när han har ett avgörande läge. Istället blir det straffar. Hållander gör det avgörande målet. Timrå plockar två poäng.

Timrå xoxxo

AIK
xoxxx

Skott: 30-29

Utvisningar: 8min-10min

Publik: 3302

NÄSTA MATCH

Onsdag 3 januari
Scaniarinken kl 19:00