Ragnarsson ansluter till Timrå IK

4 oktober 2019 22:20
Kontrakt

Timrå IK och Jakob Ragnarsson har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över dom två nästkommande säsongerna.


Jakob har SK Iron som moderklubb men spenderade sina juniorår i Almtunas organisation och hade en stabil poängproduktion. Det resulterade även i att han säsongen 2016/2017 även gjorde sin A-lagsdebut. Det var dock säsongen därpå som han gjorde en full säsongen i Almtunas A-lag.

Det blev ytterligare en säsong i Almtuna innan han inför årets säsong tog sig vidare till SHL och Rögle BK. Sommaren 2018 blev han även draftad av New York Rangers i tredjerundan som totalt #70.

Nu går karriären vidare till Timrå IK.

- Det känns jättekul att en av svensk hockeys mest lovande backar ansluter till oss. Med denna värvning fortsätter vi även att bygga och satsa på svenska spelare vilket jag är helt rätt väg framåt, kommenterar Kent Norberg.

- Jag tycker att det känns jättebra att få möjligheten att komma till Timrå. Det är en väldigt intressant trupp med många unga spelare. När jag fick höra från min agent att Timrå var intresserade av mig så var det inte så mycket att tveka på. Det var ett ganska enkelt val att komma hit, kommenterar Jakob Ragnarsson.

Kontraktet mellan Timrå IK och Jakob Ragnarsson sträcker sig över säsongen 2020/2021.