Spelarpresentation: Henrik Törnqvist, forward #11

13 juli 2018 14:40
Spelarpresentation

Arbetet inför nästa säsong är i full gång. Under våren har vi presenterat en hel del nyförvärv och förlängningar av spelare. En del kanske ni redan har bra koll på, en del vet ni säkerligen inte mer än deras för- och efternamn på. Under sommaren kommer vi att ha en närmare presentation med samtliga spelare och ledare i Timrå IKs trupp.


Henrik Törnqvist

Henrik kom till Timrå efter 7 säsonger i Linköping (med ett kort undantag för när han var i Karlskrona) och har under den tiden samlat på sig mängder med SHL-erfarenhet efter att han debuterade för Linköping redan säsongen 2014/2015. Totalt har det blivit 231 matcher i SHL vilket gör honom till lagets tredje mest erfarna SHL-spelare trots sin unga ålder.

- Det känns jättekul och spännande att få komma upp till en så anrik klubb som Timrå. Sen så har Timrå har gjort en spännande resa de senaste åren där man har tagit fram många bra spelare och så spelar laget en väldigt rolig hockey. Det ska bli kul att få en bli en del av det, kommenterade Henrik Törnvist när vi presenterade honom i våras.

Henrik Törnqvist eliteprospectsprofil

Vi tog oss ett snack med Henrik för att få en bättre bild av honom hur han är som spelare och person. Se intervjun i videon ovan.