Fredrik Andersson fortsätter i Timrå IK

23 april 2019 14:30
Lagbygget

Efter att säsongen tagit slut har det varit ovisst om vem som ska axla rollen som huvudtränare i Timrå IK. Idag kan vi meddela att Fredrik Andersson fortsätter i den roll han tog sig an för två år sedan.


Fredrik kom till Timrå inför säsongen 2017/2018 och det blev första gången han hade huvudansvaret för ett seniorlag. Säsongen slutade i eufori och avancemang till SHL. Tyvärr blev inte säsongen därpå som man hade hoppats på och därefter har klubben och Fredrik själv fått tid på sig att ta ett beslut om framtiden. Nu kan vi meddela att båda parter känner att en fortsättning av samarbetet känns helt rätt. Fredrik Andersson fortsätter som huvudtränare i Timrå IK över säsongen 2020/2021.

- Efter säsongen så kom vi överrens om att både klubben och Fredrik skulle få tänka över om vi kände att det var rätt att fortsätta samarbetet. Man måste få fundera till ordentligt om det är rätt att fortsätta efter att säsongen blev som den blev, kommenterer Kent Norberg och fortsätter

- Nu efter påskhelgen så kände vi båda att det är helt rätt att fortsätta samarbetet med varandra. Så jag kan glatt meddela att Fredrik kommer att stå i båset som huvudtränare i Timrå IK över säsongen 2020/2021.

- Det känns såklart riktigt roligt att fortsätta i Timrå IK, att få en revansch från säsongen som varit. Sen så ska man inte sticka under stolen med att det krävs en extra fundering på om det är rätt eller inte innan man bestämmer sig till 100%. Men Timrå IK har alltid varit huvudspåret för mig. Jag trivs riktigt bra här och kommer att ge mitt allt för att dom kommande säsongerna ska bli så bra som dom bara kan bli, kommenterar Timrå IKs huvudtränare Fredrik Andersson.

När det gäller en assisterande tränare så är arbetet i full gång och vi kommer att presentera den fullständiga tränarkonstellationen längre fram i tiden.