Morten Madsen ansluter till Timrå IK

18 juni 2018 09:15
Nyförvärv

Timrå IK kan idag meddela att Morten Madsen ansluter till laget över säsongen 2018/2019.


Timrå IK har sökt efter en center med SHL-rutin och har nu knutit till sig Morten Madsen som totalt har gjort 339 SHL-matcher och producerat 109 (53+56) poäng. Morten har även en stor mängd landslagsrutin då han har tillhört det Danska landslaget sedan säsongen 2005/2006 och totalt spelat 83 VM-matcher.

Han kommer från två säsonger i SHL och nu blir det en fortsättning i Sveriges högsta liga.

"- Vi letade efter en lite mer defensiv center som har en hel del SHL-rutin och då passade Madsen perfekt. Han har mycket rutin i SHL och det är vad vi behöver i laget . Freddan har dessutom haft honom sedan tidigare och vet att han är en person som kommer att passa bra in i truppen. Den forwardsida vi har nu är den vi startar med. Vi kommer att ha 15 - 16 forwards till en början," kommenterar Kent Norberg.

"- Det känns såklart bra. Det är en anrik förening som ger mig chansen att spela i SHL. Mitt mål har alltid varit att spela i SHL som är en av de bästa ligorna i världen och jag känner att jag kan utvecklas mer. Sen så har jag ett förflutet med Fredrik Andersson och ser fram emot att få arbeta med honom igen," kommenterar Morten Madsen.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2018/2019.

Morten Madsen Eliteprospectsprofil